Οι στόχοι του Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό

Posted by ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28.3.13


Σε συνάντηση που είχε ο ΒΜ με τους κατόχους διαρκείας, μίλησε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει ήδη στην ομάδα, για τους στόχους, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κάνει ότι ζητήσει ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού.

Μεταγραφικά ζητήματα


Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε την πρόθεση του να κάνει ό,τι χρειαστεί στα μεταγραφικά ζητήματα για να δυναμώσει το ρόστερ της ομάδας στη νέα αγωνιστική σεζόν και φυσικά να σταθεί στο πλάι του νέου προπονητή των ερυθρολεύκων κάνοντας πράξη κάθε επιθυμία που θα έχει για την ομάδα.

«Είμαστε καθημερινά σε επαφή με τον προπονητή, ο οποίος θα υποδείξει στη διοίκηση τις λύσεις που κρίνει ότι χρειάζονται και η διοίκηση θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του», τόνισε.

Στο θέμα των μεταγραφών οι οπαδοί του Ολυμπιακού πήραν θέση προτείνοντας στην ομάδα να ενισχυθεί με έξυπνες μεταγραφές, με παίκτες που μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στον σύλλογο στα οποία πήραν την επιβεβαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη.


Εισιτήρια διαρκείας


Στην αναφορά του για τα εισιτήρια διαρκείας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε λόγο για μειώσεις που θα υπάρξουν στις τιμές αυτών για την νέα αγωνιστική σεζόν και προνόμια στους παλιούς κατόχους, αντιλαμβανόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών στη χώρα.

Παράλληλα και εξέφρασε την επιθυμία του να βλέπει ένα γήπεδο Καραϊσκάκη με όσο το δυνατό περισσότερους οπαδούς σε αυτό σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας.

«Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και οι μειώσεις που θα γίνουν θα είναι γενναίες. Κάντε λίγους μήνες υπομονή και θα δείτε», τόνισε...


Αποδοκιμασίες


Στο σημείο αυτό έγινε και αναφορά για τις αποδοκιμασίες που έχουν ακουστεί στο Καραϊσκάκη. Επεσήμανε ότι δεν θέλει να υπάρχουν γιουχαΐσματα, και μάλιστα, σε παίκτες καθώς είναι κάτι που μόνο κακό μπορεί στους ποδοσφαιριστές και την ομάδα.

«Εγώ τιμάω τον κόσμο του Ολυμπιακού που έρχεται στο γήπεδο και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συμπεριφορά του τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια όσο και στα εκτός. Ένα θέμα στο οποίο θέλω να σταθώ είναι οι αποδοκιμασίες. Κατανοώ μέχρις ένα βαθμό τις αποδοκιμασίες στο παιχνίδι με τη Λεβάντε, αλλά στο παιχνίδι με τον και Άρη που η ομάδα είχε 30 τελικές, δεν δικαιολογείται», είπε και ανέφερε για τους στόχους της ομάδας στη νέα σεζόν...


Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα 2,5 χρόνια προεδρίας του...


«Από την ημέρα που ανέλαβα τον Ολυμπιακό, είχα τακτικές επαφές με τους οργανωμένους φιλάθλους, πρόσφατα είχα επαφή με τους κατόχους διαρκείας των VIP, σήμερα βλέπω εσάς και θέλω να σας ακούσω. Θεωρώ ότι αυτά τα 2,5 χρόνια έχει γίνει μία σημαντική δουλειά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Το καλοκαίρι του 2010 αναλάβαμε τον Ολυμπιακό πέμπτο στο πρωτάθλημα και εκτός Ευρώπης, με ελάχιστους ποδοσφαιριστές με συμβόλαιο στην ομάδα. Και ήταν μία εποχή που είχαμε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο εναντίον μας και τον βασικό μας αντίπαλο με το ακριβότερο ρόστερ στην ιστορία του»


Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόφασή του να αγοράσει τις μετοχές...


«Βγήκα προσωπικά μπροστά, δουλεύω 20 ώρες το 24ωρο και ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας και της καθημερινότητάς μου αφορά στον Ολυμπιακό, με τεράστιο κόστος και κοινωνικό και επιχειρηματικό, αφού ξέρετε πόση λάσπη έχω δεχτεί τα τελευταία 2,5 χρόνια και πόσο προσπάθησαν να με πλήξουν.

Όμως η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό με κάνει κάθε μέρα να συνεχίζω και να προσπαθώ για την ομάδα. Όταν αναλάβαμε ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό οικονομικό άνοιγμα και χρειάστηκε, πέρα από την αγορά, να επενδύσω τεράστια ποσά, άνω των 60 εκ., σε μία εποχή που η Ελλάδα και η Ευρώπη βιώνουν μία τεράστια οικονομική κρίση.


Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα έσοδα της ΠΑΕ...


Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξυγιάναμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, πληρώσαμε τα βάρη του παρελθόντος, όταν οι αντίπαλοί μας υποθήκευαν το μέλλον τους. Είπα από την αρχή ότι θέλω να είμαι ο τελευταίος πρόεδρος που θα ματώσει οικονομικά. Θέλω να δημιουργήσω έναν Ολυμπιακό αυτάρκη. Και αφού μιλάμε για τα οικονομικά να πούμε και κάτι. Για να τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα που λέει "τι γίνονται τα 25 εκ. του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο".

Τα 20-22 εκατ. ευρώ το χρόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν καλύπτουν ούτε το 40% του μπάτζετ που έχει η ομάδα που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή, που τα έσοδα, μειώνονται δραματικά. Για παράδειγμα από τα εισιτήρια έχουν μειωθεί από τα 22 εκατομμύρια που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, σε λιγότερα από 10 τη χρονιά που διανύουμε.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία για τα έσοδα του Ολυμπιακού και την όποια κερδοφορία ενώ οι άλλοι έχουν ζημιές. Ζημιές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, σημαίνει αυστηρό οικονομικό έλεγχο από την UEFA, επιβολή περιορισμών και ύστερα από μία περίοδο χάριτος, αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, δείτε ΑΕΚ, Άρη από την Ελλάδα, αλλά και τη Μάλαγα από την Ευρώπη. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει στο μέλλον κέρδη, αυτό δεν σημαίνει κέρδη για τον μέτοχο, δηλαδή μερίσματα. Ο Ολυμπιακός έχει συσσωρευμένες ζημιές και δεν μπορεί να μοιράσει μερίσματα στους μετόχους του για πολλά ακόμα χρόνια.

Και αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος που έχει έστω και ελάχιστη σχέση με τα οικονομικά μιας επιχείρησης. Το μικρό περίσσευμα που μπορεί να υπάρξει λοιπόν, θα διατεθεί για το χτίσιμο του μέλλοντος της ομάδας, Ακαδημίες, προπονητικό κέντρο, την ενίσχυση του Ερασιτέχνη και την προσφορά μας στην κοινωνία».


Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για τους στόχους της ομάδας...

«Οσον αφορά τους στόχους μας, πρωταρχικοί είναι πάντα το Πρωτάθλημα και το νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Δηλαδή να παίρνεις 9-12 βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να προχωράς όσο μπορείς στο Γιουρόπα Λιγκ. Ποτέ δεν υποσχέθηκα ότι με εμένα στο τιμόνι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Και τέλος πάντων αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θα δίνει 200 εκ. τον χρόνο και θα διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ είμαι και θα σταθώ δίπλα του και θα τον βοηθήσω να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Στόχος μας επίσης, μετά την ελληνοποίηση και την ηλικιακή ανανέωση του ρόστερ, που έχει επιτευχθεί είναι να αξιοποιήσουμε και τα παιδιά της Ακαδημίας. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε φέτος με το NextGen Series, όπου έφτασε η ομάδα μας στις 8 καλύτερες της Ευρώπης, χρειάστηκαν επενδύσεις εκατομμυρίων και καθημερινή δουλειά από ειδικούς».


πηγή: www.sport-fm.gr

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ