Με την παρουσίαση των Πάμπλο Ορμπάιθ και Τζαμέλ Αμπντούν ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του Ο Ολυμπιακός. Οι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας παρουσίας του 4ου αντιπροέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Μώραλη και του οικονομικού διευθυντή Γιάννη Βρέντζο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζαμέλ Αμπντούν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει ετήσιες απολαβές 350χιλ. ευρώ ενώ
ο Πάμπλο Ορμπάιθ αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμό για ένα χρόνο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 1.2εκάτ. ευρώ εκ των οποίων οι 800χιλ είναι η αμοιβή του ποδοσφαιριστή και οι 400χιλ. το κόστος δανεισμού από την Βασκική ομάδα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Τζαμέλ Αμπντούν και Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ο Αμπντούν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας ενώ ο Ορμπάιθ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού, για ένα χρόνο, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.


Την απόκτηση του 26χρόνου Ούγρου Ρούντολφ Γκέργκελι ανακοίνωσαν οι πράσινοι που κατάφεραν να τον πάρουν δανεικό για έναν χρόνο από την Τζένοα. Για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή συνέβαλε ο προπονητής της Ιταλικής ομάδας Αλμπέρτο Μαλεζάνι. O Γκέργκελι είναι 26 ετών και έχει ύψος 1,77. Πέρυσι αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν στην Τζένοα όπου είχε 12 συμμετοχές και ένα γκολ, ενώ στο δεύτερο μισό παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάρι όπου αγωνίστηκε σε 13 αγώνες και πέτυχε 2 τέρματα.

Δείτε τον Γκέργκελι σε δράση:



Την απόκτηση του Ζαν ΙΙ Μακούν ανακοίνωσε εχθές το βράδυ ο Ολυμπιακός. Ο ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε σε ειδική εκδηλωση στα γραφεία της ΠΑΕ και έτυχε θερμής υποδοχής από 500 οπαδούς των ερυθρολεύκων που συγγεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του συλλόγου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός κατέβαλλε 500χιλ. ευρώ στην Άστον Βίλα για το ενοίκιο του ποδοσφαιριστή, θα καλύψει το 100% των αποδοχών, ενώ υπάρχει και οψίον αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι που φτάνει τα 4εκάτ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς με το Καμερούν ποδοσφαιριστή Ζαν Μακούν.

Ο ποδοσφαιριστής που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, αποκτήθηκε από την Άστον Βίλα με τη μορφή δανεισμού και η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει το δικαίωμα αγοράς του μετά τη λήξη του δανεισμού."


Μόλις με πέντε αγώνες έγινε η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Superleague. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος ΟΦΗ και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι όπως και στον αγώνα που ακολούθησε μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννενα και του Άρη. Νικηφόρα ξεκίνησε ο Παναθηναίκός που νίκησε εκτός έδρας την Κέρκυρα, όπως και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Skoda Ξάνθη ενώ Πανιώνιος και Εργοτέλης ήρθαν ισόπαλοι. Θυμίζουμε πως Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν γνωρίζουν ακόμα τους αντιπάλους τους καθώς υπάρχει εκρεμοδικία σε ότι αφορά τις ομάδες που θα αποτελέσουν τις ομάδες που θα συμπληρώσουν το πρωτάθλημα, ενώ ο αγώνας Παναιτωλικού-Αστέρα τρίπολης αναβλήθηκε λόγο έφεσης του Ηρακλή.
Αναλυτικά:

ΟΦΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΣΚΟΡΕΡ: 75' Γεωργίου - 10' αυτογκόλ Μπουλούτ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσηνίας).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Βερόν, 45'+1 Γαλανόπουλος, 53' Παππουλής, 76' Καμπάνταης, 81' Ρόβας - 16' Πίτου Γκαρσία, 40' Γιαννούλης, 79' Μήτρογλου,. 86' Φυτανίδης, 90' Σκόνδρας.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Πίτσος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Βερόν (90'+2 Ταυλαρίδης), Κάλαϊτζιτς, Ρόβας (82' Σουμπίνιο), Παπουλής, Ζορμπάς (65' Ουκάρ), Καμπάνταης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Επστάιν (78' Σφακιανάκης), Αναστασάκος (70' Μήτρογλου), Γιαννούλης, Ζουέλα, Γκαρσία, Μακρής, Φυτανίδης, Καραγκούνης, Τάτος (82' Μπέλιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28' Μπουζίντ, 72' Πάντος, 34' Μίσελ, 64' Φατί. 76' Καπετάνος
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Φεργκούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Κεϊτά, Λίλα, Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Τζάνης
ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα, Καστίγιο, Φατί, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ντίκο, Βαγγέλι
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΚΟΡΕΡΣ: 62' πεν. Λέτο, 90'+3' Νίνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
61' Οσμάν, 74' Μετίν - 40' Καραγκούνης, 85' Βύντρα
ΚΕΡΚΥΡΑ:
Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Κοντοδήμος, Βενέτης, Βέντσελ, Οσμάν, Λόβιν, Λαμπρόπουλος (60' Μετίν), Καλατζής, Ιωάννου (54' Αγρίτης), Μαζνόφ (71' Μπάρκογλου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Καραγκούνης (79' Νίνης), Κλέιτον (46' Λέτο), Ζέκα, Κουίνσι (89' Μαυρίας), Τοτσέ.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Γιάχος (Χίος)
ΣΚΟΡΕΡ: 11' Ριέρα, 72' Κουμορτζί – 52' Φραγκουλάκης, 90' Τζούνιορ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68' Κρικβέλια, 81' Τσότσαλιτς - 54' Γιοβάνοβιτς, 84' Λεάλ, 86' Χίμπλινγκερ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κρικβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γιόνσον, Ομο, Σάμαρης. Κουμορτζί, Εστογιάνοφ, Γουνδουλάκης (75' Μιλοβάνοβιτς), Ριέρα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κουτσιανικούλης (77' Κυριακίδης), Ρομάνο, Μπέτο (51' Λεάλ), Τζούνιορ, Ολίσε (51' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι.
ΠΑΟΚ-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: 6' Βιεϊρίνια.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 36' Καζάκης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Έτο, 59' Αρίας, 74' Μπαλάφας, 84' Βιεϊρίνια - 9' Βάλλας, 38' Βασιλακάκης, 86' Ντάνι.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (86' Τσουκαλάς), Γεωργιάδης (83' Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Εντιμάρ, Βασιλακάκης (68' Μαρκόφσκι), Σουάνης (57' Βλαχοδήμος), Πόι, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Καζάκης.

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Ζεαν Μακούν ο οποίος αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις αύριο και να υπογράφει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα τα τελευταία 24ώρα και είχαν συνομιλία με την διοίκηση της Άστον Βίλα και συμφώνησαν για τον μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Την είδηση αποκάλυψε το καλά πληροφορημένο Sky Sports όπου μετέδωσε πως αρχίζει νέος κύκλος επαφών της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Μακούν. Θυμίζουμε πως αρχικά οι "χωριάτες" είχαν απορρίψει την πρόταση του Ολυμπιακού καθώς ο παίκτης ήταν μόνο προς πώληση, όμως καθώς φαίνεται η επιμονή των ανθρώπων της Ελληνικής ομάδας και η αυξημένη προσφορά τους για το ενοίκιο του ποδοσφαιριστή συνέβαλαν για να επέλθει συμφωνία. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν καταφέρει την εντυπωσιακότερη και ίσως πιο ουσιαστική αυτής της μεταγραφικής περιόδου.

H αλήθεια είναι ότι δε μου πάει καρδιά να γράψω κάτι. Αιτία είναι το "δούλεμα" που διαισθάνομαι να πέφτει από την ΠΑΕ.. Οι περισσότεροι Αεκτζήδες καταλαβαίνουν τι εννοώ. Ατάκες που ακούστηκαν στο παρελθόν τύπου “Οι οπαδοί της ΑΕΚ να αποφασίσουν την ομάδα που θέλουν”, “Γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει εισητήρια”, και από την άλλη “Πάμε για ψηλά” , “Θα γίνουν μεταγραφές” και στο μεταξύ “Το ρόστερ πωλείται (όσο όσο)”. Αδειοδότηση πήραμε κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή. Σε ότι αφορά τους μετόχους, ο Νοτιάς παίζει κρυφτό, ο Παππάς δεν κάνει κέφι, στα μεταγραφικά το σήριαλ Μίτσελ δεν είχε happy end. Για ενάμιση μήνα οι διοικούντες έλεγαν πως ο παίκτης είναι δικός μας, πίστεψαν τα λόγια του μάνατζερ και τελικά...ο παίκτης κατέληξε στην Χετάφε η οποία και καλά...θα τον έδινε δανεικό στην ΑΕΚ. Για το γήπεδο δε μιλάω, αφού ούτε φέτος θα γίνει κάτι,άντε μερικές υπογραφές όταν δυσκολεύουν τα πράγματα για να λέμε ότι κάνουμε κάτι...δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ...όταν όλα τα παράλογα που γινονται φτιάχνουν καινούργια σεζον στο μάπετ σόου άνετα!

Όταν λέμε διοίκηση εννοούμε Σταύρο Αδαμίδη, δηλαδή ένα διορισμένο δικηγόρο που κάνει τη δουλειά του. Χρηματοδότες δεν υπάρχουν, οπότε δεν κάνουμε τίποτα.

Οι μέτοχοι Νοτιάς και Παππάς είναι σαν να μην υπάρχουν και έχω την αίσθηση ότι σαν μέγεθος η ΑΕΚ μικραίνει. Σε σχέση με το παρελθόν της δηλαδή, να δω που θα καταλήξει στο τέλος...


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Θα πω λίγα λόγια για το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, χωρίς τις προσθήκες που θέλει ο Χιμένεθ. Πάμε... και βλέπουμε.


1.ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Βασικός είναι ο Κωνσταντόπουλος. Πέρυσι έκανε πολύ καλή χρονιά με την Κέρκυρα και από την στιγμή που ο σύλλογος έλεγε ότι 500χιλ ευρώ για τέρμα είναι πολυτέλεια (!)... τηρούμενων αναλογίων ο πρόσφατα διεθνής τερματοφύλακας είναι από τις καλύτερες επιλογές. Αναπληρωματικός είναι ο Αραμπατζής ο οποίος θεωρείται καλός για δεύτερος άλλα μέχρι εκεί(οπότε τι τον κρατάμε ρε παιδιά;), αλλά πιστεύω ότι θα τον δούμε αρκετά φέτος και μακάρι να αποδείξει ότι μετράει, ενώ υπάρχει και ο Μοσχονάς, συνεπώς σε αυτή τη θέση του ρόστερ είμαστε καλυμένοι.


2. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ.

Οι δυο λύσεις είναι: Γεωργέας και Κοντοές. Θεωρούσα το δεύτερο βασικό άλλα ο "φούλης"διανύει 2η νεότητα μέχρι στιγμής όποτε ο χρόνος θα είναι μοιρασμένος μεταξύ τους μαλλον. Ο Κοντοές ήρθε από τον Πανιώνιο και είναι ίδιου στυλ παίκτης με τον Γεωργέα. Δηλαδή φιλότιμος, και εργατικός, αυτό που λέμε παίκτης προπονητή. Το καλό είναι ότι φέτος έχουμε 2 καθαρά δεξί μπακ και όχι μόνο Γεωργέα και “κάποιον” άλλο, όποτε και σε αυτή την θέση θεωρούμαστε εντάξει.


3. ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ.

Καράμπελλας. Γνωστός από πέρυσι,πιστεύω ότι θα κάνει καλή σαιζόν φέτος. Παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά των δεξιών μπακ. Άλλος αριστερός μπακ δεν υπάρχει ,όποτε ή που θα δούμε αλχημείες ή τον νεαρό Εγγλέζο (που στη προετοιμασία όλοι λέγαν ότι ήταν απίστευτος ,άλλα τελευταία εξαφανίστηκε) ή τον Λαγό που θεωρητικά ξέρει τη θέση.


4, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΠΑΚ

Ο ένας ειναι σίγουρα ο Τραϊανός Δέλλας. Ο “κολοσσος” πέρυσι ήταν απίστευτος και πιστέυω οτι και φετος θα'ναι απο τους κορυφαίους στην ομάδα. Δίπλα του θα είναι ο Μανωλάς που πέρυσι έδειξε ότι δίπλα στον Τραϊανό βελτιώνεται και έχει μέλλον (αν και κάποια στιγμή πιθανότατα πιιθανών να φύγει για το εξωτερικό). Εναλλακτική λύση που μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει θέση βασικού είναι ο Καλά που ήρθε φέτος. Παίκτης του Χιμένεθ με παρόμοια χαρακτηριστικά σαν του Δέλλα. Επίσης φέτος ήρθε και ο νεαρός Μπουγαϊτίδης από τον Άρη που θεωρείται ο καλύτερος της γενιάς του, αλλά έχει σοβαρό τραυματισμό και α αργήσουμε να τον δούμε. Υπάρχει επίσης και ο Χέλγκασον που είναι φετινή προσθήκη. Αρχικά θα ξεκινήσει ως αναπληρωματικός και μετά βλέπουμε.

Γενικά για την άμυνα, σε γενικές γραμμές είναι ενταξει, αλλά θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε ένας ακόμα παίκτης για να καλύψει την θέση του αριστερού μπακ.


5.ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ.

Πρόσφατα η ΑΕΚ απέκτησε τον Βάργκας από την Αλμερία, πολλά στοιχεία για τον συγγεκριμένο δεν έχουν γίνει γνωστά, τουλάχιστον είναι έμπειρος και φαίνεται ότι θα δώσει λύσεις σε αυτή την θέση. Πέρα αυτού υπάρχει ο Μάκος, ο οποίος πέρυσι είχε κάνει καλή σεζόν από το μισό του πρωταθλήματος και έπειτα. Ακόμα υπάρχει ο Γκέντσογλου που δεν το εμπιστεύεται πολύ ο Χιμένεθ και δεν ξέρω γιατί και ο Παντελής Καφές που πιστεύω ότι είναι κλασικός MC παίκτης. Δηλαδή κάνει λίγο απ' όλα, αλλά καθαρό αμυντικό χαφ δεν είναι). Το κενό του Ντιόπ από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ, φαίνεται. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτή η θέση τείνει να γίνει η σημαντικότερη και από την στιγμή που ο Ντιόπ αποτέλεσε παρελθόν για την ΑΕΚ, ο σχεδιασμός έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί. Ίσως η διοίκηση να περίμενε τι θα εξελιχθεί με την υπόθεση του Μίτσελ και δεν έψαχνε για εναλλακτικές, οπότε έχει την ευθύνη. Για τον χειρισμό της στο θέμα του Ντιόπ οφείλω να πω ότι ο σύλλογος φέρθηκε άψογα στο θέμα και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Η άφιξη του Βάργκας είναι κάτι θετικό και μαζί με τους Καφέ, Μάκο και Γκέντζογλου θα καλύψουν την θέση του αμυντικού χαφ.


6. ΠΛΑΪΝΟΙ ΜΕΣΟΙ

Σε αυτή την θέση, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Υπάρχει ο Λαγός για τα αριστερά και ο Λεονάρντο για την δεξιά πλευρά. Αμφότεροι μέχρι στιγμής δεν υπολογίζονται για βασικοί, δικαίως κατά την γνώμη μου, αλλά ίσως αλλάξουν τα πλάνα του Χιμένεθ έπειτα από την εμφάνιση του Λεονάρντο την περασμένη πέμπτη.


7.ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΦ

Ο Χοσέ Κάρλος Φερνάντεζ είναι η φετινή μεταγραφή. Παίκτης που ήθελε ο Χιμένεθ και ο Αδαμίδης τον βάπτισε νέο Σκόκο...μην τρελαθούμε. Θεωρητικά παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, πρακτικά μέχρι τώρα δείχνει ότι στον άξονα ως επιτελικό χαφ είναι όντως πολύ καλός παίκτης, (θυμίζει το Σκόκο αλλά ένα κλικ πιο κάτω). Όταν αγωνίζεται στις πτέρυγες, η απόδοση του πέφτει και στην θέση αυτή μπορούμε να δούμε τον “Λύμπε', τον Γκούντιονσεν που είναι το αστέρι της ομάδας, τον Λεονάρτο ή σαν έσχατη επιλογή τον Παντελή Καφέ σε δημιουργικό, υποστηρικτικό ρόλο και όχι με επιθετικό προσανατολισμό. Ο Ισπανός πάντως είναι παίκτης από τον οποίον περιμένουν πολλά φέτος και δίκαια θα έλεγα. Γενικά για το κέντρο, υπάρχει πρόβλημα. Δεν υπάρχουν λύσεις στα ακραία χαφ, υπάρχει ουσιαστικά μόνο ο Κάρλος ως επιτελικός. Αν υπάρχουν τραυματισμοί ή κλήσεις παικτών σε εθνικές ομάδες, να δούμε ποιοί θα παίζουν. Επίσης σύμφωνα με την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα φιλικά, διαπιστώθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας από την άμυνα στην μεσαία γραμμή. Το “τόπι” δύσκολα πάει εκεί και είναι τομέας πού ήθελε ενίσχυση κυρίως ποιοτική και ουσιαστική.

Σημειώστε, ότι το κενό των Ντιόπ και Μίτσελ θα καλυφθει προφανώς μόνο από τον Βάργκας εκτός εξαιρετικού απροόπτου. Το πρόβλημα σίγουρα δεν θα εξαλειφθεί αλλά θα περιοριστεί. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά θα περάσουμε δύσκολες στιγμές φέτος. Ο Γκερεϊρο δεν υπολογίζεται γιατί οι πληροφορίες τον ήθελαν να πηγαίνει σε ομάδα του Κατάρ...το βλέπω δύσκολο πάντως. Αν μείνει, θα παίξει όπου υπάρχει ανάγκη, από την μέση και μπροστά. Ο Πολωνός ξέρει μπάλα αλλά είναι αργός...πολύ αργός.


8.ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Μια από τις καινούριες προσθήκες είναι ο Στήβεν Μπέλεκ. Ο νεαρός στον Πανθρακικό έπαιξε καλύτερα απ' ότι μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ. Βαρύ φορ περιοχής, αλλά πρέπει να βελτιωθεί γρήγορα για να δείξει το ταλέντο του. Για τον Λυμπερόπουλο δεν χρειάζεται να γράψουμε τι παίκτης είναι ο Νικόλας. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο, είναι η ηλικία του.

Για τον Γκούντιονσεν θα πω ότι κάναμε μια μεταγραφή αεροδρομίου. Κατά την γνώμη μου είναι παίκτης που έχει τα πάντα εκτός από τελειώμα των φάσεων. Δεν είναι φορ που θα βάλει πάνω από 10-15 γκολ. Σκεφθεί έναν παίκτη σε στυλ Σκόκο, 3 κλικ παραπάνω, με ποδοσφαιρικά εφυή που αντέχει στην πίεση, ισορροπημένο και πολύ πιο ομαδικό. Ε, ωραίο δεν είναι; Στο μισό των δυνατοτήτων του να παίξει ο Ισλανδός, θα είναι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Σιαλμάς είναι ακόμα μια καινούρια προσθήκη στο ρόστερ. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πολλά στοιχεία για τον συγγεκριμένο. Έχω την εικόνα ενός γρήγορου παίκτη, κάτι σπάνιο σε αυτό το ρόστερ που παίζει κυρίως από τα άκρα, οπότε αν τον δούμε και σε ρόλο εξτρέμ δεν πρέπει να είναι κάτι που θα μας ξαφνιάσει, λογικά θα έχει ρόλο αναπληρωματικού.

Γενικά για την επίθεση δεν είμαι ικανοποιημένος. Λείπει ο κλασικός γκολτζής, το ρόλο αυτό παίζει ο νεαρός Μπέλεκ, αλλά αφού ψάχνουμε και για επιθετικό σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μάλλον δεν έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Χιμένεθ. Από Λύμπε και τον Ισλανδό δεν περιμένουμε πολλά γκολ, όχι ότι δεν θα σκοράρουν, αλλά δεν υπάρχουν ίδιες απαιτήσεις όπως υπήρχαν από τον Μπλάνκο π.χ. Ο Σιαλμάς είναι ένα στοίχημα. Δεν ξέρω αν είσαστε ικανοποιημένοι από την γραμμή κρούσης, εγώ πάντως όχι. Άλλωστε μέχρι τώρα, η ομάδα έχει δείξει στα φιλικά και στα 2 επίσημα ότι δυσκολεύεται στην παραγωγή φάσεων και στο γκολ.



ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Και στον τομέα της τακτικής, απ' ότι φαίνεται τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η ΑΕΚ πέρυσι είχε καταλήξει σε ένα σχήμα 4-4-2 με ρόμβο, σύστημα που απέδιδε καλά με το πλεονέκτημα στο συγγεκριμένο να είναι η κυριαρχία στον άξονα του γηπέδου. Το μείον είναι ότι εύκολα μπορείς να εκτεθείς από πλαγιοκοπήσεις του αντιπάλου αν δεν έχει καλά μπακ, ειδικά αν ο αντίπαλος παίζει με 4-2-3-1 ή 4-3-3. Πάντως δεν αποκλείεται με την έλευση του Βάρκας, την παρουσία δηλαδή κλασικού κόφτη να παίξει περισσότερο το 4-2-3-1 με κόφτες τον Βάρκγας και Μάκο ή Καφέ. Πάντως έως τώρα δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι και δεν βγάζει φάσεις μπροστά. Ίσως να επιστρέψει και στον 4-4-2 με ρόμβο που χρησιμοποιούσε πέρυσι. Είδομεν. Μέχρι στιγμής, η εικόνα της ΑΕΚ προβληματίζει, από τα καλά που φαίνονται είναι πως η άμυνα δείχνει συμπαγής. Η ομάδα δείχνει να ξέρει και τα θετικά και τα αρνητικά της και το παλεύει. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα βελτιωθεί και θα παίξει καλύτερα.



ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

Ο Χιμένεθ νομίζω πως έχει κερδίσει την συμπάθεια της συντριπτικής μερίδας των οπαδών. Δείχνει διαβασμένος και ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά ξέρει ότι αυτή η ομάδα έχει ταβάνι. Δεν μου δίνει την εικόνα ανθρώπου που πετά στα σύννεφα, θα ήθελα όμως στις στραβές να καλύπτει την ομάδα και όχι να δίνει την εντύπωση ότι φταίνε τα πάντα εκτός από τον ίδιο. Θιασώτης του 4-4-2, εναλλακτικά δουλεύει το 4-2-3-1 και το 4-3-3, αν και αυτή την στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει τους παίκτες για τέτοιο σύστημα. Πάντως στην κατάσταση που είναι ο σύλλογος, ο Χιμένεθ είναι κεφάλαιο, για να μην πω ότι καλύτερο διαθέτει η ΑΕΚ.

Σε επίπεδο κουτσομπολιού, έχει ακουστεί σε διάφορους κύκλους ότι ο Ισπανός είναι πάρα πολύ στραβωμένος με την διοίκηση. Οι λόγοι είναι συνηθισμένοι για όποιον ασχολείται έστω και επιδερμικά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε τα μισά από τα χρήματα που του είχαν υποσχεθεί για το ρόστερ, το οποίο πωλείται όπως γράψαμε παραπάνω, ενώ οι μεταγραφές των παικτών με εξαίρεση τους δυο Ισπανούς, δεν είναι δικές του αλλά του Γκρέτανσον...άντε και να δούμε. Πάντως ο Χιμένεθ, δεν είναι ανόητος και προσωπικά νομίζω ότι δεν θα τελειώσει την σεζόν στην ΑΕΚ. Είτε σε κάποια στραβή θα φύγει, είτε θα δεχθεί κάποια πρόταση που τον ικανοποιεί. Μην ξεχνάμε ότι θέλει να κάνει καριέρα στην Ισπανία κυρίως, οπότε τώρα είναι σαν να κάνει το αγροτικό του. Επαναλαμβάνω ότι αυτά που λέω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις και μακάρι να βγω ψεύτης γιατί αυτό το ρόστερ, χωρίς τον Ισπανό θα καταρρεύσει. Πάντως φέτος θα κριθεί που έχει από την αρχή την ομάδα και την έχει προετοιμάσει όπως θέλει.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Μπορεί το κείμενο να δείχνει μέσα στη μαυρίλα, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Το παράδοξο είναι ότι η ομάδα πάει για 3η ή και 2η θέση αν κοιτάξουμε και τους άλλους συλλόγους, κάτι είναι και αυτό.

  2. Η ιδέα που έχει περάσει στον κόσμο, είναι ότι η ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι ο Χιμένεθ και μια χούφτα παίκτες. Όλοι οι υπόλοιποι “Αεκάρχες” κρύβονται λες και γίνεται πυρινικός πόλεμος. Μελισσανίδης, Καράς, Γιδόπουλος, Νικολαίδης, Παππάς, Νοτιάς και δεν ξέρω εγώ ποιοί άλλοι φαίνονται μόνο για καμιά συνέντευξη όπου λένε ότι δεν φταίνει, ο καθένας προσωπικά, σε τίποτα και για τίποτα...ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

    Όλοι αυτοί μας κατάντησαν στα σημερινά χάλια. Τι σχέση έχει η ΑΕΚ σαν μέγεθος σήμερα και τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το τι είμασταν το 89-96; Μόνο το όνομα έχει απομείνει. Κανείς από αυτούς δεν θα μας σώσει, θα μας διαλύσουν και άλλο. Καλά θα είναι να ξεχαστούν από όλους μας και να αναζητηθούν άλλου κεφάλαια και χρηματοδότες.

  3. Τα σημερινά αφεντικά της ομάδας, ο Παππάς και ο Νοτίας, μου θυμίζουν την τωρινή κυβέρνηση της Ελλάδας. Οι μεν σιχαίνονται που τους ανήκει η ΑΕΚ, αλλά για το μίσθωμα του προπονητικού κέντρου είναι καλά έτσι;

    Οι δε ντρέπονται που και καλά...κυβερνούν τους Έλληνες...και εμείς ακόμα τους κοιτάμε...τι να πω...μνήσθητι μου κύριε και θαυμαστά τα έργα σου...

  4. Το κείμενο το έγραψα την Παρασκευή 26/8 μετά την ρεβάνς με την Ντιναμό Τυφλίδας όπου φτύσαμα αίμα για να περάσουμε τους Γεωργιανούς...στην παράταση. Αυτά περί μεγέθους και απόδοσης που λέγαμε πιο πριν. Να δούμε και την συνέχεια...

  5. Ο 31χρόνος Βάργκας πρώην παίκτης της Αλμέριας είναι ένας κλασικός κόφτης, στυλ Ντιόπ. Δείχνει καλή επιλογή, το κακό είναι ότι έχει ιστορικό τραυματισμών και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί, αν θα μπορεί να βγάλει όλη τη σεζόν. Επίσης είναι παίκτης επιρεπής σε κάρτες και τσαμπουκάδες. Τουλάχιστον έχει τέτοια φήμη.

  6. Λογικά ο Χιμένεθ θα ξαναδοκιμάσει τον ρόμβο με την παρουσία του Βάργκας σε ρόλο κόφτη, μπροστά του οι Μάκος-Καφές και στην κορυφή ο Κάρλος. Στην επίθεση ο Γκούντιονσεν σε ελεύθερο ρόλο και μπροστά του ο Μπέλεκ. Εναλλακτική αν δεν τραβήξει ο νεαρός, ο Λύμπε. Θα δούμε.

  7. Από αυτό το ρόστερ, δεν υπάρχει πάγκος. Κάτι άλλο, Λεονάρντο, Λαγός, Γκερείρο και μια χούφτα ακόμα γιατί τους κρατάμε αφού έχει ειπωθεί επίσημα ότι δεν μας κάνουν; Ο Λεονάρντο βέβαια έδωσε την πρόκριση στο ματς με την Τιφλίδα, αλλά έως τώρα δείχνει εικόνα παίκτη που κρύφεται. Αν αυτό δεν αλλάξει, καλύτερα να φύγει. Για τον Πολωνό τα είπαμε πριν... Ο Λαγός τελικά τι είναι; Ήρθε σαν ένα από τα μεγαλύερα ταλέντα και ακόμα ψαχνόμαστε να βρούμε την θέση του. Αμυντικός είναι; Χαφ είναι; Εξτρεμ είναι; Πότε θα κάνει κάποια καλή σειρά παιχνιδιών;

  8. Είναι σίγουρο ότι η ομάδα θα αποδώσει καλύτερα από το ξεκίνημα. Σκεφθείτε ότι στην ενδεκάδα υπάρχει καινούριος τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός, δεξί μπακ, κόφτης, δεκάρι, επιθετικοί...θα πάρει χρόνο μέχρι να δέσουν είτε μας αρέσει, είτε όχι. Κάτι σχετικό με αυτά, ο Ισλανδός είναι τεράστιος παίκτης. Στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε εδώ μετά τον Ριβάλντο, μην το ξεχνάμε. Πρέπει να πεισθεί ότι είναι σε ομάδα και όχι ότι ο ίδιος είναι μεγαλύερο μέγεθος από την ΑΕΚ.

  9. Κάτι τελευταίο από το φετινό ρόστερ. Του χρόνου δεν υπολογίζουμε τους Γεωργέα, Δέλλα. Από τους Ισπανούς ο ένας είναι δανεικός, ο άλλος επαναδιαπραγματεύεται αν θα μείνει, ο Καφές θα μπει στις εφεδρίες λόγο ηλικίας, ο Λυμπερόπους θα σταματήσει το ποδόσφαιρο και ο Μπέλεκ θα επιστρέψει στην Ιταλία. Όλοι αυτοί φέτος θεωρούνται βασικοί...

    Η φετινή ομάδα είναι για μια σεζόν, του χρόνου θα είμαστε φτού και από την αρχή, άντε να δω με τι λεφτά θα κινηθούμε...κουράγιο αδέρφια!!!!!

Άντε και καλή μπάλλα!!!!!!!

Mountain King


.

Ισχυρούς αντιπάλους ανέδειξε η κλήρωση για τις Ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον πρώτο όμιλο την Τότεναμ, την Ρούμπιν Καζά και την Σάμροκ Ρόβερς η οποία βάση βαθμολογίας είναι η πιο αδύνατη ομάδα του θεσμού. Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ, την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Στούρμ Γκράτς. Φαινομενικά έχει πιο εύκολη κλήρωση, αλλά θα πρέπει να δείξει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομίλων:
1η Αγωνιστική
15 Σεπτεμβρίου: Άντερλεχτ-ΑΕΚ
15 Σεπτεμβρίου: ΠΑΟΚ-Τότεναμ

2η Αγωνιστική
29 Σεπτεμβρίου: ΑΕΚ-Στουρμ Γκρατς
29 Σεπτεμβρίου: Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ

3η Αγωνιστική
20 Οκτωβρίου: Λοκομοτίβ Μόσχας-ΑΕΚ
20 Οκτωβρίου: ΠΑΟΚ-Σάμροκ Ρόβερς

4η Αγωνιστική
3 Νοεμβρίου: ΑΕΚ-Λοκομοτίβ Μόσχας
3 Νοεμβρίου: Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ

5η Αγωνιστική
30 Νοεμβρίου: Τότεναμ-ΠΑΟΚ
1 Δεκεμβρίου: ΑΕΚ-Άντερλεχτ

6η Αγωνιστική
14 Δεκεμβρίου: Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ
15 Δεκεμβρίου: ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν

Οι όμιλοι του φετινού Europa League έχουν ως εξής:
1ος όμιλος

Τότεναμ
Ρούμπιν Καζάν
ΠΑΟΚ
Σάμροκ Ρόβερς

2ος όμιλος

Κοπεγχάγη
Σταντάρ Λιέγης
Ανόβερο
Βόρκσλα

3ος όμιλος

Αϊντχόφεν
Χάποελ Τελ Αβίβ
Ραπίντ Βουκουρεστίου
Λέγκια Βαρσοβίας

4 όμιλος

Σπόρτινγκ Λ.
Λάτσιο
Ζυρίχη
Βασλούι

5 όμιλος

Διναμό Κιέβου
Μπεσίκτας
ΣτόουκΣίτι
Μακάμπι Τελ Αβίβ

6ος όμιλος

Παρί Σ.Ζ.
Ατλέτικ Μπιλμπάο
Σάλτσμπουργκ
Σλόβαν Μπρατισλάβας

7ος όμιλος

Άλκμααρ
Μέταλιστ Κ.
Αούστρια Βιέννης
Μάλμε

8ος όμιλος

Μπράγκα
Μπριζ
Μπέρμιγχαμ
Μάριμπορ

9ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης
Ουντινέζε
Ρεν
Σιόν

10ος όμιλος

Σάλκε
Στεάουα Β.
Μακάμπι Χάιφα
ΑΕΚ Λάρνακας

11ος όμιλος

Τβέντε
Φούλαμ
Οντένσε
Βίσλα Κρακοβίας

12ος όμιλος

Άντερλεχτ
ΑΕΚ
Λοκομοτίβ Μόσχας
Στουρμ Γκρατς

Με αντίπαλο την Αγγλική Άρσεναλ, την Γαλλική Μαρσείγ και την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπορούσια Ντόρτμουντ κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League. Δύσκολο το έργο των ερυθρολεύκων καθώς τους έτυχε η πιο ισχυρή ομάδα στην τέταρτη θέση του γκρουπ. Ευνοϊκό το πρόγραμμα των ερυθρολεύκων καθώς ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους υποδεχόμενοι την Μαρσείγ στο Γ. Καραίσκάκης ενώ τον τελευταίο αγώνα για την φάση των ομίλων τον δίνει πάλι εντός έδρας με αντίπαλο την Άρσεναλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι όμιλοι.
13 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός-Μαρσέιγ
28 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ-Ολυμπιακός
19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ
1 Νοεμβρίου: Ντόρτμουντ-Ολυμπιακός
23 Νοεμβρίου: Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
6 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Άρσεναλ

1ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου
Βιγιαρεάλ
Μάντσεστερ Σίτι
Νάπολι

2ος όμιλος
Ίντερ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Λιλ
Τραμπζονσπόρ

3ος όμιλος
Μάντσεστερ Γ.
Μπενφίκα
Βασιλεία
Οτελούλ

4ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Λιόν
Άγιαξ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5ος όμιλος
Τσέλσι
Βαλένθια
Λεβερκούζεν
Γκενκ

6ος όμιλος
Άρσεναλ
Μαρσεϊγ
Ολυμπιακός
Μπορούσια Ντόρτμουντ

7ος όμιλος
Πόρτο
Σαχτάρ
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
ΑΠΟΕΛ

8ος όμιλος
Μπαρτσελόνα
Μίλαν
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Βικτόρια Πλζεν

Την πρόκριση για τους ομίλους του Uefa Europa League πήραν έπειτα από τις χθεσινές αναμετρήσεις τους ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ όπου αντιμετώπισαν την Καρπάτι και την Δυναμό Τιφλίδας αντίστοιχα. Ισόπαλος με 1-1 ήρθε ο δικέφαλος του Βορρά, ενώ η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στην παράταση με πέναλτι που κέρδισε ο Γκούντιονσεν και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο με το τελικό σκορ. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να προκριθεί, αφού κέρδισε μεν με 2-1 την Μακάμπι όμως αυτό το σκορ δεν ήταν αρκετό για να του φέρει την πρόκριση.

Καρπάτι-ΠΑΟΚ 1-1

Σκόρερ:
Λούκας (44'-πέναλτι) --- Μπαλάφας (55')
Κίτρινες: Γεωργιάδης, Λούκας, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Έτο, Φεντέτσκι
Κόκκινες: Φεντέτσκι (69'-2η κίτρινη)
Δοκάρια:-----
Διαιτητής: Φοτρέλ (Γαλλία)

Καρπάτι (Κονόνοφ): Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τσάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (33' λ.τ. Κραφτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74' Πατσέκο), Μπατίστα (67' Κοπολόβετς)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (88' Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (82' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης


Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ 1-1

Σκόρερ:
Κοσκάτζε (1') --- Λεονάρντο (111'-πέναλτι)
Κίτρινες: Κάρλος, Τσίσκο, Μάκος, Άλβαρο, Κάλα, Κακουμπάβα
Κόκκινες: Κακουμπάβα (111'-2η κίτρινη)
Δοκάρια:-----
Διαιτητής: Τσέφεριν (Σλοβενία)

Ντιναμό Τιφλίδας (Γκαρσία): Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Τζιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (73' Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (106' Κατσετισβίλι), Κβεκβεσκίρι

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' λ.τ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο)


Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Σκόρερ:
Μπουμσόνγκ (70'), Νιβάλντο (80'-αυτογκόλ) --- Μεντούνγιανιν (61')
Κίτρινες: Λογκάσι, Χαΐμοφ, Λέτο, Νιβάλντο
Κόκκινες: Κονατέ (72'-απευθείας)
Δοκάρια:----
Διαιτητής: Νταμάτο (Ιταλία)

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (66' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (66' Κλέιτον), Ζέκα, Λέτο, Κουΐνσι, Τοτσέ

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ιβανίρ): Χαΐμοφ, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν, Μίκχα (59' Ζιβ), Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ


Ο Βιτσένσο Ιακουϊντα είναι ο πρώτος στόχος για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής των ερυθρολεύκων. Στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισαν πως είναι επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός επιθετικού που θα κάνει την διαφορά αρκεί να υπάρχει πρόσφορο έδαφος σε ότι αφορά τα οικονομικά για την απόκτηση του. Ο Βιτσένσο Ιακουϊντα αποτελεί εισήγηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να δωθεί απάντηση από την Γιουβέντους η οποία τον παραχωρεί υπό την μορφή δανεισμού. Αγκάθι σε αυτή την περίπτωση φαίνονται να είναι οι απολαβές του 31χρόνου επιθετικού ο οποίος αμείβεται με 3εκάτ. Ευρώ και δεν αποκλείεται οι ερυθρόλευκοι να θέσουν ως προυπόθεση για να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή πληρώνοντας το 50% των αποδοχών του Ιακουίντα.

Σε ότι αφορά τον Τζαμέλ Αμπντούν, ο 25χρόνος Γαλλοαλγερινός μέσος βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στην Αθήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό και σύντομα θα ανακοινωθεί.

Στο θέμα του χαφ τα πράγματα ξεκαθάρισαν λίγο έως πολύ έπειτα από την χθεσινή συνάντηση του προέδρου και του προπονητή. Οι περιπτώσεις των Μακούν και Εστράδα φαίνεται να μπαίνουν στο συρτάρι καθώς τόσο ο Γκανέζος μέσος όσο και ο Χιλιανός δεν παραχωρούνται δανεικοί αλλά μόνο πωλούνται. Η Άστον Βίλα αξιώνει περί τα 5εκάτ. Ευρώ ενώ η Μονπελία θέλει 3εκάτ. Ευρώ ποσά τα οποία θεωρούνται απαγορευτικά. Η εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο Πάμπλο Ορμπαϊθ καθώς φαίνεται να ταιριάζει στο πλάνο του προπονητή, ενώ πρόκειται και για μια περίπτωση που δεν θα κοστίσει πολλά στους ερυθρόλευκους, ενώ πάντα στα υπόψιν υπάρχει και ο Αλέξανδρος Τζιόλης όπου δημοσιεύματα από την Ιταλία τον θέλουν να παραχωρείται δανεικός από την Σιένα και να ανακοινώνεται σύντομα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΠΑΕ. Δεν αποκλείεται να εξεταστούν και άλλα ονόματα για την συγγεκριμένη θέση όπως αυτό του 22χρόνου Γκουλάν της Φιορεντίνα ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τους Πάντελιτς, Φείσα, Κάται και Γκρμπιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα Ρουμάνικης ιστοσελίδας, ο Λάζλο Μπόλονι έχει επικοινωνήσει με τον επιθετικό της Μονακό και προσπαθεί να τον φέρει στον ΠΑΟΚ. Οι διαπραγματεύσεις με τους Μονεγάσκους για τον δανεισμό του 28χρόνου Ρουμάνου φορ αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Σύμφωνα με πληροφορίες το κασέ του Νικουλάε αγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Αύριο αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο Φαμπιάν Βάργκας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ο ποδοσφαιριστής έχει αποστείλει υπογεγραμμένο το προσύμφωνο που του απέστειλε η “Ένωση”. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιο του Κολομβιανού μέσου φτάνει τις 250χιλ ευρώ και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο.

Τρεις ποδοσφαιριστές από την Ελληνική αγορά φέρεται να ενδιαφέρουν τους πράσινους. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ανάκογλου, Γιάννη Ζαραδούκα και Έλντιν Γιακούποβιτς.
Για τον 20χρόνο πδδοσφαιριστή του Πανσεραϊκού, το ενδιαφέρον υπάρχει από το 2009 και οι πράσινοι θεωρούν πως πρόκειται για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή. Η υπόθεση του Γιακούποβιτς αναμένεται να προχωρήσει εφόσον ο Τζόρβας πάρει μεταγραφή στην Παλέρμο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Γιάννη Ζαραδούκα ο οποίος έγινε πρόσφατα διεθνής. Για τον 25χρόνο μπακ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Παναιτωλικό ο οποίος του πρόσφερε διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 150χιλ. Ευρώ όμως εφόσον ενδιαφερθούν οι πράσινοι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν.


Την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου από τον Ατρόμητο ανακοίνωσε εχθές ο Ολυμπιακός. Ο 21χρόνος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει δανεικός για έναν χρόνο στην ομάδα του Ατρομήτου και σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγραφή κόστισε 500χιλ. ευρώ στους ερυθρόλευκους.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ανδρέα Τάτου από τον Ατρόμητο. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και παραχωρήθηκε δανεικός στον Ατρόμητο για ένα χρόνο.


Πολύ κοντά στην απόκτηση μιας σπουδαίας μεταγραφής βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι καθώς βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Άστον Βίλα για την απόκτηση του διεθνούς Καμερουνέζου αμ. χαφ Ζαν Μακούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή του οποίου οι καθαρές απολαβές φτάνουν το 1εκάτ. ευρώ και αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι η ρήτρα αγοράς με την Ελληνική ομάδα να θέλει ένα ποσό γύρω στα 3εκάτ και τους Βρετανούς να θέλουν 5-6εκάτ. Έστω και δύσκολα όμως αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή, με την πιθανότητα να μην μπει καν ρήτρα αγοράς έτσι ώστε να υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση των ομάδων στα μέσα της σεζόν και δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ο διεθνής Καμερουνέζος να έρθει στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαι του με τον Ολυμπιακό.



Στο πλάνο των ερυθρολεύκων υπάρχει η απόκτηση ενός ακόμα αμυντικού μέσου στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Μοίσες Ουρτάδο. Περισσότερες πιθανότητες συγγεντρώνει η περίπτωση του Πάμπλο Ορμπαϊθ, ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα της Μπιλμπάο, ενώ πάντα υπάρχει υπόψιν ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Τάτος και Εστράδα
Χθεσινές πληροφορίες ήθελαν τον Ολυμπιακό να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ατρόμητο για την απόκτηση του διεθνούς μέσου Ανδρέα Τάτου. Ο παίκτης αναμένεται να παραμείνει στην ομάδα του περιστερίου τους επόμενους έξι μήνες-ενδεχομένος και ολόκληρη την σεζόν και στην συνέχεια να ενταχθεί στο ρόστερ του Ολυμπιακού.
Σε ότι αφορά τον Εστράδα, ο διευνής Χιλιανός που αγωνίζεται στην Μονπελιέ είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει τους ερυθρόλευκους με την Γαλλική ομάδα να αξιώνει περίπου 3εκάτ. ευρώ για να τον παραχωρήσει ενώ δεν προτίθεται να δώσει δανεικό τον ποδοσφαιριστή. Σε κάθε περίπτωση ο Εστράδα θεωρείται εναλλακτική λύση στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Μακούν και η συνήπαρξη των δυο δεν συγγεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Επιθετικός
Την απόκτηση ενός επιθετικού ο οποίος θα πλαισιώνει τους Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η περίπτωση του Μπέντζαμιν Ονουάτσι που ακούστηκε τελευταία συγγεντρώνει λίγες πιθανότητες καθώς ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση και αναμένεται να δοκιμαστεί από την Δυναμό Δρέσδης. Οι ερυθρόλευκοι θα κλείσουν πρώτα την υπόθεση των κεντρικών χαφ και μετά θα ασχοληθούν με την περίπτωση του επιθετικού.

Δυο νίκες και μια ήττα είχαμε για τις Ελληνικές ομάδες από τις χθεσινές τους αναμετρήσεις για τα προκριματικά των ομίλων του Europa League. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Ουκρανική Καρπάτι με 2-0 και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενώ η ΑΕΚ έστω και δύσκολα κατάφερε να νικήσει με 1-0 την Ντιναμό Τιφλίδας και να πάρει ένα προβάδισμα για την ρεβάνς. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός απαγοήτευσε με την απόδοση του στο Ισραήλ όπου αντιμετώπισε την Μακάμπι από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-0 και πλέον η πρόκριση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΠΑΟΚ-Καρπάτι 2-0

Σκόρερ:
Αθανασιάδης (15'), Λίνο (55')
Κίτρινες: Zένιοφ, Γκαρσία
Κόκκινες:----
Δοκάρια:-----

Διαιτητής: Μάλεκ (Πολωνία)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, ΄Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Λίνο, Αρίας (86' Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

Καρπάτι Λβιβ (Κονόνοφ): Τλούμπακ, Οστσίπο, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Φεντέτσκι, Χολόντιουκ, Κουντόμπιακ, Κριστόμπαλ (64' Βορόνκοφ), Ζένιοφ (57' Πασέκο), Τκάτσουκ, Λούκας (75' Κραφτσένκο)



ΑΕΚ-Ντιναμό Τιφλίδας 1-0

Σκόρερ:
Κάρλος (86')
Κίτρινες: Γιάγκουε, Μάκος, Τσίσκο, Γεωργέας, Μανωλάς, Κάρλος, Καφές
Κόκκινες:-----
Δοκάρια:-----

Διαιτητής: Έβανς (Ουαλία)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας (32' λ.τ. Κάλα), Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81' Λαγός), Λυμπερόπουλος (56' Λεονάρντο), Μπέλεκ

Ντιναμό Τιφλίδας (Γκαρσία): Λόρια, Τομασβίλι, Κοσκάντζε (83' Πιρτσκαλάβα), Κακελισβίλι (61' Κότο), Μικέλ Αλβάρο, Οντικάντζε, Γιάγκουε, Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο, Κβεκβεσκίρι.



Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 3-0

Σκόρερ:
Κονατέ (60'), Ατάρ (67'-πέναλτι, 89')
Κίτρινες: Τοτσέ, Μπουμσόνγκ, Βερέντ
Κόκκινες:----
Δοκάρια:
Aτάρ (20')
Διαιτητής: Μπράαμχαρ (Ολλανδία)

Μακάμπι (Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ (71' Νιχάτ), Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν (53' Μεντουντζανίν), Βερέντ

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο (68' Ζέκα), Κατσουράνης, Νίνης (55' Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ



Για κλεισμένη συμφωνία Ορμπαϊθ-Ολυμπιακού κάνει λόγο η Ισπανική ιστοσελίδα www.deia.com.
Συγγεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως ο 32χρόνος μέσος θα έρθει ως δανεικός στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε και θα γίνει συμπαίκτης με τον Φραν Γιέστε. Ο Ορμπαϊθ ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα ανανέωση του συμβολαίου του, έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2012 όμως δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή της Μπιλμπάο και θα παραχωρηθεί ως ελεύθερος στους ερυθρόλευκους που θα καλύψουν το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ενώ το επόμενο καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος για να διαπραγματευθεί εκ νέου με τον Ολυμπιακό ή με άλλη ομάδα. Από την Πειραϊκή ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνουν καμία συμφωνία με τον Ορμπαϊθ και τονίζουν πως εξετάζουν προσεκτικά την επιλογή του αμυντικού μέσου. Βέβαια είναι γνωστό πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει εισηγηθεί την απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή της Μπιλμπάο και η διοίκηση του Ολυμπιακού εξετάζει την συγγεκριμένη περίπτωση. Δεν αποκλείεται η απόκτηση του Ορμπαίθ να συνοδεύεται με παράλληλη αποδέσμευση του Μοϊσες Ουρτάδο για τον οποίο έχει ενδιαφερθεί να του βρει ομάδα ο ατζέντης του Ερνέστο Βαλβέρδε, Φραν Γιέστε και Ιβάν Μαρκάνο, Ινιάκι Ιμπάνεθ και ο Ολυμπιακός να αποκτήσει έναν ακόμα κεντρικό μέσο. Το συμβόλαιο του Ορμπαϊθ σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τις 800.000 ευρώ.

Δείτε τον Ορμπαϊθ σε δράση:

Μπορεί τις προηγούμενες μέρες να κυκλοφόρησε σαν φήμη, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Νταβίντ Τρεζεγκε δεν είναι μόνο φιλολογικό. Αν και η ΠΑΕ διέψευσε όλες τις φήμες πληροφορίες θέλουν τους Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργο Σαχπατζίδη να σκέφτονται την λύση του διεθνούς Γάλλου επιθετικού προσπαθώντας να βρουν την φόρμουλα ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μια μεταγραφή που θα ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Ο Τζεζεγκέ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ και να τον μετατρέψει σε ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Η αξία του είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο και σαφώς μια τέτοια προσθήκη θα έκανε την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ πάρα πολύ ισχυρή.
Ωστόσο δεν είναι εύκολη περίπτωση καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει αρκετά υψηλό κασέ και βρίσκεται στο στόχαστρο της Άστον Βίλαα ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του για να αγωνιστεί στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αν μπορέσει ο ΠΑΟΚ να του καταθέσει ένα ελκυστικό συμβόλαιο με μπόνους επίτευξης στόχων θα έχει κάποιες πιθανότητες απόκτησης του.

Ο Βάλτερ Γκαργκάνο είναι ο υπ' αριθμόν ένας στόχος των ερυθρολεύκων για την θέση του αμ. χαφ. Ο διεθνής Ουρουγουάνος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Ιταλική Νάπολι αποτελεί εξαιρετική περίπτωση και ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του. Οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι το συμβόλαιο του Γκαργκάνο φτάνει το 1.1εκάτ. ευρώ ενώ η Νάπολι αξιώνει περί τις 400.000ευρώ για το ενοίκιο. Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο έχουν προτείνει είτε να καλύψουν το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή δίχως να δώσουν χρήματα στην Ιταλική ομάδα, είτε να πληρώσουν περί τις 700.000 ευρώ, να δώσουν χρήματα στην Νάπολι η οποία θα πρέπει να καλύψει το υπόλοιπο του συμβολαίου.
Οι εναλλακτικές περιπτώσεις είναι αρκετές, όμως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες για να προχωρήσουν σε κάποια υπόθεση.
Υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις όπως αυτή του Χασάν Γιεμπτά ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπενφίκα και δήλωσε ενδιαφέρον για να αγωνιστεί στους ερυθρόλευκους, τελευταία επανήλθε στο προσκήνιο ο Μουντάρι ο οποίος παραχωρείται από την Ίντερ όμως το κασέ του είναι αρκετά υψηλό. Πρόσφατα προτάθηκε ο Ντιέγκο Πέρεζ για τον οποίο υπήρχε ενδιαφέρον πέρυσι, ο Μαχαμαντού Ντιαρά συγγεντρώνει λίγες πιθανότητες τόσο γιατί έχει υψηλό κασέ, όσο και γιατί υπάρχουν αμφιβολίες για τους τραυματισμούς του. Πάντα υπάρχει στο προσκήνιο ο Πάουλο Ασουνσάο ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από την Αθλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Τισσόνε ο οποίος παρουσιάζονταν ως φαβορί την προηγούμενη εβδομάδα συγγεντρώνει πλέον λίγες πιθανότητες. Ακόμα υπάρχουν τα ονόματα των Ρομαρί, Φρίτσλερ και Καμπορέ ενώ πάντα στα υπόψν βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τους ερυθρόλευκους να έχουν διαμυνήσει στον ποδοσφαιριστή πως δεν πρόκειται να ανεβάσουν την προσφορά τους η οποία φτάνει τις 400χιλ. ευρώ το χρόνο.

Κρίσιμο τέστ για τον υπο δοκιμή Χεράλντ Γκουλόν είναι τα φιλικά που θα δώσει η ΑΕΚ στην μεγαλόνησο. Οι αγώνες με την Ανόρθωση και την Α.Ε. Λεμεσού θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Μανόλο Χιμένεθ να διαπιστώσει την κατάσταση της ομάδας αλλά και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ο Γκουλόν.Ο Γάλλος αμυντικός χαφ εξασφάλισε την άδεια της Μπλάκμπερν για να δοκιμαστεί από την ΑΕΚ με σκοπό να κερδίσει ένα συμβόλαιο.
Σε ότι αφορά την περίπτωση του Μίτσελ, οι λάθος χειρισμοί της διοίκησης της Ένωσης που πίστεψε τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή οδήγησαν ουσιαστικά τον παίκτη στην Χετάφε η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και πήγε στην Μπέρμινχαμ και πήρε τον παίκτη. Πλέον η ΑΕΚ διαπραγματεύεται τον δανεισμό του παίκτη από τον Ισπανικό σύλλογο.
Τέλος ενδιαφέρον υπάρχει για τον Αργεντίνο εξτρέμ Βιθέντε Μόνχε του Ολυμπ. Βόλου όμως ο πιθανός υποβιβασμός των "Αυστριακών" μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Αίσιο τέλος έχει η υπόθεση Αντρέ Κάστρο για τους Πράσινους καθώς πήραν το οκ για την Πόρτο και θα προχωρήσουν στον δανεισμό του 24χρόνου χαφ. Ο Κάστρο έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλλίας για τον φιλικό αγώνα με το Λουξεμβούργο και ακολούθως θα έρθει στην αθήνα για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία. Ο ποδοσφαιριστής θα αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγορά και θα δηλωθεί στην λίστα για τους αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις, ο Νταμιέν Πλεσίς έχει πάρει άδεια για να μιλήσει με την Μονακό, ενώ θα δοκιμαστεί και σε ομάδες από Γερμανία, Αγγλία. Ο Μπραϊς Μουν φαίνεται πως θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν καθώς έχει προτάσεις από ομάδες της χώρα του, ενώ υπάρχουν αρκετές πιθανότητες παραμονής του Μπουμσόνγκ μέχρι τον Γενάρη καθώς δεν υπάρχει πρόταση από την Βόλσμπουργκ, ενώ σε φιλολογικό επίπεδο είναι το ενδιαφέρον των Λεβερκούζεν και Ρεϊντζερς.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ λίγκ η οποία δεν έβγαλε κάποιο μεγάλο ντέρμπι στην Πρεμιέρα. Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν τους αντιπάλους τους καθώς κληρώθηκαν με τις δυο ομάδες που θα προκύψουν έπειτα από τις τελεσίδικες απόφασεις της αθλητικής δικαιοσύνης. Τα ντέρμπι του πρώτου γύρου ξεκινούν από την 4η αγωνιστική με το ΠΑΟΚ ΑΕΚ, στην 5η αγωνιστικη το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, στην 6η αγωνιστική το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, στην 7η αγωνιστική το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, στην 8η αγωνιστική το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, στην 9η αγωνιστική το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, στην 10η αγωνιστική το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και την 12η αγωνιστική το ΆΡΗΣ-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:

Πανιώνιος-Εργοτέλης
ΠΑΟΚ- SKODA Ξάνθη
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ομάδα Β
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Ομάδα Α

και το πλήρες πρόγραμμα

1η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Π.Α.Ο.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Α.Ε.Κ. - ΟΜΑΔΑ Β
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α
Ο.Φ.Η. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

2η Αγωνιστική
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - Π.Α.Ο.Κ.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΜΑΔΑ Β - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΟΜΑΔΑ Α - Ο.Φ.Η.

3η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Α.Ε.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο.Φ.Η. - ΟΜΑΔΑ Β
ΑΡΗΣ – ΟΜΑΔΑ Α

4η Αγωνιστική
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
SKODA ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α
ΟΜΑΔΑ Β – ΑΡΗΣ

5η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α.Ε.Κ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ο.Φ.Η. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΟΜΑΔΑ Α - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Β

6η Αγωνιστική
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Α.Ε.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
Π.Α.Ο.Κ. - Ο.Φ.Η.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΑΡΗΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΜΑΔΑ Β
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

7η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο.Φ.Η. - Α.Ε.Κ.
ΟΜΑΔΑ Α - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΡΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ

8η Αγωνιστική
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ο.Φ.Η.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΜΑΔΑ Α
Α.Ε.Κ. - ΑΡΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΜΑΔΑ Β
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

9η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Ο.Φ.Η.
ΟΜΑΔΑ Α - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ.
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

10η Αγωνιστική
ΟΜΑΔΑ Α - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Ο.Φ.Η. - ΑΡΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΟΜΑΔΑ Β
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ
Α.Ε.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

11η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ
ΟΜΑΔΑ Β - ΟΜΑΔΑ Α
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ο.Φ.Η.
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Α.Ε.Κ.
Π.Α.Ο.Κ. – ΚΕΡΚΥΡΑ

12η Αγωνιστική
ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ Α - SKODA ΞΑΝΘΗ
Ο.Φ.Η. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Π.Α.Ο.Κ.
Α.Ε.Κ. – ΚΕΡΚΥΡΑ

13η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΜΑΔΑ Β
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΟΜΑΔΑ Α
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Ο.Φ.Η.
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Α.Ε.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

14η Αγωνιστική
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΜΑΔΑ Β - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ Α - Π.Α.Ο.Κ.
Ο.Φ.Η. - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Α.Ε.Κ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

15η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΜΑΔΑ Β
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΡΗΣ
Α.Ε.Κ. - ΟΜΑΔΑ Α
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Ο.Φ.Η.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

16η Αγωνιστική
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - Π.Α.Ο.Κ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΟΜΑΔΑ Β - Α.Ε.Κ.
ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΜΑΔΑ Α - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Ο.Φ.Η.

17η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Α.Ε.Κ. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Β
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣ
Ο.Φ.Η. - ΟΜΑΔΑ Α

18η Αγωνιστική
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - Α.Ε.Κ.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΟΜΑΔΑ Β - Ο.Φ.Η.
ΟΜΑΔΑ Α - ΑΡΗΣ

19η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο.Φ.Η. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΟΜΑΔΑ Α - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΡΗΣ - ΟΜΑΔΑ Β

20η Αγωνιστική
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - Ο.Φ.Η.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΜΑΔΑ Α
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ
ΟΜΑΔΑ Β - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

21η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΚΕΡΚΥΡΑ
Ο.Φ.Η. - Π.Α.Ο.Κ.
ΟΜΑΔΑ Α - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΟΜΑΔΑ Β - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ

22η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
Α.Ε.Κ. - Ο.Φ.Η.
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΟΜΑΔΑ Α
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΡΗΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΜΑΔΑ Β
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

23η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
Ο.Φ.Η. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ Α - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΡΗΣ - Α.Ε.Κ.
ΟΜΑΔΑ Β - ΚΕΡΚΥΡΑ
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.

24η Αγωνιστική
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΟΜΑΔΑ Α
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΜΑΔΑ Β
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ
Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.

25η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΜΑΔΑ Α
ΑΡΗΣ - Ο.Φ.Η.
ΟΜΑΔΑ Β - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Α.Ε.Κ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.

26η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΟΜΑΔΑ Α - ΟΜΑΔΑ Β
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ - Π.Α.Ο.Κ.

27η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΜΑΔΑ Β
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΟΜΑΔΑ Α
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Ο.Φ.Η.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - Α.Ε.Κ.

28η Αγωνιστική
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΟΜΑΔΑ Β - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΑΡΗΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΟΜΑΔΑ Α - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Α.Ε.Κ.

29η Αγωνιστική
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ. - ΟΜΑΔΑ Β
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΜΑΔΑ Α
ΚΕΡΚΥΡΑ - Ο.Φ.Η.
Α.Ε.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

30η Αγωνιστική
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.ΕΝ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ Β - Π.Α.Ο.Κ.
ΑΡΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΟΜΑΔΑ Α - Α.Ε.Κ.
Ο.Φ.Η. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλήρωση στα μέτρα τους είχαν ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου έπεσε με έναν εκ των ισχυρών της διοργάνωσης. Συγγεκριμένα ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραηλ, ο ΠΑΟΚ την Καρπάτι από την Ουκρανία, η ΑΕΚ την Δυναμό Τιφλίδας από την Γεωργία, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει την Γαλλική Παρί Σ.Ζ.


Με άνεση πέρασαν στην επόμενη φάση των προκριματικών για τους ομίλους του Europa League τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου που νίκησαν με το ίδιο σκορ τους αντιπάλους τους. Το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση τους αντιπάλους των Ελληνικώ ομάδων.
Δείτε βίντεο από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Βαλερέγκα (3-0) και του Ολυμπιακού Βόλου με την Ντίφερντάνζ.

ΠΑΟΚ-ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ 3-0

Σκόρερ: Βιεϊρίνια (44'), Αθανασιάδης (49'), Φωτάκης (58')
Κίτρινες: Φελά
Κόκκινες:----
Δοκάρια:-----

Διαιτητής: Τόβερ (Εσθονία)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο, Αρίας, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Βιερίνια (69' Ρομπέρ), Αθανασιάδης

Βαλερένγκα (Άντερσεν): Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46' Λι), Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73' Νίλσεν), Σινγκ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ- ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ 3-0
ΣΚΟΡΕΡ: Μάρτιν 30', Σέλεζι 57', Σολάκης 82'.
Κίτρινες: Πισκόρ 25',
Διαιτητής: Αρμάν Αμιρχανιάν (Αρμενία).
Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Ρόκα, Ντολεζάι, Ακόστα (46΄Μπρέσκα), Αλβάρες, Σανκαρέ, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄Ρόκας), Νταρμπιόν, Μόνχε, Σκέμπρι (46΄Σολάκης), Μαρτίν
Ντιφερντάνζ (Μόρις Σπιτόνι): Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ραφίκ (78΄Ριμπέιρο) Καρόν (84΄Μάι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (63΄Φρανζόνι), Κίντσιγκερ





Ο 25 χρόνος Αργεντίνος με Ιταλικό διαβατήριο, Φερνάντο Τισσόνε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος διακρίνεται περισσότερο για τις δημιουργικές παρά για τις ανασταλτικές του ικανότητες, ενώ μπορεί και να βοηθήσει στην επίθεση της ομάδας. Στην Ιταλία βρίσκεται τα τελευταία έξι χρόνια και μέχρι τώρα μετράει 150 συμμετοχές στο καμπιονάτο με τις Ουντινέζε, Αταλάντα και Σαμπτόρια. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή δανεικό με οψιόν αγοράς και σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος δανεισμού ανέρχεται στις 500χιλ. ευρώ ενώ στα ίδια επίπεδα είναι και οι ετήσιες αμοιβές του ποδοσφαιριστή. Η υπόθεση φαίνεται να προχωράει άμεσα και απομένει το τελικό οκ του Ερνέστο Βαλβέρδε για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.



Πέραν του Τισσόνε ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη η οποία θα προχωρήσει μόνο στην περίπτωση που λυθεί το συμβόλαιο του Μοϊσες Ουρτάδο ή παραχωρηθεί δανεικός ο Καταλανός μέσος που απαγοήτευσε με τις εμφανίσεις του στα φιλικά προετοιμασίας. Ενώ πάντα στα υπόψιν υπάρχει και η περίπτωση του Ανδρέα Τάτου του Ατρομήτου.
Τέλος σε ότι αφορά την περίπτωση του Ράφικ Τζιμπούρ, υπάρχει ανεπίσημο ενδιαφέρον από την Λιλ, η οποία προσφέρει στους ερυθρόλευκους περίπου 2εκάτ. ευρώ και στον ποδοσφαιριστή συμβόλαιο 600χιλ. και εφόσον παραχωρηθεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αναζητήσει ένα σέντερ φορ στα πρότυπα που έχει θέσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Προσπάθεια να αποκτήσει τον Χοακίν Μπογκοσιάν κάνει τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΟΚ όμως η περίπτωση του Ουρουγουάνου φορ συναντά αρκετές δυσκολίες. Η Σάλτσμπουργκ προτίθεται να δανείσει τον ποδοσφαιριστή με την προυπόθεση ότι θα καλυφθεί το 100% του συμβολαίου του, το οποίο ανέρχεται στις 700χιλ ευρώ κάτι που καθιστά την απόκτηση του ακόμα δυσκολότερη με αυτή του Μποκανί, ο οποίος θα πάρει μεταγραφή για την Άντερλεχτ. Πάντως αν ο ΠΑΟΚ θέλει τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να βιαστεί γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από την Νασιονάλ Μοντεβιδέο.

Έπειτα από την δεδομένη αποχώρηση του Πάμα Μπούμπα Ντιόπ, η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ενισχύσει την μεσαία της γραμμή με έναν έμπειρο μέσο. Εφόσον ξεπεραστούν διάφορα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ένωση, θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά. Μια περίπτωση που εξετάζουν στην ΑΕΚ είναι αυτή του Στέφαν Άπια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Άρναρ Γκρέταρσον έχει επικοινωνήσει με την πλευρά του ποδοσφαιριστή με σκοπό να βολιδοσκοπίσει τις προθέσεις του Γκανέζου που έμεινε ελεύθερος από την Τσεζένα και αναζητά ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής αξιώνει συμβόλαιο 300χιλ. εδώ ενώ δεν αποκλέεται να ζητήσει και πριμ υπογραφής.

Οδυνηρή ήττα υπέστει εχθές το βράδυ ο Παναθηναϊκός από την Οντένσε για τον τρίτο γύρο προκριματικών για τους ομίλους του Champions League. Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να εκμεταλευθούν την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 και έχασαν με 3-4 από τους Δανούς που είχαν περισσότερες δυνάμεις και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Πλέον οι πράσινοι θα περιμένουν την κλήρωση της Παρασκευής για να γνωρίσουν τον αντίπαλο τους για την προκριματική φάση των ομίλων του Europa League.

Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

Σκόρερ:
Μπουμσόνγκ (35'), Τοτσέ (50'), Πετρόπουλος (93') --- Γιόχανσον (12'), Ρουντ (58'), Καντρί (80'), Αντρέασεν (88')
Κίτρινες: Ρουντ, Μεντί, Κατσουράνης, Βέσελς
Κόκκινες: Μεντί (92'-2η κίτρινη)
Δοκάρια: Νίνης (52')
Διαιτητής: Μάρινερ (Αγγλία)

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (72' Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο, Μαρίνος (20' λ.τ. Τοτσέ), Κλέιτον (68' Πετρόπουλος)

Οντένσε (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Ουτάκα (86' Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν, Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί4


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ