Ισοπαλία στα Γιάννενα μεταξύ του ΠΑΣ και της Καλλονής, νίκη για τον Λεβαδειακό επί του Πανιωνίου και ισοπαλία στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 8ης αγωνιστικής. Την επομένη είχαμε την εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΟΦΗ,  την εκτός έδρας νίκη του Πλατανιά επί της Κέρκυρας, την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας, την νίκη του Παναιτωλικού επί του Πανθρακικού και την νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Την επόμενη μέρα είχαμε την νίκη της Skoda Ξάνθης επί της Νίκης Βόλου.

Αναλυτικά:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΛΛΟΝΗ   0-0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ     1-1
ΟΦΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-3
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   1-2
ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ    4-1
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  3-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ   2-0


Επόμενη αγωνιστική:





Δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι με την Φιορεντίνα ο δικέφαλος του βορρά. Η Ιταλική ομάδα πέτυχε γκολ με τον Χουάν Βάργκας στο 38' και αυτό έφτανε για να πάρει την νίκη στην Τούμπα. Αρκετά λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο οποίος υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή στο 11' όταν ο Γιάννης Σκόνδρας αντικαταστάθηκε από τον Στέλιο Κίτσιου. Αρκετά δυνατή στην μεσαία γραμμή η Φιορεντίνα, προσπάθησε στην επανάληψη η Ελληνική ομάδα όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

Γήπεδο: Τούμπα
Διαιτητής: Φέλιξ Σβάιερ
Γκολ: 38' Βάργκας

Κάρτες: 19' Κίτσιου, 24' Βάργκας, 34' Ρατς,

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Ταταρουσάνου, Μάικα Ρίτσαρντς, Τόμοβιτς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Μπάντελ, Κούρτιτς, Μπόρχα Βαλέρο (66' Λάτσαρι), Ίλισιτς (78' Μαρίν), ΧΜ Βάργκας, Μπερναρντέσκι (57' Κουαδράδο)


Τον βαθμό της ισοπαλίας πήραν οι πράσινοι στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν στο "Philips Stadion". Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Ντεπάι στο 43΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρησαν στο 87' με γκολ του Καρέλη. Με 4-3-2-1 αγωνίστηκαν οι πράσινοι που ήταν καλοί στην αμυντική τακτική δίνοντας χώρο στους Ολλανδούς, όμως κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετική δράση των γηπεδούχων.


Γήπεδο: "Philips Stadion"
Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα
Βοηθοί: Οντρέι Πέλικαν, Άντονιν Κορντούλια
Γκολ: 43' Ντεπάι / 87' Καρέλης
Κίτρινες: 43' Ντεπάι, 70' Μπρούμα  /50' Μπούι, 90'+ Ατζαγκούν
Κόκκινες: 89' Μπρούμα (2η κίτρινη)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Κοκού): Πάσφιρ, Μπρένετ, Μπρούμα, Ρεκίκ, Βίλεμς, Χέντριξ (90' Ισιμά-Μιρέν), Μαχέρ, Γκουαρδάδο, Νάρσινχ (75' Ρίτσμαϊερ), Ντεπάι (67' Γιόζεφζουν), Λουκ ντε Γιόνγκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης, Μπούι, Ζέκα, Ντίνας (23' Ατζαγκούν), Πράνιτς (60' Καρέλης), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).


Την ήττα γνώρισε στο Λονδίνο ο Αστέρας Τρίπολης όπου αντιμετώπισε την ισχυρή Τότεναμ στο "White Hart Lane". Τρια γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Κέιν (13', 75', 81'), δυο γκολ ο Λαμέλα (30', 66') ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Μπαράλες στο 89'. Στην τρίτη θέση η Ελληνική ομάδα με 4 βαθμούς, εξακολουθεί όμως να ελπίζει στην πρόκριση.


Γήπεδο: "White Hart Lane"
Διαιτητής: Ίβαν Κρούζιλακ
Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι, Τόμας Μόκος
Γκολ: 13', 75', 81' Κέιν, 30', 66' Λαμέλα, 89' Μπαράλες
Κάρτες: Κόκκινη 87' Λορίς

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποτσετίνο): Λορίς, Ντάιερ, Βέρτονχεν, Ντέιβις, Λαμέλα (76' Έρικσεν), Τάουνσεντ (81' Λένον), Ντεμπελέ, Καπού, Αντεμπαγιόρ (76' Σαντλί), Κέιν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάσα (82' Μπακασέτας), Ρόλε (73' Μπαράλες), Πάρα (80' Φερνάντες).


Δυνατός και ψυχωμένος ο Ολυμπιακός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Οι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη με καλή εμφάνιση και έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλο τους. Καλύτερη η Ελληνική ομάδα για περίπου 60 λεπτά, στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, δημιούργησαν ευκαιρίες όμως εκεί ήταν ο Ρομπέρτο που "κατέβασε ρολά" και κράτησε ανέπαφη την εστία των πρωταθλητών Ελλάδος. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Παϊτίμ Κασάμι στο 35' όταν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ πάσαρε στον Μήτρογλου και στην συνέχεια ο Έλληνας διεθνής έκανε πάσα στον Ελβετό μέσο ο οποίος νίκησε με δυνατό σουτ την εστία του Τζιανλουϊτζι Μπουφόν.
  Εν αντιθέσει με τον αγώνα στην Σουηδία, ο Μίτσελ προτίμησε να παίξει πιο κλειστά, με κοντινές αποστάσεις στις γραμμές, επιλέγοντας ένα σύστημα 4-4-1-1. Στην μεσαία γραμμή υπήρχαν οι Μιλιβόγιεβιτς μπροστά από τα στόπερ, Μανιάτης, Κασάμι ως πλάγιοι εσωτερικοί χαφ, καθώς και ο Ντέλιβ Εντιγκά σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο πάντα όμως με αμυντικό προσανατολισμό, κυρίως για να παρεμποδίζει την εύκολη κυκλοφορία των μέσων της Γιουβέντους. Σε γενικές γραμμές η τακτική του Μίτσελ ήταν επιτυχημένη και ουσιαστικά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σταματήσουν την εξαιρετική μεσαία γραμμή των Ιταλών που είχαν στον άξονα τους Πογκμπά, Βιντάλ και Πίρλο. Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε για περίπου 20 λεπτά (από το 70 έως το 90) όταν ο Μήτρογλου αντικαταστάθηκε από τον Αφελάι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανέβουν περισσότερο τα κεντρικά μπακ της Γιουβέντους και κατ΄ επέκταση να κερδίσει μέτρα και στον χώρο της μεσαίας γραμμής η Ιταλική ομάδα. 
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ στον οποίο είχε στηριχθεί όλο το επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Αρκετά καλός ήταν και ο Αλμπέρτο Μποτία, αλλά και ο σκόρερ των ερυθρολεύκων Παϊτίμ Κασάμι.
 Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει έναν βαθμό στα επόμενα 2 εκτός έδρας παιχνίδια, θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους 16 του Champion's League δεδομένου ότι στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μάλμε, σε κάθε περίπτωση όμως έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση του στο Europa League αν είναι σοβαρός στο εντός έδρας ματς με την Σουηδική ομάδα.



Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς
Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς, Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς
Τέταρτος Διαιτητής: Ντέγιαν Πέτροβιτς
Γκολ: 35' Κασάμι
Κάρτες: 44' Μποτία, 56' Μαζουακού / 38' Λιχτστάινερ, 59 Πογκμπά, 66' Μαρκίζιο

 Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (91' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μανιάτης, Μήτρογλου (69' Αφελάι).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ογκμπόνα (77' Περέιρα), Λιχτστάινερ, Ασαμόα, Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Βιντάλ, Πογκμπά (87' Τζοβίνκο), Τέβες, Μοράτα.

Την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους θα υποδεχθεί απόψε ο Ολυμπιακός στο Γ. Καραϊσκάκης και με νίκη απέναντι στην ισχυρή αντίπαλο του θα βάλει τα θεμέλια της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θερμού. Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου από πλευράς Ολυμπιακού παρεβρεύθηκαν ο προπονητής των ερυθρολεύκων Μίτσελ Γκονζάλες και ο Τσόρι Ντομίνγκεζ.
Ο Μίτσελ δήλωσε πως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να παίξει ανταγωνιστικά σε υψηλό επίπεδο, ενώ όσον αφορά τα γκολ που δέχεται τελευταία ο Ολυμπιακός, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως δεν είναι πρόβλημα μόνο από έναν παίκτη αλλά ευθύνεται όλη η ομάδα. Σε ότι αφορά τα πλάνα του για την αναμέτρηση ο κ. Μίτσελ δεν αποκάλυψε τα χαρτιά του, ενώ σε ερώτηση που αφορά την διάταξη της Γιουβέντους που συνηθίζει να παίζει με 3 αμυντικούς, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν ομάδα η οποία αγωνίζεται με 3 στόπερ, ενώ τόνισε πως η Ιταλική ομάδα γνωρίζει πολύ καλά πως να συνδυάζει το σχήμα της σε επίθεση και άμυνα.
  Από την πλευρά του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τόνισε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο του, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα, ενώ έχει καταλήξει στις περισσότερες επιλογές για την ενδεκάδα.
 Αν και η Γιουβέντους αγωνίζεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με 3 κεντρικούς αμυντικούς, ο Αλέγκρι εθχές μίλησε πως η ομάδα του θα χρησιμοποιήσει τέσσερις, ενώ δεδομένη θεωρεί την παρουσία των Βιντάλ και Τέβες.
Πάντως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην χθεσινή προπόνηση δοκίμασε το 3-5-2 με τους Μπουφόν κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Ογκμπόνα, Μπονούτσι και Κιελίνι, προωθημένα μπακ από δεξιά ο Λιχτάινερ, αριστερά ο Ασαμόα, στην μεσαία γραμμή οι Μαρκίζιο, Βιντάλ και Πογκμπά είναι οι επικρατέστεροι με τον Πίρλο να διεκδικεί θέση από την αρχή, ενώ στην επίθεση ο Τέβες θα πλαισιωθεί με έναν εκ' των Μοράτα-Γιορέντε.
 Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα αγωνιστεί με 4-4-1-1. 
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, στην άμυνα θα υπάρχει η τετράδα των Ομάρ Ελαμπντελαουί, Αλμπέρτο Μποτία, Έρικ Αμπιντάκ και Αρτούρ Μασουακού, στην μεσαία γραμμή οι Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, Γιάννης Μανιάτης, Παϊτίμ Κασάμι, που θα έχουν μπροστά τους τον Τσόρι Ντομίνκεζ, αριστερά σε ρόλο δεύτερου επιθετικού θα βρίσκεται ο Ιμπραϊμ Αφελάι και στην επίθεση ο Κώστας Μήτρογλου. Θέση στο αρχικό σχήμα στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει ο Τσόρι Ντομίνκεζ διεκδικούν ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Τζίμι Ντουρμάζ. Στην αποστολή των ερυθρολεύκων έχουν συμπεριληφθεί οι Μπάλαζ Μέγιερι, Τάσος Αυλωνίτης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Κώστας Γιαννούλης, Ντέλβιν Εντιγκά, Λεάντρο Σαλίνο και Δημήτρης Σιόβας.

 Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς που θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Μίλοβαν Ρίτσιτς και Ντάλιμπορ Τζούρτζεβιτς, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Ντανίλο Γκρούτζιτς και Ντέγιαν Φιλίποβιτς, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ντέγιαν Πέτροβιτς.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.





Τους τρεις πρώτους βαθμούς κατέκτησε η Νίκη Βόλου απέναντι στον Πανθρακικό, ισόπαλος ήρθε ο Αστέρας Τρίπολης με τον Παναιτωλικό, εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη. Την επόμενη είχαμε την εκτός έδρας νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού, την νίκη της Καλλονής επί της Κέρκυρας, την επικράτηση της Βέροιας επί του Λεβαδειακού, την νίκη του Πλατανιά επί της Skoda Ξάνθης, την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου και την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανιωνίου.

Αναλυτικά:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   1-0
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   1-1
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-3
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ  1-2
ΑΕΚ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΟΚ   1-0
ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΔΑΒΕΙΑΚΟΣ    2-1
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ   1-0
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   2-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ   0-1


Επόμενη αγωνιστική:





















Σημ. Η 6η αγωνιστική αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου.


Δυσκολεύει η πρόκριση για τα τελικά του Euro 2016 για την εθνική μας καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την δεύτερη ήττα σε τρια παιχνίδια. Καλύτερα αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι, δίχως αρχή και τέλος η Εθνική ομάδα που δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των Β. Ιρλανδών. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9' με τον Γουόρντ και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Λάφερτι στο 51'.

Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά
Βοηθοί: Σιρίλ Γκρινγκόρ, Λοράν Στιαν
Γκολ: 9' Γουόρντ, 51' Λάφερτι
Κάρτες: 28' Λάφερτι, 32' Σαμαράς, 59' Μανιάτης, 90' Σάμαρης


Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16' Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46' Σάμαρης), Μήτρογλου.

Β. Ιρλανδία (Ο' Νιλ): Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΚόλεϊ, Μπερντ, Ντέιβις, Λάφερτι (73' Μαγκένις), Φέργκιουσον (78' Ριβς), Έβανς, Νόργουντ, Χιουζ, Γουόρντ (59' ΜακΓκίβερν).


Ισόπαλη 1-1 ήρθε η Εθνική ομάδα στην Φιλανδία. Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Καρέλης όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και δέχθηκε ένα τέρμα από τον Χούρμε στο 55' για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Ελσίνκι.

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Ελσίνκι
Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν
Βοηθοί: Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ, Χόρχε Κανέλο Πριέτο
Γκολ: 24' Καρέλης, 55' Χούρμε
Κάρτες: 13' Χετεμάι, 22' Τοροσίδης, 30' Καρέλης, 74' Σπαρβ, 84' Μανιάτης, 84' Μάενπα


Φινλανδία (Παατελάινεν): Μάενπα, Χούρβε, Τοΐβιο, Μοϊσάντερ, Αρκίβουο, Σπαρβ, Χετεμάι (46' Χαμαλάινεν), Ερεμένκο, Ρινγκ, Ρίσκι (89' Ταΐνιο), Πούκι (70' Πογιανπάλο).

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Καρέλης (80' Σαμαράς), Μαυρίας (70' Μόρας), Αθανασιάδης (84' Μήτρογλου).


Άξιος πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό ο Αστέρας Τρίπολης που νίκησε την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην Τρίπολη. Τα γκολ για τους Αρκάδες πέτυχαν ο Ουσέρο στο 22ο λεπτό και ο Πάρα στο 52ο'. Ανώτερος ο Αστέρας ο οποίος δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα.



Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Γκολ: 22' Ουσέρο, 52' Πάρα
Κάρτες: 51' Λάζοβιτς, 61' Βουλίτσεβιτς, 89' Νίνκοβιτς, 93' Μπαράλες
 Διαιτητής: Ντάνι Μακέλιε
Βοηθοί: Πάτρικ Λάνγκαμπ, Μάριο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ρόλε (89' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γιαννιώτας (73' Κιτοκό), Μάσα, Πάρα (59' Μπαράλες).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόβ, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Βουλίτσεβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Σάσα Ίλιτς (77' Κόιτς), Πάντιτς, Γκρμπιτς (63' Νίνκοβιτς), Άντρια Ζίβκοβιτς (46' Φοφανά), Λάζοβιτς.


Αρκετά δυνατή στην έδρα της η Γκινκάμπ, πήρε την νίκη απέναντι στον δικέφαλο του βορρά με σκόρ 2-0. Ο Γάλλος Σιλβέν Μαρβό ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στο στάδιο "Ρουντουρού" καθώς πέτυχε δυο προσωπικά τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.


Γήπεδο: Ρουντουρού
Γκολ: 47', 50' Μαρβό
Κάρτες: 70' Σβαρτζ

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54' Γιαταμπαρέ), Σβαρτζ (73' Μαντάν), Μαρβό (78' Ζιρές)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75' Γκολάσα), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (55' Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης


Την ήττα με 2-0 γνώρισαν οι πράσινοι από την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Ισόπαλο έληξε το πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη η Εστορίλ άνοιξε το σκορ στο 52 με τον Κλεμπέρ και διπλασίασε τα τέρματα της στο 66 με τον Αμάντο.

Γήπεδο: "Antonio Coimbra Da Mota"
Γκολ: 52' Κλέμπερ, 66' Αμάντο
Κάρτες: 33' Νάνο
Διαιτητής: Γκουμιενί
Βοηθοί: Μπλέγεν, Μιρς

ΕΣΤΟΡΙΛ (Κουζέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Άντερσον, Λόπες (46' Κλέμπερ), Είτι, Καμπρέρα, Σέμπα, Ραφαέλ, Αμάντο (78' Φελόπε Γκονσάλβες), Νασιμέντο, Τόζε (62' Κούκα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (74' Λαγός), Ντίνας (58' Δώνης), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (46' Καρέλης), Πέτριτς.



Δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Σουηδία οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην Μάλμε. Με αρκετά προβλήματα στην αμυντική γραμμή, κόντρα διαιτησία αλλά και λάθος διαχείριση του παιχνιδιού από τον Μίτσελ χάθηκε η ευκαιρία για να διατηρήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

 Ο Μίτσελ επίλεξε να ξεκινήσει δίχως τον Τσόρι Ντομίνκεζ στο αρχικό σχήμα προτιμώντας τον Εντιγκά, ενώ ο Αφελάι είχε περισσότερο ρόλο περιφερειακού επιιθετικού παρά εξτρέμ.

Οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς μαζί με τον Εντιγκά ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής σε ρόλο δεξιού μέσου τοποθετήθηκε ο Κασάμι.

 Στην αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν καλός στην εκτέλεση. Οι Σουηδοί βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τον Ρόζενμπέργκ στο 42'. Η φάση ξεκίνησε από τον τερματοφύλακα της Μάλμε ο οποίος με βαθιά μπαλιά στόχευσε προς την μεγάλη περιοχή, ο διεθνής σουηδός επιθετικός εκμεταλεύθηκε την ασυνενοησία του Μποτία με τον Ρομπέρτο και έκανε το 1-0.

 Ο Μίτσελ πέρασε τον Ντομίνγκεζ στην επανάληψη στην θέση του πολύ καλού Εντιγκά με σκοπό οι ερυθρόλευκοι να γίνουν πιο απειλιτικοί για την εστία της Μάλμε. Στο 56' ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Ρώσος διαιτητής αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Ελληνικής ομάδας σε ανατροπή του Μανιάτη μέσα στην περιοχή της Μάλμε. Να σημειωθεί πως μέχρι και ο προπονητής της Μάλμε παραδέχθηκε πως έπρεπε να καταλογιστεί η παράβαση στην συνέντευξη τύπου.

 Ο Ολυμπιακός πίεζε για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι Σουηδοί ήταν αυτοί που πέτυχαν ένα δεύτερο τέρμα εκμεταλευόμενοι ένα ακόμα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Βαθιά μπαλιά του Όλσεν, ο Μιλιβόγιεβιτς έχασε την κεφαλιά, ακολούθησε λάθος του Αμπιντάλ και ο Ρόζενμπέργκ έκανε το 2-0.

 Αναμφίβολα η διαιτησία του Καράσεφ έπαιξε τον ρόλο της στην αναμέτρηση, όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σταθεί περισσότερα στα λάθη της άμυνας του και δη στην όλη λειτουργία της αμυντικής γραμμής. Επίσης ο Μίτσελ θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα της κάθετης κάλυψης των ακραίων μπακ στα σέντερ μπακ. Από την αριστερή πλευρά ο Μαζουάκου έχει καλύτερη αμυντική συμπεριφορά απ' ότι ο Ελαμπντελαουϊ.


Γκολ: 42', 82' Ρόσενμπεργκ

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ(Ρωσία)

Βοηθοί: Άντον Αβεριάνοβ (Ρωσία), Τίκχον Καλούνγκιν (Ρωσία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Αλεξέι Νικολάεβ (Ρωσία), Βιτάλι Μέσκοβ (Ρωσία)

Κάρτες: 69' Άντου / 47' Αφελάι, 56' Μανιάτης, 68' Μιλιβόγιεβιτς


Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χέλαντερ, Ρικαρντίνιο, Άντου, Χάλστι, Θέλιν, Φόρσμπεργκ (90+2' Ράκιπ), Έρικσον (75' Τσιμπίτσκι), Ρόσενμπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί. Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (57' Ντομίνγκες), Μανιάτης, Κασάμι (69' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου (79' Διαμαντάκος).

Το 100ο παιχνίδι του στο Champion's League δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποιός θα αντιμετωπίσει στην Σουηδία την Μάλμε. Στην συνέντευξη τύπου πριν από τον αγωνα, ο προπονητής των ερυθρολεύκων δήλωσε πως εν αντιθέσει με τον προπονητή της Μάλμε που με τις δηλώσεις του υποτίμησε τον Ολυμπιακό, ο ίδιος σέβεται την Σουηδική ομάδα και πως τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις δηλώσεις του Χαρέιντε. Τόνισε επίσης πως η Μάλμε είναι μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Αντού, ο Ερικσον και ο Ρόζενμπερκ, παίζει δυνατά και θαρραλέα ενώ διαθέτει μια ωραία ιδέα  παιχνιδιού.

Σε ότι αφορά την Σουηδική ομάδα, ο Άγκε Χαρέιντε αναμένεται να παρατάξει την Μάλμε, με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Όλσεν, τετράδα στην άμυνα οι Τίννερχολμ, Γιοχάνσον, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, αμυντικά χαφ οι Αντού, Χάστλι με τον Κρούν να διεκδικεί μια θέση στην μεσαία γραμμή , μπροστά τους θα έχουν τους Φόρσερμπεργκ, Έρικσον και Θέλιν με μοναδικό προωθημένο τον Ρόζενμπεργκ.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλες αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, στην άμυνα οι Ομάρ Ελαμπντελαουϊ, Αλμπέρτο Μποτία, Ερίκ Αμπιντάλ και Άρτουρ Μαζουάκου. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς μπροστά από τα στόπερ, πλάγιοι εσωτερικοί χαφ οι Παϊτίμ Κασάμι και Γιάννης Μανιάτης μπροστά τους θα βρίσκεται ο Τσόρι Ντομίγκεζ, αριστερά σε ρόλο κρυφού επιθετικού ο Ιμπραΐμ Αφελάι και ο Κώστας Μήτρογλου σε θέση σέντερ φορ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Τζίμι Ντουρμάζ στην θέση του Ολλανδού χαφ. Στην αποστολή ακόμα βρίσκονται οι Τάσος Αυλωνίτης, Νίκος Βέργος, Χόρχε Μπενίτεζ, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Νταβίντ Φουστέρ, Κώστας Γιαννούλης, Μπάλαζ Μέγιερι, Ντέλβιν Εντιγκά, Λεάντρο Σαλίνο, Δημήτρης Σιόβας και Λευτέρης Χουτεσιώτης.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ρώσος Σεργκέι Καράσεφ, που θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Άντον Αβεριάνοφ, Τίκχον Καλούγκιν, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Αλεκσέι Νικολάεφ και Βιτάλι Μέσκοφ, ενώ τέταρτος ο Νικολάι Γκολούμπεφ.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΝΕΡΙΤ Sports.


Εκτός έδρας νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην Κρήτη επί του Πλατανιά, ισοπαλία μεταξύ Πανιωνίου και Skoda Ξάνθης και νίκη του Ατρόμητου επί του Ολυμπιακού, ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 5ης αγωνιστικής. Την επομένη είχαμε την νίκη του Παναθηναικού επί της Νίκης Βόλου, την νίκη της Βέροιας επί του ΠΑΣ Γιάννινα, την ισοπαλία μεταξύ του Εργοτέλη και του Παναιτωλικού, την εκτός έδρας νίκη της Κέρκυρας επί του Λεβαδειακού και την νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ. Στο ματς της Δευτέρας, η Καλλονή επικράτησε του Πανθρακικού.


Αναλυτικά:
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ  0-1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗΣ   1-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  2-0
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  1-1
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΟΚ   2-3
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ   4-0
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  2-0

Επόμενη αγωνιστική:


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ