Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champion's. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν την πρόκριση απέναντι στην ομάδα του Λονδίνου και στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρόν ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα μαζί με τον Μπράουν Ιντέγιε.
 Ο Σίλβα αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχουν οι ερυθρόλευκοι να αποκλείσουν για πρώτη φορά της Άρσεναλ και τόνισε ότι η ομάδα του θα παλέψει μέχρι το τέλος για να το πετύχει, ενώ είπε πως ποτέ κανένα παιχνίδι σε καμία διοργάνωση δεν το προετοιμάζει με στόχο να το χάσει. Σε ότι αφορά την αποψινή αντίπαλο του είπε πως η Άρσεναλ θέλει να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο Ολυμπιακός.
  Από την πλευρά του ο Αρσέν Βενκέρ δήλωσε πως η Άρσεναλ βρίσκεται εδώ για να προκριθεί, παραδέχθηκε ότι τόσο ο Ράμσει όσο και ο Φλαμινί θα έχουν ένα σπουδαίο ρόλο στο παιχνίδι, ενώ παραδέχθηκε πως έχει κατασταλάξει στην τελική 11άδα.
 Πιθανή 11άδα για τους κανονιέρηδες είναι, Τσέχ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα η τετράδα Μονρεάλ, Κοσιενλί, Μέρτεσακερ, Μπεγερίν. Στον χώρο του κέντρου οι Φλαμινί με Ράμσει, επιτελικό χαφ ο Οζίλ, αριστερά στα χαφ ο Τσάμπερλεϊν, δεξιά ο Κάμπελ και στην επίθεση ο Ζιρού. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Τσάμπερς αντί του Κάμπελ και σε αυτή την περίπτωση ο Οζίλ θα έχει ρόλο ελεύθερου χαφ.
  Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να παρατάξει διάταξη 4-2-3-1 με τον Ρομπέρτο Χιμένεθ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Αρτούρ Μασουακού, Δημήτρης Σιόβας, Μανουέλ Ντα Κόστα, Ομάρ Ελαμπντελαουϊ, στην μεσαία γραμμή οι Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι που θα έχουν μπροστά τους τον Κώστα Φορτούνη, αριστερά στα χαφ θα βρίσκεται ο Σεμπαστιάτο Ντε Φρέιτας Κόουτο Ζούνιορ, δεξιά ο Φέλιπε Πάρντο και στην επίθεση ο Μπράουν Ιντέγιε. Στην αποστολή του Ολυμπιακού ακόμα βρίσκονται οι Αλμπέρτο Μποτία, Εστεμπάν Καμπιάσο, Τσόρι Ντομίνγκεζ, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, Ερνάνι Χόρχε Σάντος Φόρτες, Στέφανος Καπίνο, Λεάντρο Σαλίνο και Πραξιτέλης Βούρος.
  Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Νίκολα Ριζόλι, ο οποίος θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Ελενίτο Ντι Λιμπερατόρε και Μάουρο Τονολίνι, επιπρόσθετοι βοηθοί είναι οι Αντόνιο Νταμάτο και Νταβίντε Μάσα, ενώ τέταρτος έχει οριστεί ο Αντρέα Παντοβάν.
 Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ HD.



Εκτός έδρας νίκη για τον Ηρακλή επί του Αστέρα Τρίπολης, εκτός έδρας νίκη του Πλατανιά επί της Skoda Ξάνθης και εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 13ης αγωνιστικής.
Στους αγώνες της Κυριακής ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ νίκησε την Καλλονή, ο Λεβαδειακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Γιάννενα, ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας την Βέροια, ενώ στο ματς της Δευτέρας ο Παναιτωλικός με τον Ατρόμητο ήρθαν ισόπαλοι.

Αναλυτικά:

Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός       36
2. ΑΕΚ      26
3. Παναθηναϊκός    25
4. ΠΑΟΚ           22
5. Πανιώνιος    22
6. Αστέρας Τρίπολης   21
7. Πλατανιάς    18
8. Λεβαδειακός    18
9. Ηρακλής          17
10.Skoda Ξάνθη   15
11. ΠΑΣ Γιάννινα   14
12. Βέροια         14
13. Παναιτωλικός     13
14. Ατρόμητος       10
15. Καλλονή      7
16. Πανθρακικός     7

Σκόρερς: 
1. Φορτούνης                          10
2. Γιάννου                                    9
3. Καρέλης                                  7
4. Βέλλιος, Μάντζιος                6


Επόμενη αγωνιστική:



 



Εκτός έδρας νίκη για τον Πανθρακικό απέναντι στον Ατρόμητο, εντός έδρας νίκη για τον Πανιώνιο επί του ΠΑΣ Γιάννινα και εντός έδρας νίκη για τον Ηρακλή επί του Παναθηναϊκού ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 12ης αγωνιστικής. Στους αγώνες της Κυριακής η ΑΕΚ νίκησε τον Παναιτωλικό, ο Λεβαδειακός νίκησε την Skoda Ξάνθη, ο Πλατανιάς στην μοναδική ισοπαλία της αγωνιστικής μοιράστηκε τους βαθμούς με την Βέροια, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο ματς της Δευτέρας ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας επί της Καλλονής.

Αναλυτικά:
 


Ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην Πράγα για να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση και πλέον το ματς με την Σάλκε στο Θ.Κολοκοτρώνης έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπράμπετς στο 33'. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, ισορρόπησε το παιχνίδι ο Αστέρας στην επανάληψη όμως δεν κατάφερε να απειλήσει με σοβαρές αξιώσεις την εστία των Τσέχων.


Γήπεδο: Λέτνα Στάντιον
Διαιτητής: Michael Oliver (Αγγλία)
Βοηθοί: Stuart Burt, Gary Beswick (Αγγλία)
4ος: Lee Betts (Αγγλία)
Πρόσθετοι βοηθοί: Craig Pawson, Paul Tierney (Αγγλία)
Κίτρινες: Φρίντεκ (56'), Κρέιτσι (76', 83') - Ιγκλέσιας (55'), Δημούτσος (86')
Κόκκινες: Κρέιτσι (83')
 Γκολ: Μπράμπετς (33')

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Μαρέτσεκ, Μπράμπετς, Κόστα, Χιμπς, Φατάι, Ντότσκαλ (85' Χόλεκ), Βάκχα, Φρίντεκ (90'+2' Γιούλις), Κρέιτσι, Λαφάτα (81' Κονατέ).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (81' Παντελιάδης), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Φούντας (77' Λανθαρότε), Νίκο Φερνάντες, Μάσα, Γιάννου.


Δίχως νίκη ολοκλήρωσε τα παιχνίδια του στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ο οποίος αντιμετώπισε την Γκαμπάλα. Λίγες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με αντεπιθέσεις, καλύτερος ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.



Γήπεδο: Στάδιο Τούμπας
Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ
Βοηθοί: Χένρικ Λάρσεν, Λαρς Ριξ
Τέταρτος διαιτητής: Λαρς Χούμελγκααρντ
Γκολ: -

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Κίτσιου (78' Αθανασιάδης), Τζιόλης, Κάτσε, Πέλκας (46' Σάμπο), Μακ και Μπερμπάτοφ (71' Μυστακίδης)

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβτς, Ράφαελ, Ντασντεμίροφ, Σαντίγκοφ (88' Τζαμάλοφ), Γκάι, Ζαργκάροφ (83' Μιρζαμπέκοφ), Ζεκ, Ζενιόφ (77' Γιαβάντοφ) και Αντόνοφ


Ανώτερη η Μπάγιερν στο Μόναχο κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ με γκολ του Ντάγκλας Κόστα στο 8, ενώ στο πρώτο 20λέπτο ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας άλλα 2 τέρματα  με τους Λεβαντόφσκι στο 16' και Μίλερ στο 20'. Οι ερυθρόλευκοι ήταν δίχως ρυθμό, φανερά επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ακολουθήσουν την Γερμανική ομάδα σε ρυθμό. Χαρακτηριστικά στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή των Γερμανών έφτασε σε ποσοστό 75%.
 Στην επανάληψη η Μπάγιερν έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Μπαντστούμπερ ανέτρεψε αντικανονικά τον Ιντέγιε, όμως οι Γερμανοί εξακολούθησαν να χάνουν ευκαιρίες, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ανέβηκε μέτρα με σκοπό να πετύχει κάποιο τέρμα. Αυτό που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός το κατάφερε ο Κομάν στο 69' όπου και πέτυχε το τέταρτο τέρμα των γηπεδούχων.
 Από πλευράς τακτικής ο Σίλβα επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Κώστα Φορτούνη και να παρατάξει 3 κεντρικούς μέσους με τον Μιλιβόγιεβιτς σε ρόλο κόφτη, ατυχώς δεν έφερε μεγάλο αποτέλεσμα αυτή η τακτική αλλαγή, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να βγει μπροστά και υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της μεσαίας γραμμής και του σέντερ φορ. Αρκετά λάθη από τους ερυθρόλευκους τόσο στην μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα κάτι που ομάδες στο επίπεδο της Μπάγιερν μπορούν να το εκμεταλευθούν.


Γήπεδο: "Allianz Arena"
Διαιτητής: Jonas Eriksson (SWE)
Βοηθοί: Mathias Klasenius (SWE), Daniel Wärnmark (SWE)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Stefan Johannesson (SWE), Markus Strömbergsson (SWE)
Τέταρτος διαιτητής: Mehmet Culum (SWE)
Παρατηρητής αγώνα (UEFA): Jean-François Crucke (BEL)
Παρατηρητής διαιτησίας (UEFA): Stefan Ormandjiev (BUL)

Γκολ: 8' Ντόουγκλας Κόστα, 16' Λεβαντόφσκι, 20' Μίλερ, 69' Κομάν / -
Κάρτες: 42' Μπόατενγκ, 52' Μπάντστουμπερ (κόκκινη) / 63' Μιλιβόγεβιτς


Μπάγερν Μονάχου (Γουαρδιόλα): Νόιερ, Λεβαντόφσκι (56' Μπενατιά), Ρόμπεν (33' λ.τ. Κίμιχ), Κόστα (72' Μαρτίνεθ), Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Μπάντστουμπερ, Κομάν.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (78' Σαλίνο), Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67' Φορτούνης), Καμπιάσο, Πάρντο (67' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ