Για την απόκτηση του Πορτογάλλου τερματοφύλακα της Πόρτο ενδιαφέρονται οι πράσινοι στην περίπτωση που πωληθεί ο Τζόρβας. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε Ελληνικά ΜΜΕ, χαίρει της εκτίμησης του Ζεσουάλδο Φερεϊρα ενώ θα ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του καθώς δεν υπολογίζεται για πρώτος τερματοφύλακας στην Πόρτο. Ο Μπέτο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2013 και φέτος αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια της Πόρτο.
Σε ότι αφορά τον Καμερουνέζο σέντερ φορ της Μπράγκα, θα αποκτηθεί εφόσον πωληθεί ο Ζιμπλίρ Σισέ. Ο 30χρόνος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος του χρόνου και μπορεί να αποκτηθεί με ένα μικρό πόσό. Ο ίδιος χαρακτηρίει ως ενδιαφέρουσα προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση από τους πράσινους.

Σε συμφωνία φέρονται να έχουν έρθει οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων για την απόκτηση του 20χρόνου επιτελικού μέσου Αλεξάνταρ Κάταϊ. Η μεταγραφή αναμένεται να κοστίζει περί τα 1.2εκάτ. ευρώ. Ωστόσο με την απόκτηση του Λιούμπομιρ Φεϊσα, ο Ολυμπιακός έχει συμπληρώσει τις θέσεις ξένων στο ρόστερ του και αναμένεται να παραχωρήσει ως δανεικό κάποιον από τους Λεάντρο, Βάντερσον, ενώ στην περίπτωση απόκτησης και του Κάρλος Σάντσες θα πρέπει να αποχωρήσει και άλλος ποδοσφαιριστής.

Δείτε φάσεις με τον Κάταϊ


Κοντά σε Σάντσες
Για την περίπτωση του Κάρλος Σάντσες, τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν την εβδομάδα που έρχεται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την προσφορά τους και υπάρχει κοινό σημείο επαφής με την Βαλενσιέν για την απόκτηση του διεθνούς Κολομβιανού μέσου.

Ψάχνεται για Βόμβα
Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει την περίπτωση μιας μεταγραφής που θα κάνει αίσθηση στον κόσμο. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά των Γιοβάνοβιτς και Ντιέγκο αλλά και των Αρτέτα, Ντενίλσον, προς το παρών βέβαια δεν υπάρχει κάποια επαφή με ποδοσφαιριστή όπως τονίζουν από την ΠΑΕ.

Έπειτα από την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του Στήβεν Μπέλεκ, οι άνθρωποι στην ΑΕΚ στοχεύουν στην απόκτηση των Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος. Η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις στους δυο ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης ανεβάζοντας την προσφορά από 180χιλ σε 250χιλ για την περίπτωση του Κάλα συν τα πριμ τα οποία μπορεί να φτάσουν τις 300χιλ. Σε ότι αφορά τον Κάρλος, η προσφορά της ΑΕΚ είναι πλέον στις 180χιλ, όμως υπάρχει διαφορά με την πλευρά του παίκτη που επιθυμεί συμβόλαιο 220.000ευρώ. ετησίως. Τέλος σε ότι αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά, η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει την τελευταία της προσφορά στον παίκτη που αφορά τριετές συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές (230χιλ-270χιλ- 300χιλ) όμως υπάρχει διαφορά με τον ποδοσφαιριστή που επιθυμεί συμβόλαιο 400χιλ το χρόνο για το ίδιο διάστημα.

Την περίπτωση επιστροφής του Φρανσίσκο Ζουελά σκέφτονται στον ΠΑΟΚ, έπειτα από την αρνητική εξέλιξη που είχε η υπόθεση του Ζοέλ Σαμί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζουελά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παντελή Κωνσταντινίδη όπου βρέθηκαν κάποια σημεία επαφής. Ο ΠΑΟΚ είναι διατεθιμένος να προσφέρει 150.000ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο στον Αγκολέζο ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ρούμπιν Καζάν, όμως ο Ουκρανός εκπρόσωπος του παίκτη Ντμίτρι Σέλουκ διαβεβαιώνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ελευθέρας ή τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Βόλσμπουργκ για Βιερίνια;
Σύμφωνα με την Πολωνική ιστοσελίδα futbolnews.pl ο Φέλιξ Μάγκατ επιθυμεί την απόκτηση του Αντελίνο Βιερίνια, ως αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου Ντιέγκο, ο οποίος θα αποτελέσει παρελθόν από τον Γερμανικό σύλλογο. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ελληνική ομάδα αξιώνει 6εκάτ. ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη.


Η πώληση του Τζιμπριλ Σισέ σε ομάδα του εξωτερικού (σ.σ. Λάτσιο) είναι δεδομένη και οι πράσινοι αναζητούν έναν έμπειρο επιθετικό ο οποίος θα ενισχύσει την επιθετική τους γραμμή. Πληροφορίες από την Πορτογαλλία αναφέρουν πως προτάθηκε ο 34χρόνος Νούνο Γκομεζ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αναφέρει πως υπήρξε πρόσφατα επαφή με τον Ζεσουάλδο Φερεϊρα όχι όμως με κάποιο άνθρωπο από την διοίκηση. Ο ποδοσφαιριστής όπως παραδέχθηκε, μιλάει συχνά στο τηλέφωνο με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη που ήταν πρώην συμπαίκτες του στους "αετούς" ενώ χαρακτηρίζει την Ελληνική ομάδα ως ιδανική επιλογή για να συνεχίσει την καριέρα του.

Πλησιάζει και ο αντί-Μπουμσονγκ
Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν είναι ο Ζαν Αλέν Μπουμσονγκ. Υποψήφιος αντικαταστάτης του σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα είναι ο Ενρίκε Σερένο Φονσέκο, ο αμυντικός της Πόρτο χαίρει της εκτίμησης του Ζεσουάλδο Φερείρα και είναι πιθανό να αποκτηθεί είτε ελεύθερος είτε έναντι ενός μικρού ποσού καθώς δεν υπολογίζεται για την νέα χρονιά. Οι απαιτήσεις του 26χρόνου αμυντικού φτάνουν τις 400χιλ. ευρώ

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και τυπικά ο Λιούμπομιρ Φείσα. Ο 23χρονός μέσος παρουσίαστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Ιουνίου σε εκδήλωση στο Γ. Καραϊσκάκης ενώ νωρίτερα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγραφή κόστισε 2.7 ευρώ ενώ ο ποδοσφαιριστής θα λαμβάνει 300.000ευρώ συν μπόνους για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σέρβου ποδοσφαιριστή Λιούμπομιρ Φέισα. Ο νεαρός μέσος υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, διάρκειας τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με την Βοϊβοντίνα για την απόκτηση του 20χρόνου μεσοεπιθετικού Αλεξάντερ Κάταϊ. Ο ποδοσφαιριστής προτάθηκε από τον μάνατζερ του Λιούμπομιρ Φεϊσα ο οποίος είναι μάνατζερ και του Μάρκο Πάντελιτς. Ο Καταϊ έπαιξε φέτος σε 23 αγώνες με την φανέλα της Βοϊβοντίνα και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Έπαιξε βασικός σε πέντε αγώνες και σημείωσε 3 γκολ.


Δείτε βίντεο με φάσεις από τον Αλεξάντερ Κάταϊ.

Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 12:30 το μεσημέρι ο Λιούμπομιφ Φείσα. Ο 23χρόνος μέσος της Παρτιζάν αναμένεται να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον τις περάσει με επιτυχία θα υπογράψει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει στα 2,5εκάτ και ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει κλειστό τριετές συμβόλαιο.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη του ποδοσφαιριστή από την κάμερα του KatiMagiko

Την τελική συγκατάθεση της Ουντινέζε περιμένουν στην ΑΕΚ για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του ταλαντούχου επιθετικού. Απ' ότι έχει γίνει γνωστό, οι άνθρωποι της Ιταλικής ομάδας πιστεύουν στο ταλέντο του 18χρόνου Καμερουνέζου και απαιτούν να έχει αρκετές συμμετοχές διαφορετικά θα υπάρχει ρήτρα με την μορφή προστίμου. Ο δανεισμός του Μπέλεκ αναμένεται να κοστίσει 80.000ευρώ ενώ το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή είναι λίγο πάνω από 100.000. Με την απόκτηση του Μπέλεκ και την παρουσία τον Σιαλμά και Λυμπερόπουλου είναι πιθανό η ΑΕΚ να μην προχωρήσει σε απόκτηση άλλου επιθετικού και πιθανών να δωθούν χρήματα για παίκτη που αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και οι περιπτώσεις των Χουάν Καλά και Χοσέ Κάρλος. Για τον Καλά ο παίκτης θα αποκτηθεί δανεικός απ' την Σεβίλλη, ενώ για τον Κάρλος είναι ρευστά μιας και προαναφέραμε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην αποκτηθεί άλλος επιθετικός.
Πέραν αυτών η ΑΕΚ παρακολουθεί την περίπτωηση του Λαουτάρο Ακόστα, ο παίκτης έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην Σεβίλλη, εφόσον ο προπονητής του τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα και αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στην προετοιμασία, αν όμως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του θα ζητήσει να μείνει ελεύθερος ή να πάρει μεταγραφή. Το κασέ του 23χρόνου Αργεντίνου φτάνει τις 450χιλ ευρώ.
Έπειτα από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, θετική ήταν η απάντηση του Δέλλα που ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα εισπράξει 280.000χιλ ευρώ, ενώ αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση με τον Κώστα Μανωλά ο οποίος το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος και αξιώνει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που φτάνουν τις 400.000 ευρώ.

Οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις των Τζιμπρίλ Σισέ, Αλέν Μπουμσόνγκ και ενδεχομένος του Σίδνεύ Γκοβού πέραν του ότι θα απαλλάξουν τους πράσινους από 3 βαριά συμβόλαια, θα φέρουν και χρήματα στα ταμεία των πρασίνων για να μπορέσουν να προχωρήσουν στις μεταγραφές.
Για τον Σισέ το ενδιαφέρον της Λάτσιο είναι υπαρκτό, όμως υπάρχει σημαντική διαφορά με τις απολαβές του παίκτη, που πέφτουν σημαντικά σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται το θέμα να παγώσει. Για τον Μπουμσονγκ, ενδιαφέρον υπάρχει από την Βόλσμπουργκ και η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο με τους πράσινους να λαμβάβουν 500.000 από την Γερμανική ομάδα ενώ τον Γκοβού δεν θα έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν ακόμα και με λιγότερα χρήματα, αρκεί να βρεθεί ομάδα.
Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, εμπόδια παρουσίαζονται στην επιστροφή του Μαρτσέλο Μάτος. Αν και ο Φερεϊρα θεωρεί πως ο 27χρόνος αμυντικός χαφ είναι ιδανικός αντικαταστάτης του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο ποδοσφαιριστής θέλει να παραμείνει στην Μποταφόνκο και έχει εκφράσει επανελλημένος ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει.
Στην αμυντική γραμμή η επιστροφή του Μπίαρσμερ είναι δεδομένη έπειτα από την λύση του συμβολαίου του με την Ρόζερμποργκ και θα δώσει το παρών στην έναρξη της προετοιμασίας.
Μια περίπτωση για την άμυνα που ενδιαφέρει είναι αυτή του Παουλάο της Μπράνγκα για τον οποίο ενδιαφέρονται η Μπεσικτάς, το Αμβούργο και ομάδες από το Κατάρ. Ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από την Μπράνγκα, σίγουρα όμως θα αξιώνει ένα σεβαστό ποσό για να έρθει.
Πέραν του Παουλάο, ενδιαφέρον υπάρχει για τον Μαδρίδ, τον Βάλτερ της Πόρτο και τον Ιαζάλτε. Όλες όμως οι περιπτώσεις βρίσκονται σε επίπεδο φημολογιών καθώς πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ρόστερ με τις αποχωρήσεις των ποδοσφαιριστών και μετά θα γίνουν μεταγραφές.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Ιβάν Μαρκάνο. Ο 23χρόνος Ισπανός μπακ έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου και την επομένη αφού πέρασε από Ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε δανεικός από την Βιγιαρεάλ δίχως οψίον αγοράς και το ερχόμενο καλοκαίρι αν και εφόσον ικανοποιήσει με την απόδοση του, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να διαπραγματευθούν την μεταγραφή. Για την φετινή χρονιά ο Μαρκάνο αναμένεται να πάρει 500.000ευρώ.

Δείτε την παρουσίαση του Μαρκάνο από την κάμερα του Thrylos.gr

Βελτιωμένη πρόταση στην Βαλενσιέν για τον Κάρλος Σάντσες αναμένεται να καταθέσει ο Ολυμπιακός τις επόμενες μέρες. Ο Κολομβιανός κεντρικός χαφ χαίρει της εκτίμησης του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο ίδιος δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική των Πειραιωτών και η διοίκηση προσπαθεί να φέρει τον διεθνή Κολομβιανό μέσο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τον ποδοφαιριστή οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει ωστόσο υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με την Βαλενσιέν η οποία ζητάει 4εκάτ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν 2,6 εκάτ. ευρώ, προσφορά η οποία χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη που έχουν λάβει μέχρι στιγμής στην Βαλενσιέν, όμως εξακολουθούν να αξιώνουν περισσότερα. Πρόσφατα στο παιχνίδι της απόκτησης μπήκε η αιώνια αντίπαλος των μεταγραφικών των ερυθρολεύκων τα τελευταία χρόνια, η Παρί Σ.Ζ. όμως οι πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν πως η προσφορά τους είναι μικρότερη από αυτή του Ολυμπιακό.
Σε ότι αφορά τον Μαρκάνο, ο 23χρόνος Ισπανός σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του είναι μια ανάσα από τον Πειραιά, θα έρθει ως δανεικός με οψιόν αγοράς και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έρθει στην χώρα μας.

Προτάθηκε ο Χαϊντσε
Ο 33χρόνος Αργεντίνος Γκάμπριελ Χαϊντσε ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μαρσεϊγ, προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής με την "Μπλανκοσελέστε" μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και ως κεντρικός χαφ, πρόκειται για ποδοσφαιριστή εξαιρετικής ποιότητας, αλλά η ηλικία του σε συνδυασμό με το υψηλό συμβόλαιο του, τον καθιστούν ως μια πολύ δύσκολη περίπτωση.

Κερδίζει πόντους ο Ιλούνγκα
Για την θέση του αρ.μπακ οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως έχουν καταλλήξει στους Ερίτα Ιλούγκα και Πουντίλ. Αν και μέχρι πρόσφατα φαβορί για την θέση ήταν ο 25χρόνος διεθνής Τσέχος, τις τελευταίες μέρες κερδίζει έδαφος ο 29χρόνος Κογκολέζος καθώς είναι ελεύθερος και δεν απαιτούνται χρήματα όπως στην περίπτωση του Πουντίλ ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Γκένκ έως το 2012. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εξεταστούν και οι δυο περιπτώσεις και ο Ολυμπιακός θα κάνει την κίνηση του.

Προτάθηκαν δυο της Βαλένθια
Δυο ποδοσφαιριστές της Βαλένθια προτάθηκαν στον τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Εντουάρντο Μασία. Πρόκειται για τον 26χρόνο διεθνή Ολλανδό Χετγουιτζ Μαντούρο και ο 30χρόνος αμυντικός Τσόρι Ντομίνγκεζ. Απ΄ότι διαρρέεται για τον Μαντούρο ο οποίος είναι 17φορές διεθνής με τους "Οράνιε" η Βαλένθια αξιώνει 2εκάτ. ευρώ.

Δεν έχουν αποφασίσει για τερματοφύλακα
Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, υπήρχε σε καθημερινή βάση αναφορά στον τύπο σχετικά με την επιστροφή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, ενώ κυκλοφορεί και ένα σενάριο προώθησης του Μπάλαζ Μέγκερι ως δεύτερου τερματοφύλακα και απόκτησης ενός νεαρού, ελπιδοφόρου Έλληνα όπως ο Δασκαλάκης.

Η ενδεχόμενη παραχώρηση του Ζαν Αλέν Μπουμσόγνκ ο οποίος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με μια από τις Χέρτα Βερολίνο η Βέρντερ Βρέμμης θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία των "πράσινων και σε συνδυασμό με την απαλλαγή από το βαρύ συμβόλαιο του Γάλλου ανοίγουν το δρόμο για την πρώτη μεταγραφή. Αν και δεν έχουν διαρρεύσει ονόματα, ο Ζεζουάλδο Φερεϊρα επιθυμεί έναν ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα χαφ ή στην δεξιά πλευρά της επιθετικής γραμμής.
Σε ότι αφορά την μεσαία γραμμή, έπειτα από την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα , ο Φερεϊρα ζητά την επιστροφή του Μάτος όμως ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να παραμείνει στην πατρίδα του όπου αγωνίζεται στην ομάδα της Μποταφόνκο. Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή λήγει το επόμενο καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να γίνει επέκταση του συμβολαίου είτε επιστρέψει, είτε όχι. Σύμφωνα με το tuttomercatoweb.com η Νάπολι έχει δεχθεί πρόταση για τον Ερνέστο Σόσα ο οποίος αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος της μεταγραφής φτάνει τα 2εκάτ. ευρώ. Τέλος σε ότι αφορά τον τεχνικό διευθυντή, οι περιπτώσεις των Φαλκς και Χένρικσεν παρουσιάζουν δυσκολίες ενώ ολοένα κερδίζει πόντους ο Γιάννης Σαμαράς ο οποίος θα ήθελε να συνεχίσει την δουλειά του ως τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, δεν θα έλεγε όμως όχι σε μια νέα πρόκληση.

Τον δανεισμό των Χοσέ Κάρλος, Χουάν Καλά και Λαυτάρο Ακόστα ζήτησε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει επαφές με την Σεβίλλη. Η Ισπανική ομάδα, δεν υπολογίζει τους ποδοσφαιριστές για την επόμενη σεζόν και αναζητεί ομάδα για να τους παραχωρήσει. Ο Χουάν Καλά δήλωσε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και θεωρεί την ΑΕΚ ενδιαφέρουσα επιλογή ενώ ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα της ΑΕΚ.
Σε ότι αφορά τους Ακόστα και Κάρλος, ο τεχνικός της ΑΕΚ εκτιμά πως μπορούν να καλύψουν το κενό του Νάτσο Σκόκο και πως θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι για το ρόστερ της Ένωσης.
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχουν απαντήσει στην πρόταση της ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου, ο Τραϊανός Δέλλας και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.


Την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του δικεφάλου του βορρά επιθυμεί ο Λάζλο Μπόλονι και ένα από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο Ντάνιελ Λουμπόγια. Πρόκειται για μια αξιόλογη και συνάμα προσιτή λύση καθώς ο 32χρόνος Σέρβος έμεινε ελεύθερος από την Νις και το συμβόλαιο του δεν ξεπερνά τις 400χιλ. ευρώ. Ο Λουμπόγια είχε 32 συμμετοχές στο περσυνό πρωτάθλημα με την Νις και πέτυχε 5 γκολ.



Πέραν του Λουμπόγια, ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτές του Γέλεν και Φρό, όμως αμφότεροι αξιώνουν υψηλές αποδοχές που κυμμαίνονται από τις 750.000 έως το 1εκάτ. ευρώ. Ο Ιρένεουζ Γέλεν είχε 5 γκολ σε 21 παιχνίδια με την Οσέρ, ενώ ο Πιερ Αλέν Φρο επίσης 5 τέρματα σε 29 συμμετοχές με την Λυόν.

Μουρίνιο και Βίλας Μπόας ανέδειξαν το πιο επιτυχημένο, σύγχρoνο ποδοσφαιρικό project
Διαβάστε τα ""μυστικά" της επιτυχίας της Πόρτο στο άρθρο του Armadinho από το Overlap.gr


Πόρτο 2010-2011: Η κατάκτηση του "μικρού" τρέμπλ και το αήττητο του Πορτογαλικού πρωταθλήματος την καθιστούν ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Από armadinho

Αναμφισβήτητα η Μπαρτσελόνα του Μέσι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ, η Γιουνάιτεντ, η Μίλαν, η Μπάγερν αποτελούν ποδοσφαιρικά μεγαθήρια και διαχρονικές αγωνιστικές αξίες. Η Πόρτο όμως των Μουρίνιο, Βίλας Μπόας είναι μία διαφορετική ιστορία. Ένα ποδοσφαιρικό project που έρχεται να αναδείξει την πολυδιάστατη υπόσταση του σύγχρονου ποδοσφαίρου αποτελώντας «φωτεινό» οδηγό όλων των ομάδων που δεν έχουν την δυνατότητα να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφική τους ενίσχυση. Το overlap.gr επιχειρεί μία βαθύτερη ματιά στου άξονες της επιτυχίας της Πόρτο, επιχειρώντας να δώσει απάντηση το ερώτημα: Είναι αυτή η Πόρτο η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα των ημερών μας?»

2003-2011: Οι «έξυπνες βόμβες» τροφοδοτούν την λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου
Όπως και να το δει κανείς, παρά την ιστορία και το μέγεθος της Πόρτο, το να κατακτάς σε 8 χρόνια: 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 ΟΥΕΦΑ, 7 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και κάμποσα Σούπερ Καπ, όντας μία ομάδα που αγωνίζεται στο «ταπεινό» Πορτογαλικό πρωτάθλημα, αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Το να κατακτάς τόσους τίτλους παίζοντας αξιόλογο ποδόσφαιρο και παρουσιάζοντας εκατομμύρια κερδών, αποτελεί κάτι παραπάνω…

Τα έσοδα της Πόρτο, από πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία έτη, αγγίζουν τα 300εκ

Τα έσοδα της Πόρτο, από πωλήσεις ποδοσφαιριστών τα τελευταία έτη, αγγίζουν τα 300εκ

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τον χώρο του ποδοσφαίρου, την ώρα που ποδοσφαιρικά μεγαθήρια αδυνατούν να αποπληρώνουν τους δανειστές τους, η Πόρτο μπορεί να καυχιέται ότι εισέπραξε περίπου 300!!! εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις παικτών τα τελευταία 8 έτη. Η σχετική λίστα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεταγραφικής πολιτικής της Πόρτο, αποτελώντας προπομπό της ανάλυσης στο διοικητικό/αγωνιστικό μοντέλο που θα ακολουθήσει.

1. Το διοικητικό μοντέλο

Η πολιτική της Πόρτο τα τελευταία έτη είναι σαφής και συγκεκριμένη, και αποτελεί το δόγμα βάσει του οποίου πορεύεται όλο το αγωνιστικό τμήμα. Η πιστή εφαρμογή των παρακάτω βασικών αξόνων αποτελεί τις βάσεις για την επιτυχία του συλλόγου τα τελευταία έτη:

  • Τζέιμς Ροντρίγκεζ: Η Πόρτο ξόδεψε 5.1 εκ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του 20χρονου εξτρέμ από την Κολομβία. Ο αντικαταστάτης του Βαρέλα έχει ήδη βρεθεί...

    Αγορές παικτών σε ηλικία 20-25

  • Αγορά παικτών με πολύ συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, βάσει των οδηγιών του προπονητικού επιτελείου
  • Πώληση παικτών όταν υπάρχει προσφορά που υπερκαλύπτει την τρέχουσα αγοραστική του αξία στην αγορά
  • Ύπαρξη μεταγραφικού πλάνου για την αντικατάσταση των «προς πώληση» παιτκών

Προφανώς η εφαρμογή από την θεωρία απέχουν πολύ, όμως, η Πόρτο έχει αποδείξει εμπράκτως ότι η εφαρμογή των παραπάνω είναι εφικτή χωρίς να αποδυναμώνεται το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Το κυριότερο ρόλο στην εφαρμογή των παραπάνω έχει το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας αλλά και η οικονομική πολιτική των μεταγραφικών διαπραγματεύσεων.

Ανιχνευτές ταλέντων ή τακτικοί αναλυτές
Το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας χωρίζεται σε δύο μέρη. Το τμήμα εσωτερικού όπου αποτελείται από, περίπου, 15 μόνιμους σκάουτερ/τακτικούς αναλυτές. Ευθύνη τους η άμεση συνεργασία με τους προπονητές της ομάδας ώστε να κατανοήσουν τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας, η επιλογή στόχων από την εγχώρια αγορά και η άμεση συνεργασία με το δίκτυο των εξωτερικών συνεργατών ώστε να φιλτράρουν/αξιολογήσουν τους «πιθανούς στόχους» από το εξωτερικό. Το τμήμα εξωτερικού αποτελείται από περίπου 300 συνεργαζόμενους σκάουτερ με βάση, κυρίως, την Λατινική Αμερική, όπου ευθύνη τους είναι να προτείνουν παίκτες βάσει των ηλικιακών/τακτικών/αγωνιστικών χαρακτηριστικών που αναζητά η ομάδα.

Ο Φαλκάο αποτελεί το τελευταίο μεγάλο εύρημα του δικτύου σκάουτινγκ της Πόρτο. Ξοδεύτηκαν 4 εκ. ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του με την Πόρτο να διατηρεί το δικαίωμά αγοράς του 100%. Οι φήμες θέλουν τις Μάντσσεστερ Σίτυ, Άρσεναλ και Τότεναμ να προσφέρουν κοντά στα 30 εκ. ευρώ για την απόκτηση του

Σχόλιο: Η Πόρτο αποτελούσε, λόγω γλώσσας και κοινωνικής κουλτούρας, τον «βασιλιά» στην αγορά της Βραζιλίας. Τα τελευταία έτη οι μεγάλες ομάδες αποφάσισαν να επενδύσουν με δικά τους δίκτυα στην Βραζιλία, κάτι που ανάγκασε την Πόρτο να στραφεί στην πιο «δύσκολη» αγορά της Αργεντινής. Οι μεταγραφές των Λόπεζ, Λούτσο Γκονζάλεζ, Φαρίας, Μπολάτι και Φαλκάο έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η Πόρτο παραμένει αυθεντία του είδους.

Η οικονομική πολιτική των μεταγραφών – κλειδί της επιτυχίας
Η οικονομική πολιτική της Πόρτο, ειδικότερα με παίκτες που δεν προέρχονται από την εγχώρια αγορά, έχει δύο άξονες. Από την μία το τεχνικό επιτελείο/σκάουτερ καλούνται να αξιολογήσουν τους μεταγραφικούς στόχους σε σχέση με τις τιμές της αγοράς, ώστε να διαπιστωθεί αν σε μία μεταγραφή υπάρχουν περιθώρια κέρδους.

Σχόλιο: Η Πόρτο δεν στοχεύει στις «φθηνές» αγορές, αλλά στις αγορές που παρουσιάζουν δυνητικό περιθώριο κέρδους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι «ακριβές» μεταγραφές των Άντερσον, Κουαρέσμα, Φαλκάο.

Από την άλλη, αναφορικά με τις μεταγραφές του εξωτερικού, και ειδικότερα από την Λατινική Αμερική, η ομάδα χρησιμοποιεί συγκεκριμένους όρους αγοράς. Συγκεκριμένα προκαταβάλει περίπου το 50-60% της αξίας του παίκτη, διατηρώντας, συνήθως, οψιόν αγοράς μέσα στα επόμενα 2 έτη. Με αυτό τον τρόπο η Πόρτο εξασφαλίζει σημαντικό μέρος της επένδυσης της στην περίπτωση που ο παίκτης αποδειχθεί ότι δεν ικανοποιεί ή δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην κοινωνία της Πορτογαλίας. Η ίδια συνταγή ακολουθήθηκε και με τον Φαλκάο από την Ρίβερ.

«Περήφανες» πωλήσεις

Πέπε: Η πιο επιτυχημένη εμπορικά μεταγραφή της Πόρτο τα τελευταία έτη. Ο Πορτογάλος αμυντικός αποκτήθηκε με μόλις 2 εκ. ευρώ από την Μαριτίμο και πουλήθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης 3ο εκ. ευρώ 3 χρόνια μετά

Το πλάνο της Πόρτο ολοκληρώνεται με τις πωλήσεις παικτών που δημιουργούν τα κέρδη της ομάδας. Οι «δράκοι» έχουν συνειδητοποιήσει ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δυνατότητα διατήρησης κορμού παικτών αν δεν διαθέτεις κονδύλια για παχυλά συμβόλαια. Η Πόρτο δεν έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτό τον τομέα – οπότε – επιλέγει να πουλά τους παίκτες της στο καλύτερο σημείο της καριέρας τους, όταν και υπάρχουν προσφορές πάνω από την αξία της αγοράς. Το δύσκολο κομμάτι δεν είναι να πωλήσεις έναν παίκτη, αλλά να διατηρήσεις την αγωνιστική ομοιογένεια της ομάδας με τις νέες προσθήκες. Το τμήμα σκάουτινγκ της Πόρτο προβλέπει για αυτό σε καθημερινή βάση δημιουργώντας τις βάσεις για την αγωνιστική ισορροπία του ρόστερ, παρά τις συχνές προσθαφαιρέσεις παικτών. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο…

2. Αγωνιστικός σχεδιασμός

Ο δεύτερος άξονας του project της Πόρτο δεν θα μπορούσε να μην αφορά τον τακτικό/αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Οι «δράκοι» εφαρμόζουν συγκεκριμένο πλάνο και σε αυτό το κομμάτι και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένα. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • Διατήρηση συγκεκριμένου αγωνιστικού/τακτικού πλάνου
  • Συνεργασία με ταλαντούχους/αξιόλογους προπονητές που δίνουν βαρύτητα στην αξία του τακτικού σχεδιασμού
  • Άμεση συνεργασία των τμημάτων προπόνησης/σκάουτινγκ

Σχόλιο: Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Φερέιρα είχε επισημάνει την αξία του μακροχρόνιου τακτικού σχεδιασμού στην ομάδα της Πόρτο. Το τακτικό περίγραμμα έχει σχεδιαστεί από όλο το τεχνικό επιτελείο ενώ ο προπονητής και οι γυμναστές του καλούνται να υλοποιήσουν αυτό το πλάνο στον αγωνιστικό χώρο προσθέτοντας ο καθένας τις προσωπικές τους ιδέες, γνώσεις και εφαρμογές – χωρίς όμως – να αποκλίνουν του πλάνου.

Οι «Specal 2″… απογείωσαν τον τακτικό σχεδιασμό

Ονομάζονται "special" και όχι άδικα... Μουρίνιο και Μπόας έδωσαν το δικό τους στίγμα στον Σύλλογο φέρνοντας τρόπαια και κέρδη στο Ντραγκάο

Στο διάστημα των 8 ετών πέρασαν από την ομάδα 6 αξιόλογοι προπονητές. Φερνατνέζ, Κο Αντριάνσε και Μτελ Νέρι δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, ο Φερέιρα κέρδισε τίτλους ετοιμάζοντας το έδαφος για την μεγάλη φετινή ομάδα ενώ Μουρίνιο και Μπόας… απογείωσαν το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας κερδίζοντας οι δύο τους 3 ευρωπαϊκούς τίτλους, 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα σε 3 έτη!!!. Αν ανατρέψει κανείς στην πορεία της Πόρτο όλα αυτά τα έτη και ειδικότερα στις θητείες των Μουρίνιο/Βίλας Μπόας, θα εξακριβώσει την ακρίβεια στην εφαρμογή του τακτικού σχεδιασμού της ομάδας.

Η βασικότεροι τακτικοί άξονες της Πόρτο των τελευταίων ετών είναι:

  • Η ταχύτητα
  • Η τάχιστη μετάβαση από την φάση της άμυνας στην φάση της επίθεσης
  • Συνεχής εναλλαγή θέσεων των παικτών στο γήπεδο
  • Η άριστη εφαρμογή του οφσάιντ
  • Η επιθετικότητα των πλάγιων αμυντικών
  • Τριάδα στα χαφ με συγκεκριμένους αγωνιστικούς ρόλους (1 καθαρόαιμος κόφτης και 2 μέσοι με επιθετικές αλλά και αμυντικές ικανότητες)
  • Παρουσία 3 παικτών που επωμίζονται – κυρίως – το επιθετικό/εκτελεστικό κομμάτι της ομάδας

Σχόλιο: Το τακτικό πλάνο του Μουρίνιο ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό των επόμενων τεχνικών της ομάδας με τον Πορτογάλο να χρησιμοποιεί 4-3-1-2 με τον πολυδιάστατο Ντέκο να παίζει ρόλο δημιουργό αλλά και κρυφού επιθετικού.

Η διάταξη της Πόρτο τις σεζόν 2003-2004 (Μουρίνιο), 2007-2008 (Φερέιρα) και 2010-2011 (Β. Μπόας)

Η διάταξη της Πόρτο τις σεζόν 2003-2004 (Μουρίνιο), 2007-2008 (Φερέιρα) και 2010-2011 (Β. Μπόας)

Μία καλύτερη ανάγνωση των διαγραμμάτων θα μας οδηγήσει στις ομοιότητες των αγωνιστικών χαρακτηριστικών των ομάδων της Πόρτο στην χρονική περίοδο που ξεκινά από τον Ζοζέ Μουρίνιο, κάτι που υπερτονίζει την δουλειά και τον άρτιο σχεδιασμό του διοικητικού/σκάουτινγκ μοντέλου της ομάδας.

  • Τερματοφύλακες: Γρήγοροι και ευέλικτοι με έφεση στο να αγωνίζονται μακριά από την εστία τους
  • Πλάγιοι μπακ: Επιθετικότατοι, αθλητικοί μπακ με δυνατότητα πολλών χιλιομέτρων στον αγώνα και συμμετοχή τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
  • Κεντρικοί χαφ: Κοστίνια/Ασουνσάο/Φερνάντο (αποκτήθηκε από την Βίλα Νόβα, ομάδα 3ης κατηγορίας της Βραζιλίας, πριν από 3 έτη) γρήγοροι, αθλητικοί «κυματοθραύστες» με τους υπόλοιπους χαφ να αποτελούν ένα μείγμα παικτών που μπορούν να συνεισφέρουν εξίσου σε όλες τις φάσεις του αγώνα με ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση.
  • Επιθετική τριάδα: Παρουσία παικτών που στηρίζονται στην ταχύτητα και την εκρηκτικότητα. Ο παραδοσιακός φορ «κολόνα» απουσιάζει αφού δεν ευνοεί την συνεχή εναλλαγή θέσεων. Ακόμα και στη Ντέκο εποχή οι Μακάρθυ/Ντερλέι έπαιζαν συχνά στα πλάγια για να δημιουργηθούν κενοί χώροι για να δράσει ο επερχόμενος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Με το βλέμμα στο μέλλον
Την ώρα που η ποδοσφαιρική αγορά αναμένει ότι οι «δράκοι» θα εισπράξουν περίπου 95!!!! εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα δύο έτη από τις επικείμενες πωλήσεις των Φαλκάο, Βαρέλα, Χουλκ, Γκουαρίν, η Πόρτο ετοιμάζει τα νέα της πλάνα βάσει των νέων ποδοσφαιρικών δεδομένων που δημιουργούνται από τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ για ένα πιο υγιή οικονομικά ποδόσφαιρα με πιο έντονο εθνικό χαρακτήρα. Η Πόρτο στα πλαίσια αυτά ετοιμάζεται να στρέψει δυναμικά το βλέμμα της, εκ νέου, στην εγχώρια αγορά χωρίς – σαφέστατα – να αποχωρίζεται το λατινοαμερικάνικο πλάνο της. Την ίδια ώρα Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Μάντσεστερ ανακοινώνουν εποχές λιτότητας με τα δάνεια τους να αγγίζουν τα 700 εκ. ευρώ…

Μπορεί 1433 λέξεις να μην αρκούν να περιγράψει κανείς με ακρίβεια την λειτουργία της Πόρτο, όμως, αρκούν να πείσουν πολλούς από εμάς για το ότι οι «δράκοι» της Πόρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων είναι η πιο επιτυχημένη σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα…

www.overlap.gr

Σε συμφωνία ήρθε ο ΠΑΟΚ με τον Λάζλο Μπόλονι ο οποίος το πρωϊ πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα δυο επόμενα χρόνια.
Ο Ρουμάνος τεχνικός μαζί με τον βοηθό του Χοακίμ Πρέτο και τον μάνατζερ του στο γήπεδο της Τούμπας και συζήτησαν με τους Ζαγοράκη και Κωνσταντινίδη τις λεπτομέρειες για την συνεργασία τους. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανανεώσουν το ραντεβού τους όπου θα συζητήσουν για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενώ στην συνέχεια ο Μπόλονι θα ταξιδέψει στην Γαλλία προκειμένου να πάρει τα πράγματα του και να εκγατασταθεί μόνιμα στην Θεσ/νίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Laszlo Boloni, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Παράλληλα, επήλθε συμφωνία και με τον κ. Joaquim Jose Correia Rolao Preto, ο οποίος θα ενταχθεί στο προπονητικό τιμ της ομάδας, ως βοηθός του κ. Boloni.

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Φράνκο Κοστάντσο καθώς βρέθηκε η "χρυσή τομή" με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή για το πριμ υπογραφής του 31χρόνου Αργεντίνου τερματοφύλακα. Παρά το γεγονός ότι είχαν εκφραστεί αμφιβολίες για θετική έκβαση της υπόθεσης έπειτα από τα χρήματα που ζητούσε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοστάντσο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και του εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί με τους πειραιώτες. Ο Κοστάντσο αναμένεται να καταφτάσει τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 750.οοοχιλ ευρώ για κάθε χρόνο, ενώ το πριμ υπογραφής σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε τις 600-700χιλ. ευρώ.

Δείτε τον Φράνκο Κοστάνσο σε δράση:


Πηγές από Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 28χρόνο αρ. μπακ της Σιέννα, Κριστιάνο Ντελ Γκρόσσο, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ιταλική ομάδα και προτάθηκε στον Εντουάρντο Μασία. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με καλά χαρακτηριστικά που έχει γεμάτες χρονιές στις ομάδες που αγωνίστηκε και το γεγονός πως είναι ελεύθερος τον καθιστά μια ελκυστική επιλογή.

Νίκη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή του ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με δυο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη (8,64) και του Κυριάκου Παπαδόπουλου (26) νίκησε την Μάλτα η οποία μείωσε προσωρινά στο σκορ με τον Μιφσούντ στο 54'. Σε ότι αφορά την βαθμολογία του ομίλου η Ελλάδα έχει 14 βαθμούς, Ισραήλ και Κροατία 13 βαθμούς, Γεωργία 9, Λετονία 4 ενώ δίχως βαθμό είναι η ομάδα της Μάλτας.


Σκόρερ:
Φετφατζίδης (8', 64'), Κ. Παπαδόπουλος (26') --- Mιφσούντ (54')
Κίτρινες: Κ. Παπαδόπουλος
Κόκκινες:-----
Δοκάρια:
Κοέν (61')
Διαιτητής: Γκιλ (Πολωνία)

Ελλάδα (Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Φετφατζίδης, Νίνης (80' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου)

Μάλτα ( Μπούτιγκεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άνγκους, Ρ. Φένεχ, Μπογκντάνοβιτς (60' Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον, Σκέμπρι, Μπαχάντα


Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στα μεταγραφικά των ερυθρολεύκων. Οι Πειραιώτες έχουν συγκεκριμενοποιήσει τους πρώτους στόχους τους και αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις. Συγκεριμένα πρόκειται για τους Ιβάν Μαρκάνο και Φράνκο Κοστάντσο, αλλά και του Κώστα Φορτούνη ο οποίος αναμένεται να παραμείνει ένα χρόο δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης. Σε ότι αφορά τον Μαρκάνο, ο παίκτης θεωρείται εδώ και καιρό κλεισμένος ενώ αξιοσημειώτο είναι πως έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και χαίρει της εκτίμησης του τεχνικού του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Βιγιαρεάλ θα αξιώσει 300χιλ. ευρώ για τον δανεισμό του, οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή φτάνουν τις 500χιλ. ευρώ ενώ θα υπάρχει και οψίον αγοράς ύψους 1,5 εκάτ.
Για τον τερματοφύλακα της Βασιλείας, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συμφωνήσει για ένα ποσό που φτάνει το 1εκάτ. και απομένει η συμφωνία και με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες υποθέσεις, με τον Κολομβιανό Σάντσες αν και οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει με τον ποδοσφαιριστή, υπάρχει χάσμα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βαλενσιέν με τους Γάλλους να αξιώνουν 4εκάτ. ευρώ την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν 2.5. Επιπροσθέτως οι δηλώσεις του μάνατζερ του Κολομβιανού, πως ο παίκτης θα αποφασίσει μετά το Κόπα Αμέρικα δεν αρέσουν στους ερυθρόλευκους που επιθυμούν να κλείσουν άμεσα τον παίκτη και αναμένεται να ασχοληθούν και με άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Εμβουεμπά της Λοριάν ή του Κόκερ που μένει ελεύθερος από την Άστον Βίλα. Φήμες από Ιταλία αναφέρουν πως οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν τις περιπτώσεις Μουντάρι και Σισόκο.
Στασιμότητα υπάρχει και στο θέμα του οργανωτικού μέσου, με το ενδιαφέρων των ερυθρολεύκων για τον Πίζαρο να έχει εξασθηνήσει καθώς σύμφωνα με την άποψη του τεχνικού διευθυντή Εντουάρντο Μασία, πρόκειται για δαπανηρή μεταγραφή για έναν παίκτη 32 ετών και επικρατεί η άποψη πως μπορεί να βρεθεί με τα ίδια χρήματα ποδοσφαιριστής με μεγαλύτερη προσφορά σε διάρκεια χρόνου.
Τέλος δημοσιεύματα από την Γερμανία, αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για την τον Παραγουανό επιθετικό Νέλσον Βαλντέζ, ποδοσφαιριστή που χαίρει τις εκτίμησης του Ερνέστο Βαλβέρδε και του τεχνικού επιτελείου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κοντοέ, και του Σιαλμά η ΑΕΚ αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες μέρες στο μεταγραφικό παζάρι. Έπειτα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σκόκο σκοπός είναι να αποκτηθεί ένας επιθετικός αξίας και 3-4 ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της επόμενης χρονιάς.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες μεταγραφές, ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει για δανεισμό των Ντείβιντ Πριέτο και Χοσέ Κάρλος της Σεβίλλης. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που γνωρίζει ο Μανόλο Χιμένεθ και αναμένεται να βοηθήσουν. Επίσης έχουν ακουστεί διάφορες φήμες για τον Άμπρααμ Παθ της Χέρκουλες, και τον Νορβηγό Τόγιας.

Τέλος φήμες θέλουν την παραίτηση του συνεργάτη του Μανόλο Χιμένεθ, Μιγκέλ Μορίγια για προσωπικούς λόγους που δεν του επιτρέπουν να μείνει εκτός Ισπανίας. Κανονικά αναμένεται να συνεχίσουν οι Ντάνι Παστός και Χέσους Καλδερόν.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Ζήση Βρύζα στους πράσινους παρά το γεγονός ότι ήρθαν πολύ κοντά σε συμφωνία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το φαβορί πλέον για την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή είναι ο Ολλανδός Φάλκς ενώ πρόσφατα προστέθηκε αυτό του Ρενέ Χένρικσεν, ενώ πάντα υπάρχει στα υπόψιν ο Βέλιτς.
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Αλέν Μπουμσόνγκ ο οποίος δεν επιθυμεί να συνεχίσει στους πράσινους και σύντομα αναμένεται να φέρει πρόταση από Ευρωπαϊκή ομάδα.

Παρά την διαφορά στο οικονομικό φαίνεται να βρέθηκε η χρυσή τομή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του δικεφάλου του Βορρά από τον Λάζλο Μπόλονι. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ρουμάνος τεχνικός συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 600.000ευρώ ως ετήσιες απολαβές. Εχθές ο Παντελής Κωνσταντινίδης είχε πολύωρη συνάντηση με τον έμπειρο προπονητή στην Γαλλία και όπως διέρευσε, ο Ρουμάνος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο που παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ