Νίκες των γηπεδούχων είχαμε την πρώτη μέρα της 5ης αγωνιστικής, έτσι ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε την Καλλονή, ο Ατρόμητος τον Απόλλων και ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ. Την επόμενη μέρα είχαμε νίκη για τον ΠΑΟΚ επί του Πλατανιά, ισοπαλία μεταξύ του Εργοτέλη και του Πανιωνίου, νίκη του Λεβαδειακού επί του ΠΑΣ, όπως και του Πανθρακικού με επί της Βέροιας, ενώ ισοπαλία στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Ολυμπιακού. Στο ματς της δευτέρας, η Skoda Ξάνθη νίκησε τον Άρη.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ  2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 69' Ντε Μπλάσις, 90+1 Καράσκο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Γκοϊάν, 42' Πιπίνης / 14' Αναστασιάδης, 42' Σιδεράκης, 55' Χωριανόπουλος, 67' Γκόμεζ Λόπεζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 24' Αναστασιάδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζησόπουλος (59' Καράσκο), Γκοϊάν, Ουσέρο, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Ντελγκάδο, Γκρατσίνι (66' Κάφα), Ναβάρο (80' Εντό).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Άλβες, Φαρία (30' Γκάσιτς), Γκόμεζ Λόπεζ (79' Σιλιγαρδάκης), Μανούσος (75'Περόνε), Λεοζίνιο, Καζάκης.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ  2-0

ΣΚΟΡΕΡ: 25' Ούμπιντες, 31' Ιγκλέσιας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 7' Ταυλαρίδης, 83' Παπαδόπουλος – 29' Γκουέλα, 31' Τζόρβας, 42' Παντελιάδης, 83' Αλβάρεζ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τζενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης (74' Νάστος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (71' Δημούτσος), Ούμπιντες, Μπρίτο (86' Γεωργίου), Παπαδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος (66' Φαρινόλα), Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Καμαρά, Αλβάρεζ, Μπλάζεκ (46' Μίνγκας), Γκουέλα, Έγκον (46' Μπάρκογλου), Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 1-0
ΣΚΟΡΕΡΣ: 65' Μπεργκ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31' Ρισβάνης, 66' Ντίνας - 44' Σβασίγια
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 84' Ρισβάνης (2η κίτρινη) - 46' Ζβασίγια

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης (73' Σίλντενφελντ), Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα (60' Ντίνας), Πράνιτς (80' Μέντες), Ατζαγκούν, Αμπεΐντ, Μπεργκ.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρης, Μακρής, Βερόν (85' Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο (54' Ζόρο), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης (74' Κάλαϊτζιτς), Παπάζογλου.

ΠΑΟΚ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – 1-0
ΣΚΟΡΕΡΣ: 58 Βούκιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 58' Βούκιτς, 72' Λάζαρ, 90'+1' Βίτορ - 63' Τόρες, 72' Ζουμπουλάκης

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο (77' Σκόνδρας), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (46' Βούκιτς), Αθανασιάδης (73' Νέτσιντ).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ράφαελ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Τετέ (75' Στόλερ), Αγκιλέρα, Μοράλ (64' Πόποβιτς), Γουνδουλάκης (64' Μπέλιτς), Τόρες, Ναζλίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 68' Μπαμ Μπαμ / 90+1 πέν. Αραβίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Καρντόζο, 68' Μπαμ Μπαμ, 76' Ρομάνο, 79' Σαρρής / 51' Μητρόπουλος,

ΕΡΓΟΤΈΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (60' Πελέ), Χαντί (63' Μπαντιμπανγκά), Μπαμ Μπαμ, Ρομάνο, Αναστασάκος (87' Διαμαντάκος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός (85' Λάζνικ), Μενδρινός, Αραβίδης, Παναγιωτούδης (72' Καμπάνταης), Μητρόπουλος, Γιάννου (64' Πάνος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 11' Λαμπρόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64'Μανόλο, 77' Λυκογιάννης-42' Ντε Βισέντι, 71' Κορβέσης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μανόλο, Σανγκινέτι, Λυκογιάννης, Μαχαίρας (46' Πετράτσι), Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα (76' Γιάντσης), Μάντζιος, Καπό (67' Ροτζέριο), Καντζί.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος (51' Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (90' Κρητικός), Βίλα (84' Στρουνά), Λίλα, Ιλιτς, Ντε Βισέντι, Τσάβες.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ  1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 42΄Ιγκόρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:64΄Λαδάκης - 8΄ Αμαραντίδης, 65΄Μπαργκάν, 70΄Μπάρμπας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86΄Μπάρμπας

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ρομέου (90΄Κατσικοκέρης), Μίκουλιτς, Ντε Σόουζα, Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Κάσες (77΄Εμπόου), Τζάνης (67΄Ζεκίνια), Χρήστου.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασίου, Μπάρμπας, Καλτσάς, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Μπεν, Τραπ (74΄Όστοιτς), Μρντάκοβιτς, Ζεζίνιο (46΄Σιόντης), Μπαργκάν (84΄Παυλίδης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-0
ΣΚΟΡΕΡ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34' Κούσας, 36' Γοδόι, 45' Μπικέι, 90'+ Μελισσάς, 90'+ Κουτσοσπύρος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκάλο, Μπικέι, Κούσας, Μελισσάς, Τζούνιορ, Γοδόι, Θεοδωρίδης (78' Μύγας), Μπακάκης, Καμαρά (90'+ Κουτσοσπύρος), Μπόγιοβιτς (82' Σφακιανάκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάντο (52' λ.τρ. Εντινγκά), Σάμαρης (73' Γιαταμπαρέ), Τσόρι (55' Κάμπελ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΡΗΣ  2-0

ΣΚΟΡΕΡΣ: 23' Μάνταλος, 62' Σολάρι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 74' Φλίσκας - 35' Ηρακλής, 50' Ελσνερ

ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Παϊτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (60' Φλίσκας), Κάλβο (46' Σολτάνι), Μάνταλος, Σολάρι (88' Ράνος).

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος, Ελσνερ, Τάτος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (46' Αγγελούδης), Ιμπε, Ουντότζι (76' Μανιάς).


Επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 28/9/2013
ΒΕΡΟΙΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ                           18:15 NovaSports1
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                20:30 NovaSports2
Κυριακή 29/9/2013
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ                        16:00 NovaSports2
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ                 18:15 NovaSports3
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ                                             18:15 NovaSports2
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ        18:15 NovaSports4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ    20:30 NovaSports1
Δευτέρα 30/9/2013
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ              17:00 NovaSports2
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ          19:30 NovaSports1


 


Παρά το γεγονός ότι ο δικέφαλος του βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ, με γκολ των Αθανασιάδη και Βούκιτς έκανε την ανατροπή και ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα το ντεμπούτο του στους ομίλους του Europa League. Αρκετά αποφασισμένη μπήκε στο γήπεδο η πρωταθλήτρια Καζακστάν η οποία κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στις αρχές της επανάληψης όπου πέτυχε τέρμα με τον Κανάς στο 49' έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και κατάφερε αρχικά να ισοφαρρήσει με πλασέ του Κλάους Αθανασιάδη στο 75' αλλά και να πάρει την νίκη με κεφαλιά του Βούκιτς στις καθυστερήσεις.

Σκόρερς: Κάνας 49' (πεν),  Αθανασιάδης 75', Βούκιτς (90+)
Διαιτητής:Φοτρέλ (Γαλλία)
Βοηθοί: Γκρινγκόρ (Γαλλία), Στιαν (Γαλλία)
Κίτρινες κάρτες: Τζιόλης 64', Ποριβάεφ 37', Ταράσοφ 79'
Κόκκινες κάρτες: Ποριβάεφ 87'

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης

Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνας, Βίτσιους, Φινοτσένκο (81' Μπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιζνιτσένκο (88' Ζένκοβιτς)



Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν σε μία αναμέτρηση που το τελικό της αποτέλεσμα δεν ταιριάζει στην εικόνα του αγώνα και αδικεί την συνολική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι προδώθηκαν από την αμυντική τους συμπεριφορά στα κόρνερ των Γάλλων δείχνοντας πως δεν είχαν τις δυνάμεις για να αντέξουν στον «δαιμονιώδη» ρυθμό που επέλεξε να δώσει ο Μίτσελ στην έναρξη του αγώνα. Τα δύο δοκάρια του Ολυμπιακού, η κλάση του Ιμπραίμοβιτς στην πάσα του 1ου γκολ και τα κόρνερ έκριναν την αναμέτρηση και έδωσαν τροφή για μεγάλη τακτική συζήτηση για το μέλλον της ομάδας στην διοργάνωση.Οι διατάξεις των δύο ομάδων
Οι διατάξεις των δύο ομάδων

oly-psg-analysis

Το ξεκάθαρο πλάνο του Μίτσελ

Ο Ισπανός επέλεξε να εκπλήξει τον Μπλάν, παρά την φαινομενικά αμυντικογενή αρχική ενδεκάδα που παρέταξε, αποδίδοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και πιέζοντας πολύ έντονα τα χαφ της Παρί. Ο Μίτσελ παρέταξε βαθειά την επιθετική γραμμή και ψηλά την αμυντική σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν οι γραμμές κοντά και να ενισχυθεί η πίεση στο κέντρο σε μία κλασσική αλά Βενγκέρ τακτική εφαρμογή.
Οι γραμμές του Ολυμπιακού
Οι γραμμές του Ολυμπιακού
Η εφαρμογή του εν λόγω πλάνου ήταν εντυπωσιακή κυρίως λόγω της εμφάνισης των Φουστέρ, Σάμαρη, Μασάντο στα χαφ και την ενέργεια που έβγαλαν οι αμυντικοί στην πίεση των αντιπάλων τους. Η Παρί δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα (μόλις 53% η κατοχή της μπάλας για την Παρί στο 1ο ημίχρονο – ελάχιστο σε σχέση με το περίπου 70% που έχουν οι Γάλλοι στο Σαμπιονά) , έκανε πολλά λάθη και δεν αναπτύχθηκε ορθολογικά.
Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έδωσε πολύ γρήγορο tempο στο παιχνίδι προσπαθώντας να χτυπήσει την Παρί σε ανοργάνωτη άμυνα εκμεταλλευόμενος τα κλεψίματα στον άξονα. Ο Μίτσελ, όπως σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι της Παρί μέχρι σήμερα, στόχευσε τις αμυντικές αδυναμίες της Παρί στα φτερά: λογικό αν αναλογιστεί κανείς την φιλοσοφία των Μάξγουελ, Βίλ και τις «αμυντικές» δεξιότητες των Καβάνι, Μούρα. Το γκολ-ποίημα του Βάις ήταν αρκετό για να επαληθεύσει την παραπάνω λογική.

Plan B

Το 2ο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έπαιξε με πολύ μεγαλύτερο βάθος και μειωμένο αγωνιστικό πλάτος. Ήταν σαφές ότι οι παίκτες των ερυθρολεύκων δεν είχαν δυνάμεις για να διατηρήσουν την ένταση της πίεσης στα επίπεδα του 1ου ημιχρόνου. Ο Μίτσελ πέρασε τον Κάμπελ στην θέση του Τσόρι με στόχο να ενισχύσει το πλάνο των αντεπιθέσεων στα φτερά – εκεί που θα δημιουργούνταν οι κενοί χώροι από τις αναμενόμενες προωθήσεις των Βιλ και Μάξγουελ.
Το πλάνο είχε λογική, όμως τα «πνευμόνια» των χαφ δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν. Η Παρί βρήκε χώρο για να αναπτύξει το αγαπημένο της παιχνίδι: παιχνίδι κατοχής, κινήσεις χωρίς την μπάλα στην επίθεση και προωθήσεις των πλάγιων μπακ. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αναπτύξει ορθολογικά αντεπιθέσεις και ο Μίτσελ είδε το εναλλακτικό του πλάνο να καταρέει μετά το 1-2. Ήταν πλέον σαφές ότι δεν υπήρχαν δυνάμεις για την ανατροπή και ο πάγκος δεν μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.
Η στατιστική εικόνα του Ολυμπιακού, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του Ολυμπιακού, ανά ημίχρονο

Μπλαν: Υπομονή και ψυχραιμία

Ο Μπλαν παρουσίασε πολύ χαρακτηριστικά την εικόνα του αγώνα. «Όλη η άμυνα ήταν οπισθοχωρημένη. Ο Ολυμπιακός πίεζε και οι γραμμές μας είχαν μεγάλη απόσταση. Απείχε πολύ η άμυνα μας από την επίθεση. Η αμυντική γραμμή ήταν πίσω διότι είχαμε πίεση. Στο δεύτερο μέρος εάν δείτε και τα στατιστικά ο Μότα απελευθερώθηκε, πήρε ευκαιρίες και έβαλε 2 γκολ».
Το πλάνο του γάλλου τεχνικού ήταν σαφές και ξεκάθαρο πολύ πιο πρίν απότον αγώνα. Δύσκολα η Παρί θα προσάρμοζε το παιχνίδι της στα δεδομένα του Ολυμπιακου. Οι χαφ της Παρί δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των χαφ του Ολυμαπικού – κυρίως γιατί ο «εγκέφαλος» Μότα δεν βρήκε χρόνο και χώρο για την υποδοχή της πρώτης πάσας στην θέση «6«. Οι μπακ της Παρί ανέδειξαν τις ανασταλτικές τους αδυναμίες, ο Μούρα την απειρία του, ο Καβάνι το ότι δεν είναι εξτρέμ και η γαλλική ομάδα την… σνομπ διάθεση της στην έναρξη του αγώνα.
Ο Μπλαν ήξερε ότι ο Ολυμπιακός θα ρίξει ρυθμούς στο 2ο ημίχρονο και απλά περίμενε υπομονετικά να βρεί χώρους η ομάδα του. Η εξώφθαλμη ανάγκη για αλλαγή του αρνητικού Μούρα από τον (ίσως) MVP Λαβέτσι έδωσε επιπλέον δυναμική στους φιλοξενούμενους που μπόρεσαν να αναπτύξουν τα θετικά τους αγωνιστικά στοιχεία απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μοιραία παρουσίασε παίκτες πίσω από την μπάλα. Η κατοχή της μπάλας και η άυξηση της επιθετικότητας απέφερε τα κόρνερ που εν τέλει έκριναν και την αναμέτρηση.
Σχόλιο: Τα δοκάρια αλλά και η κλάση του Ιμπραίμοβιτς στην πάση του 0-1 ήταν τα στοιχεία που επέτρεψαν στον Μπλαν να διαχειρισθεί με ψυχραιμία την αρνητική εικόνα που έβγαλε η ομάδα του στα πρώτ 45′. Είναι σίγουρο ότι το έργο του γάλλου τεχνικού δεν θα ήταν τόσο εύκολο μετά από 1-0 ή ακόμα και 2-0.
Η στατιστική εικόνα της Παρί, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα της Παρί, ανά ημίχρονο

Συμπέρασμα 

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται με βάση το τελικό αποτέλεσμα το συνολικό τακτικό πλάνο του Μίτσελ είχε λογική και ισχυρή βάση: έντονη πίεση στα χαφ της Παρί στο 1ο ημίχρονο με στόχο τον περιορισμό της κατοχής της μπάλας από τους Γάλλους και την επίτευξη ενός γκολ. Το 1-0 θα επέτρεπε την ενεργοποίηση του plan Β – αντεπιθέσεις από τα πλάγια και εκμετάλλευση των αμυντικών κενών των Γάλλων στα άκρα. Το 0-1 ανάγκασε τον Μίτσελ να επιμηκύνει την διάρκεια του αρχικού του πλάνου – ίσως σε σημείο που οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι ακόμα από πλευράς φυσικής κατάστασης. Το 2ο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να προδίδεται από τις φυσικές του δυνάνμεις και την συμπεριφορά του στα στημένα. Εκεί που ο ίσως κορυφαίος του Ολυμπαικού, Σάμαρης, έχασε δύο φορές τον Μότα.

Ο Μίτσελ προσπάθησε να εφαρμόσει τις αμυντικές τακτικές pressing του Βαλβέρδε προσπαθώντας να πάει ένα βήμα παραπέρα την επιθετική λειτουργία με άξονα το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης. Η πρώτη του απόπειρα δεν στέφθηκε με επιτυχία, όμως η προσπάθεια, αν μη τι άλλο, αξίζει πίστωση χρόνου και χειροκρότημα όπως αυτό που έδωσε απλόχερα το Καραισκάκης στο τέλος της αναμέτρησης.
Από τον armadinho του www.overlap.gr


Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας 10 τελικές, 2 δοκάρια και 1 γκολ με το σκορ να είναι ισόπαλο, στην επανάληψη παρουσιάστηκε αγνώριστος, προδόθηκε από τις στημένες φάσεις στα κόρνερ όπου η Παρί Σ.Ζ. πέτυχε 3 τέρματα και μοιραία συνέχισε την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών που τον θέλει να χάνει εντός έδρας στην πρεμιέρα των ομίλων.
 Παρά τις προβλέψεις του ρεπορτάζ που ήθελαν τον Μίτσελ να παρατάσει 11άδα με 2 επιθετικούς και σύστημα 4-4-2, ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε να αγωνιστεί με 4-2-3-1 αφήνοντας έξω από το αρχικό σχήμα τόσο τον Κώστα Μανωλά, όσο και τον Χαβιέ Σαβιόλα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα εκρητικό ξεκίνημα με τον Βάις να σημαδεύει στο δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό ενώ δοκάρι βρήκε και το σουτ του Φουστέρ λίγο αργότερα. Η Παρί παρατάχθηκε με 4-3-3 και κατάφερε να προηγηθεί στο 19' με τον Καβάνι, κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός απάντησε σχετικά γρήγορα, όταν ο Βλάντι Βάϊς πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με προσωπική ενέργεια κάνοντας ότι ήθελε τους Μαρκίνιος και Σίλβα.
 Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση σε ολόκληρο το γήπεδο, μην αφήνοντας περιθώρια στους πρωταθλητές Γαλλίας να κάνουν παιχνίδι.
 Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, οι παίκτες του Ολυμπιακού σαφέστατα καταβεβλημένοι  από την προσπάθεια του πρώτου μέρους, οπισθοχώρησε και έδωσε μέτρα στην μεσαία γραμμή στην Παρί Σ.Ζ ενώ παράλληλα ο Λοράν Μπλαν άλλαξε την διάταξη της ομάδας του, προσαρμόζοντας την σε αυτή του Ολυμπιακού ενώ πέρασε τον Λαβέζι στην θέση του Λούκας Μόουρα. Η Παρί πέτυχε το δεύτερο της γκολ στο 69' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λαβέζι και κεφαλιά του Μότα, ενώ πριν προλάβουν να ανασυνταχθούν οι ερυθρόλευκοι, οι Παριζιάνοι πέτυχαν το τρίτο τους γκολ με πανομοιότυπο τρόπο, πάλι με κόρνερ, πάλι με εκτέλεση από τον Λαβέζι και πάλι με κεφαλιά του Μότα. Στο 82' η Παρί κέρδισε πέναλτι με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να ανατρέπεται από τον Σάμαρη, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Χιμένεθ, νίκησε τον Σουηδό και μάλιστα με διπλή απόκρουση. Τον επίλογο του ματς έγραψε το τέταρτο γκολ της Παρί, για τρίτη φορά από εκτέλεση κόρνερ και αυτή την φορά ήταν στο 86'ο λεπτό όταν ο σκόρερ Μότα που εκτέλεσε το κόρνερ και τον Μαρκίνιος να παίρνει την κεφαλιά.
 Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατήσει την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου καθώς έδειξε σπουδαία στοιχεία ομάδας που έχει την κατοχή στην έδρα της ακόμα και σε τόσο υψηλό επίπεδο, θα πρέπει να βελτιώσει τις αντιδράσεις του στις εκτελέσεις των στημένων αλλά και να κάνει καλύτερη κατανομή των δυνάμεων.


Σκόρερ: Καβάνι 19', Βάις 25', Μότα 69', 73', Μαρκίνιος 86'
Διαιτητής: Μπριν (Γερμανία)
Βοηθοί: Μπορσχ (Γερμανία), Λουπ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπόνγκ 30'

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.


Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (77’ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (89’ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.







Σήμερα ξεκινά το ευρωπαϊκό του ταξίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται την πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σ.Ζ. στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο όμιλο του Champions League. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε τον αποψινό αγώνα ως ένα ματς δόξας το οποίο τακτικά θα το αντιμετωπίσει με σαφή επιθετικό προσανατολισμό.
 Από την πλευρά του ο προπονητής των Παριζιάνον Λοράν Μπλάν αναμένεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-3-3 με τον Σιρίγκου κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα θα είναι οι  Μάξουελ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Φάν Ντερ Βιλ. Στην μεσαία γραμμή αναμένεται να παρατάξει τους Ματουϊντί, Τιάγκο Μότα και Βεράτι ενώ επιθετική τριπλέτα θα είναι οι Καβάνι, Λούκας Μόουρα με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να είναι στην κορυφή. Την αποστολή της Παρί, συμπληρώνουν οι Μενέζ, Καμαρά, Κομάν, Ντιν, Ντουσέζ, Ζαλέ, Λαβέτσι, Μενιάν, Ονζεντά και Ράμπιο.

 Σε ότι αφορά τα πλάνα του Μίτσελ, ο προπονητής των ερυθρολεύκων αναμένεται να παραταχθεί με 4-4-2 με την πιθανή 11άδα να είναι η εξής:
Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, δεξί μπακ ο Γιάννης Μανιάτης, αριστερό μπακ ο Χοσέ Χολέμπας κεντρικοί στόπερ οι Κώστας Μανωλάς και Δημήτρης Σιόβας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής και σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Ανδρέας Σάμαρης που θα έχει δίπλα του τον Ντέλβιν Εντιγκά ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζόελ Κάμπελ, στο αριστερό ο Νταβίντ Φουστέρ ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Χαβιέ Σαβιόλα και Κώστα Μήτρογλου. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Σαμπού Γιαταμπαρέ και Πάουλο Μασάντο ενώ στην αποστολή της ομάδας συμπεριλαμβάνονται οι Μπάλαζ Μέγιερι, Γκάεταν Μπόνγκ, Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, Κάρλ Μεντζανί, Μίκαελ Ολαϊτάν, Αβράαμ Παπαδόπουλος και Βλάντιμιρ Βάις.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γερμανός Φέλιχ Μπριχ που θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάρκ Μπόρσχ και Στεφάν Λουπ, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Τομπάιας Βέλζ και Τομπάιας Στίλερ ενώ τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Μάρκους Χάκερ.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NovaSports 2.


Με την ισοπαλία στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Εργοτέλη, την εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας αλλά και την νίκη του Ολυμπιακού επί της Skoda Ξάνθης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της τέταρτης αγωνιστικής. Την επομένη είχαμε την ισοπαλία του Άρη με τον Λεβαδειακό,  την εκτός έδρας νίκη της Καλλονής επί του Απόλλων και τις ισοπαλίες μεταξύ του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης, του Πανιωνίου με τον Πανθρακικό και του Πλατανιά με τον Παναθηναϊκό. Στο ματς της Δευτέρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ    0-0
ΣΚΟΡΕΡ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 55' Σφακιανάκης, 78' Δάρλας, 90+1 Τζούνιορ / 38' Αναστασάκος, 73' Γιοβάνοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (58' Δάρλας), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82' Κουτσοσπύρος), Γκάλο, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (70' Καλογέρης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο (86' Μπουχαλάκης), Χάντι, Καρντόζο, Τζανακάκης, Κοζορώνης (70' Πελέ), Αναστασάκος, Μπαντιμπανγκά (76' Δωματάς), Σαρρής.

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΟΚ    1-2
ΣΚΟΡΕΡ: 83' Μρντάκοβιτς - 18' Βίτορ, 66' Στοχ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Αμαραντίδης, 29' Μρντάκοβιτς, 54' Γεωργιάδης, 67' Αναστασόπουλος - 29' Χακόμπο, 41' Τζιόλης, 47' Κατσουράνης, 50' Λούκας

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Ζεζίνιο (84' Όστοϊτς), Τραπ (74' Σεγκούντο), Μπαργκάν, Μοχάμεντ, Καλτσάς (84' Μάνος), Μρντάκοβιτς

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας, Στοχ (90'+ Νέτσιντ), Λούκας (81' Ολίσε), Νίνης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (90'+ Βούκιτς), Αθανασιάδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ    4-0
ΣΚΟΡΕΡ: 3' Σαβιόλα, 27', 45', 73' Μήτρογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Παΐτο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' λ.τ. Μανιάτης), Μπονγκ (37' λ.τ. Χολέμπας), Μεντζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου

ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα.

ΑΡΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Ουντότζι - 53' Καπό
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 29' Τσουμάνης, 46' Ελσνερ, 59' Τριανταφυλλάκος, 84' Σταυρόπουλος – 25' Ιωαννίδης, 45' Μανόλο, 84' Μάντζιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 74' Κονέ

ΑΡΗΣ: Διούδης, Σταυρόπουλος, Κύργιας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (70' λ.τρ. Οικονομόπουλος), Τάτος, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (79' Μανιάς), Ουντότζι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροντρίγκο, Μαρτίνεθ, Λυκογιάννης, Μαχαίρας, Ιωαννίδης (46' Καπό), Κονέ, Ορτέγκα (62' Μπούστο), Μάρτινς (79' Πετράτσι), Μάντζιος.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ   1-3
ΣΚΟΡΕΡ: 90' Πετρόπουλος (πεν) - 53΄Μανούσος, 66΄Λεάντρο, 76΄Μαρσέλο
ΔΙΑΤΗΤΗΣ: Λιαχούδης (Μακεδονία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:22΄Παντελιάδης, 65΄Αργυρόπουλος, 70΄Αλβάρεζ - 23΄Μανούσος, 51΄Λεοζίνιο, 70΄Αναστασιάδης. 89΄Σιλιγαρδάκης

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κόρμπος (56΄Φαρινόλα), Λεάντρο, Γκουέλα, Μπλάζεκ (40΄Μίνγκας), Έγκον (78΄Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο Άλβες (79΄Σλιλιγαρδάκης), Φάρια, Λεοζίνιο (81΄Περόνε), Γκόμεζ, Μανούσος,Καζάκης (71΄Γκάσιτς)

ΟΦΗ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ   1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 63' Περογαμβράκης / 36' Ναβάρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών), 75' Κιοτζένης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 54' Μακρής / 41' Γκρατσίνι, 61' Γκοϊάν, 84' Ζησόπουλος

ΟΦΗ (Π. Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μονιάκης (Μιλιάζες), Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Βερόν, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Γκαλέτι (81' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (52' Παπάζογλου), Περογαμβράκης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Τσιώλης): Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Κοντοές, Ζαραδούκας (70' Λισγάρας), Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Γκρατσίνι (65' Κάφα), Ντε Μπλάζις, Μπαράλες (84' Χουάνμα), Ναβάρο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   1-1
ΣΚΟΡΕΡΣ: 86' Λαμπρόπουλος - 36' Ιγκόρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Κούρος, 42' Μητρόπουλος, 74' Κούρντι - 43' Λαδάκης, 68' Χρήστου, 69' Σέρεμετ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Μητρόπουλος, Μενδρινός, Κολοβός (84' Πάνος), Λάζνικ (46' Ντούνης), Αραβίδης, Καμπάνταης (64' Γιάννου).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μίκουλιτς, Ζοσέ, Ρομέου (90'+2' Τριανταφύλλου), Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Κάσες (83' Ζεκίνια), Τζάνης (58' Ντιόγκο), Ιγκόρ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1
ΣΚΟΡΕΡ: 45+1' Ναζλίδης – 82' Ατζαγκούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 56' Τόρες, 85' Ράφαελ – 21' Ζέκα, 59' Τριανταφυλλόπουλος, 61' Πράνιτς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γιωργαλλίδης, Φαϊσκα, Ιντζίδης, Φερνάντεζ, Ράφαελ, Τέτε, Σιώπης, Μπέλιτς (60' Αγκιλέρα), Γουνδουλάκης (89' Γουνδουλάκης), Ναζλίδης (46' λ.τ. Μοράλ), Τόρες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Λαγός, Αμπεΐντ, Πράνιτς (80' Καρέλης), Ζέκα (71' Ατζαγκούν), Ντίνας (58' Μπαϊράμι), Μπεργκ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 67' Τσουκαλάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμπαξής (Εύβοιας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 52' Ντάσιος - 45' Φυτανίδης, 75' Καραγκούνης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (87' Μπέριος), Λίλα, Κοροβέσης (56' Βίλα), Ντε Βινσέντι (76' Κεϊτά), Τσάβες, Ίλιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Φυτανίδης (82' Καραμάνος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (73' Γεωργίου), Ναπολεόνι (66' Καραγκούνης), Ούμπιντες, Μπρίτο, Παπαδόπουλος.


Επόμενη αγωνιστική:

Σαββάτο 21/9/2013
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ                  16:00   NovaSports2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ                                   18:15  NovaSports1
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ                                       20:30 NovaSports2
Κυριακή 22/9/2013
ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ                                              16:00 NovaSports2
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ                                   18:15 NovaSports2
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ                        18:15 NovaSports3
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ                                      18:15 NovaSports4
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                        20:30 NovaSports1
Δευτέρα 23/9/2013
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ                                          19:30 NovaSports1
















Με ένα γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 58' η Εθνική Ελλάδος πήρε την νίκη απέναντι στους Λετονούς και εξασφάλισε την συμμετοχή της στα μπαράζ ωστόσο υπάρχουν ακόμα ελπίδες για απευθείας πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου εφόσον καταφέρει και τερματίσει πάνω από την Βοσνία. Καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από τους διεθνείς που είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο τέρμα αλλά δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Στην επανάληψη μια προσωπική προσπάθεια του Σαμαρά κατέλληξε σε ασσίστ στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα των Λετονών και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Επόμενο ραντεβού για τους διεθνείς μας σε ένα μήνα περίπου όπου στις 11/10 θα αντιμετωπίσουν την Σλοβακία και στις 15/10 το Λίχτενσταϊν με τις δυο αναμετρήσεις να είναι εντός έδρας.


Η βαθμολογία:

1. Βοσνία 19
2. Ελλάδα 19
3. Σλοβακία 12
4. Λιθουανία 8
5. Λετονία 7
6. Λίχτενσταϊν 2


Με ένα γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 72ο λεπτό , η Εθνική Ελλάδος πήρε την νίκη στο "Rheinpark" και έπιασε στην κορυφή του 7ου ομίλου την Βοσνία. Πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο από την Εθνική Ελλάδος κάτι που επισήμανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος. Με καλύτερη διάθεση και περισσότερες ευκαιρίες κατάφερε να φτάσει στην νίκη.


Σκόρερ: Μήτρογλου (72', Ελλάδα)
Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Γκεόργκι Σλάβοφ (Βουλγαρία), Ντίγιαν Βάλκοφ (Βουλγαρία)
Κίτρινες κάρτες: Μπούργκμαγιερ (7', Λιχτενστάιν), Φρικ (25', Λιχτενστάιν) Ντέιβιντ Χάσλερ (47', Λιχτενστάιν), Ματίας Κίρτστεν (60', Λιχτενστάιν), Νίκολας Χάσλερ (63', Λιχτενστάιν), Πολβερίνο (84', Λιχτενστάιν)-Κονέ (22', Ελλάδα), Τοροσίδης (41', Ελλάδα), Χολέμπας (45', Ελλάδα)
Κόκκινες κάρτες: Ντέιβιντ Χάσλερ (66', Λιχτενστάιν)-Χολέμπας (60', Ελλάδα)

Λιχτενστάιν (Πάουριτς): Γέλε, Ερί, Κιντάνς, Στόκλασα, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ (27' λ.τρ. Α. Κίρστεν), Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν (92' Γκούμπσερ), Βίζερ (85' Γιλντίζ), Ποβλερίνο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (66' Καραγκούνης), Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (83' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

Βαθμολογία:

1. Βοσνία    16
2. Ελλάδα    16
3. Σλοβακία  12
4. Λετονία        7
5. Λιθουανία    5
6. Λιχτενστάιν  2









Με λευκή ισοπαλία έληξε η αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Εργοτέλη, νίκη για την Καλλονή επί του ΠΑΣ Γιάννινα και ισοπαλία μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Βέροιας ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 3ης αγωνιστικής. Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης για την φετινή σεζόν όπου υποδέχθηκε τον Απόλλων, νίκη για τον ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, του Πανθρακικού επί του Παναιτωλικού και εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Λεβαδειακού. Την Δευτέρα είχαμε  την νίκη του Ατρόμητου επί του Άρη και την ισοπαλία μεταξύ του ΟΦΗ και του Πλατανιά.

Αναλυτικά:

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   0-0
ΣΚΟΡΕΡ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31΄ Ντιέ, 49΄Παΐτο, 55΄Μαρσελίνιο, 74' Μάνταλος - 7΄Σαρρής, 38 Τζανακάκης, 40΄Πίτσος, 65΄Μπαμ Μπαμ, 79΄Κοζορώνης, 90+3 Καρντόσο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+3 Πίστος

ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Μπέρτος (64΄Μπαξεβανίδης), Μάρτινς, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκουζμάν, Μαρίν, Σολάρι, Μάνταλος (77΄Τριάδης) , Μαρσελίνιο (58΄Κάλβο)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (43΄Γιοβάνοβιτς), Πίτσος, Σαρρής, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Καρντόσο, Μπαντιμπάνγκα (87΄Μπουχαλάκης), Μπαμ Μπαμ (69΄Ρομάνο), Αναστασάκος, Χάντι

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 54' Λεοζίνιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαντάκης (Ημαθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 93' Χωριανόπουλος - 50' Ίλιτς, 84' Κολοβέτσιος

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ. Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Φαρία (66' Σιλιγαρδάκης), Άλβες, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκαρσία (89' Βλαστέλλης), Καζάκης (74' Γκάσιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σ. Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (65' Στρούνα), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς (76'λ.τ. Βισέντο) Κολοβέτσιος, Κοροβέσης (56' Γιάκος), Λίλα, Ίλιτς, Βίλα, Τσάβες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ   1-1
ΣΚΟΡΕΡΣ: 44' Αμπεϊντ - 54' Μοχάμεντ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Ζέκα, 90' Μαρινάκης. 90'+4' Τριανταφυλλόπουλος - 39' Γεωργιάδης, 58' Οστοϊτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο (90'+1' Αποστολόπουλος), Τρινταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Αμπεϊντ (79' Χουχούμης), Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ντίνας, Μπεργκ.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης (84' Αποστολόπουλος), Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες, Όστοιτς, Γκιγέρμο, Καλτσάς (71' Τραπ), Μοχάμεντ, Μπαργκάν (41' Σεγκούντο), Μρντάκοβιτς.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 51' (αυτ.) Δεληζήσης, 90' Μπαράλες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντίτσος (Πρέβεζας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 65' Γκοϊάν, 74'Ουσέρο / 39' Καμαρά, 61' Αργυρόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (82' Μουνάφο), Κοντοές, Γκοϊοάν, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μπακασέτας (46' Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (86' Γκρατσίνι), Μπαράλες.
ΑΠΟΛΛΩΝ (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελίδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Αλβλάρεζ, Κόρμπος (84' Μπλάζεκ), Καμαρά (54' Εγκον), Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης (75' Μίνγκας), Γκουέλα.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  4-1
ΣΚΟΡΕΡΣ: 31' Σαλπιγγίδης, 54', 84' πεν. Στοχ, 76' Κίτσιου - 81' πεν. Αραβίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Στοχ, 51' Αθανασιάδης, 88' Κάτσε, 90'+1' Νέτσιντ - 31' Γιαννακόπουλος, 44' Μητρόπουλος, 67' Παντίδος, 83' Κούρντι, 88' Κολοβός, 89' Καμπάνταης

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου (89' Κωνσταντινίδης), Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης (87' Βούκιτς), Αθανασιάδης (79' Νέτσιντ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Καλτσάς (72' Λάζνικ), Μητρόπουλος (84' Ριβέρο), Ντούνης (58' Καμπάνταης), Κολοβός, Μενδρινός, Αραβίδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ   2-1
ΣΚΟΡΕΡ: 13΄Τζάνης, 45΄+4΄Ίγκορ - 32΄Θεοδωρίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45΄+4΄Τζάνης, 83΄Ιγκόρ, 84΄Κάσες - 26΄Μπακάκης, 39΄Καμαρά, 48΄Ιωάννου, 82΄Μελισσάς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:Κουτσόπουλος (44΄Σέρεμετ), Ρομέου, Μίκουλιτς, Ιγκόρ, Λαδάκης, Ζος, Μπαΐκαρά, Κάσες (84΄Ζεκίνια), Τζάνης (65΄Χρήστου), Παπαγεωργίου, Ντιόγκο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Μπακάκης, Τζούνιορ (67΄Καλογέρης), Ιωάννου (57΄Σφακιανάκης), Μπελόν (77΄Μίγας), Καμαρά, Θεοδωράκης, Μπόγιοβιτς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-5
ΣΚΟΡΕΡ: 16' πέναλτι Σαβιόλα, 70', 90', 91' Μήτρογλου, 85' Βάις.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Τοπούζης (Θράκης)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 15' Λαμπρόπουλος, 33' Νικολακάκης, 53' Μουλόπουλος, 67' Κονέ, 75' Γιάντσης – 21' Σάμαρης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Νικολακάκης, Γεωργίου, Μαρτίνεθ, Μαχαίρας, Λαμπρόπουλος (53' λ.τρ. Πετράτσι), Μάρτινς, Ορτέγκα (46' λ.τρ. Γιάντσης), Βασιλείου (73' Μπούστο), Κονέ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (58' Βάις), Φουστέρ, Σαβιόλα (73' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν (65' Μήτρογλου).ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 2-0
ΣΚΟΡΕΡ: 22' αυτ. Ουντότζι, 38' Ναπολεόνι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 35' Ταυλαρίδης - 30' Οικονομόπουλος, 33' Κύργιας, 48' Τσουμάνης, 67' Τάτος, 80' Διούδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (75' Νάστος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (83' Δημούτσος), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος (68' Καραγκούνης), Ναπολέονι.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Καραγκούνης (61' Μανιάς), Κύργιας, Ηρακλής (73' Καρασαλίδης), Τσουμάνης, Οικονομόπουλος (46' Τριανταφυλλάκος), Παπαδόπουλος, Ουντότζι, Τάτος, Σταυρόπουλος, Αγγελούδης.

ΟΦΗ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-0
ΣΚΟΡΕΡ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - 15' Δημήτρης, 90' Φάισκα

ΟΦΗ (Π. Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Βερόν (87' Φραγκουλάκης), Τριποτσέρης, Γκαλέτι, Κάλαϊτζιτς (63' Όγιος), Ζε Εντουάρντο (78' Λαμπρόπουλος), Ζβασίγια, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μ. Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Φάισκα, Δημήτρης, Ιντζίδης, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (64' Μοράλ), Τόρες (58' Αγκιλέρα), Ναζλίδης (92' Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης.

Επόμενη αγωνιστική:
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Μάρκο Σέποβιτς, όπως ανακοίνωσε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε τα ιατρικά τέστ και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Σερβία, Μάρκο Σέποβιτς.



Παίκτης των πρασίνων είναι και επίσημα ο Ντάνιελ Πράνιτς. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, υπήρχε συμφωνία με τον διεθνή Κροάτη ποδοσφαιριστή για την υπογραφή συμβολαίου τριετούς διάρκειας.
Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη που βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.
Δανεικός από την Club Sportivo Cerrito αποκτήθηκε ο Μάρτιν Άντριαν Μπαλμπόα ο οποίος τις τελευταίες μέρες δοκιμάστηκε από τον Γιάννη Αναστασίου, ενώ δεν αποκλείεται να ενισχύει την ομάδα νέων του συλλόγου.

 Για τον Φιγκερόα, δεν υπήρχαν ουσιαστικές εξελίξεις. Είναι δεδομένα το συμβόλαιο που μπορούν να του προσφέρουν οι πράσινοι, ενώ δεν πιέζει και χρόνος μιας και ο παίκτης είναι ελεύθερος και μπορεί να υπογράψει μέχρι τα μέσα του μήνα.


Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο διεθνής μπακ Γεώργιος Τζαβέλλας όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ. Ο 25χρόνος ποδοσφαιριστής που έμεινε ελεύθερος από την Μονακό, θα ενσωματωθεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ στις 11 Σεπτεμβρίου όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ετήσιο συμβόλαιο του Τζαβέλλα ανέρχεται στις 300χιλ ευρώ το χρόνο.


Συνεχίζονται οι μεταγραφές στον Ολυμπιακό καθώς οι ερυθρόλευκοι επιβεβαιώνουν την συμφωνία τους με την Παρτιζάν Βελιγραδίου για την απόκτηση του Μάρκο Σκέποβιτς Σύμφωνα με πληροφορίες ο πανύψηλος φόρ (1,90) θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, ενώ το κόστος της μεταγραφής σύμφωνα με Σέρβικα δημοσιεύματα φτάνει τα 3,5εκάτ. ευρώ. Την περασμένη χρονιά ο Σκέποβιτς αγωνίστηκε σε 23 αγώνες με την Παρτιζάν όπου πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 7 ασσίστ.



Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο 24χρόνος μέσος από το Μάλι πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι τετραετούς διάρκειας ενώ όπως ανακοίνωσε η πρώην ομάδα του, Μπαστιά για να τον παραχωρήσει έλαβε 2,2 εκάτ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή από το Μάλι, Σαμπού Γιαταμπαρέ.
Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Γιαταμπαρέ σημείωσε: «Η έλευση μου σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός, είναι μία σπουδαία εξέλιξη για την καριέρα μου και για αυτό είμαι χαρούμενος».




Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα από εχθές ο Ντέλβιν Εντιγκά. Ο 25χρόνος αμυντικός μέσος από το Κογκό, παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μονακό για ένα χρόνο, ενώ υπάρχει και ρήτρα αγοράς του στα 3εκάτ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντελβίν Εντινγκά.



Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι ο Σωτήρης Νίνης για τον επόμενο χρόνο. Ο παίκτης παραχωρήθηκε δανεικός από την Πάρμα, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αγώνα με τον  Πανιώνιο.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του αριστερού μπακ, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλεξάνταρ Λούκοβιτς που έμεινε ελεύθερος από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο 31χρόνος Σέρβος έχει συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο και αναμένεται να αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ