Και τώρα οι δύο τους... Το μεγαλύτερο παιχνίδι από καταβολής Ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει την... εμφάνισή του στην 8η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο 103ο "αιώνιο" ντέρμπι πρωταθλήματος από τη θέσπιση της Α' Εθνικής μέχρι σήμερα. Παράλληλα, μεγάλο είναι και το βαθμολογικό... ντέρμπι αφού ο Ολυμπιακός πηγαίνει ως πρωτοπόρος στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει το δεύτερο Παναθηναϊκό.

'Ολα τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής

Αρης-Ατρόμητος

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Προϊστορία: 6-1-1 (Γκολ: 15-3)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-0
Tip: Μεγαλύτερη νίκη του Αρη το 5-0 της περιόδου 1976-77.

Λάρισα-Ξάνθη

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: Γήπεδο Αλκαζάρ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Προϊστορία: 8-2-2 (Γκολ: 22-7)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 2-0
Tip: Μια φορά έχει σημειώσει η Ξάνθη δύο γκολ στο Αλκαζάρ και κέρδισε, 1-2, την περίοδο 1995-96. Ένα χρόνο νωρίτερα οι Θεσσαλοί είχαν πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη τους επί της Ξάνθης, με 6-1.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 30 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 1
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Προϊστορία: 14-23-14 (Γκολ: 51-49)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-1
Tip: Ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του από την περίοδο 2006-07 (1-0). * Στα τελευταία 6 παιχνίδια (με γηπεδούχο πάντα τον Παναθηναϊκό) έχουν σημειωθεί μόλις 5 τέρματα. * Μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού το 3-0 της σεζόν 1991-92 και του Ολυμπιακού το 2-4 από το 1998-99 -και τα δύο ματς είχαν γίνει στο ΟΑΚΑ.

Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 15:00
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Προϊστορία: 7-1-0 (Γκολ: 16-2)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:-----
Tip: Από τις 7 νίκες του Ηρακλή οι 4 είναι με σκορ 2-0.

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 15:00
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη:----
Διαιτητής:
Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Προϊστορία:---
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:----
Tip: Παρότι δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει τη φυσική της έδρα, η Κέρκυρα είναι μια από τις 6 ομάδες που δεν έχουν γνωρίσει εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα φέτος...

Πανσερραϊκός-Καβάλα

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 15:00
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Τρσιτσώνης (Αθηνών)
Προϊστορία: 6-3-1 (Γκολ: 12-7)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:----
Tip: Η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία έλαβε χώρα την περίοδο 1981-82.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Προϊστορία: 1-2-2 (Γκολ: 2-3)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-2
Tip: Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα έως τώρα στο πρωτάθλημα που δεν έχει σκοράρει σε εκτός έδρας παιχνίδι!

Πανιώνιος-ΑΕΚ

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: Γήπεδο Νέας Σμύρνης
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Προϊστορία: 12-13-24 (Γκολ: 50-71)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 3-1
Tip: Απόλυτα μοιρασμένη η προϊστορία των τελευταίων 10 ετών στη Νέα Σμύρνη: 3 νίκες για τον Πανιώνιο, 3 νίκες για την ΑΕΚ και 4 ισοπαλίες.

Στο χθεσινό αθηναϊκό ντέρμπι των μεγάλων και πολλών απουσιών, η ΑΕΚ επιβλήθηκε πολύ πιο εύκολα απ όσο δείχνει το τελικό σκορ του Παναθηναϊκού με 1-0 και παρουσιάζει ( μετά την αποχώρηση Μπάγιεβιτς) ξεκάθαρα μια ομάδα με αγωνιστικό προσανατολισμό και πλάνο ξετυλίγοντας παράλληλα, αγώνα με τον αγώνα, της αδιαμφισβήτητες επιθετικές της αρετές.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παρουσιάζει μια ομάδα με σαφή έλλειψη φρεσκάδας, προβλέψιμη, χωρίς ίχνος αυτοματισμού και – το σημαντικότερο από όλα - χωρίς ποδοσφαιρικό πλάνο.


Η ΑΕΚ
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να κατεβάσει την ομάδα του με ένα πολύ ευέλικτο 4-3-3 και έκανε τη δουλειά του overlap.gr πολύ πιο εύκολη αφού στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς έκανε (επιτέλους…) τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού της ομάδας του, κάτι που δεν γίνεται συχνά από προπονητές στην χώρα μας.

Βασιζόμενοι λοιπόν και στα λόγια του προπονητή της Ένωσης, το αμυντικό πλάνο της ΑΕΚ ήταν:

  • Πίεση στα ¾ του γηπέδου των Τζεμπούρ και Γκερέιρο με σκοπό την δυσκολία στην πρώτη μπάλα του Παναθηναϊκού μην επιτρέποντας την ανάπτυξη από πίσω.
  • Κίνηση του Λαγού σε θέση κόφτη κατά την διάρκεια της άμυνας της Ένωσης δίπλα στους Καφέ και Μπερνς (παρόμοια κίνηση με Λαγό) στο μισό γήπεδο.
  • Τοποθέτηση του Μάκου σε θέση λίμπερο μπροστά απ τα στόπερ της ομάδας του σε ρόλο «κυματοθραύστη» και παράλληλη βοήθεια (ντουμπλάρισμα) στο μαρκάρισμα του Σισέ, έτσι ώστε να μένει πάντα ένα στόπερ της ΑΕΚ ελεύθερο για τον επιπλέον παίκτη που ενδεχομένως να κατέβαζε στην περιοχή της ο ΠΑΟ.

Επιθετικά ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης επέλεξε να αναπτύσσεται με πολυπρόσωπο άξονα, αφού ο Μπερνς και κυρίως ο Λαγός συνέκλιναν κοντά στον επιτελικό μέσο της ΑΕΚ, Γκερέιρο. Στους διαδρόμους που άνοιγαν οι παραπάνω αναπτύσσονταν τα ακραία μπακ της ΑΕΚ και κυρίως ο Ντάτομο αφού ο Αργυρίου απασχολήθηκε αρκετά από τον μόνο διασωθέντα του ΠΑΟ Χριστοδουλόπουλο.

Οι διαγώνιες κινήσεις των Τζεμπούρ (προς τα δεξιά) και Μπερνς (προς τον άξονα) αποσυντόνιζαν μονίμως τα αργά χαφ του ΠΑΟ, ο οποίος αδυνατούσε να ανακτήσει την κατοχή της μπάλας και παρουσίαζε ένα σύνολο από μέσους που έτρεχαν άσκοπα στο χώρο περιμένοντας ΟΛΟΙ από τον φιλότιμο Σιμάο να κλέψει μπάλες.

Η ΑΕΚ διατηρούσε με ευκολία την κατοχή στο κέντρο και η έλλειψη φρεσκάδας στο κέντρο του ΠΑΟ σε συνδυασμό με την προαναφερθείσα κίνηση των χαφ της Ένωσης έκανε τον Καφέ να φτάνει έξω από την περιοχή του Τζόρβα «τραβώντας» κοντά του ένα από τα δύο στόπερ του ΠΑΟ.

Το μαρκάρισμα του διεθνούς χαφ της Ένωσης από στόπερ του ΠΑΟ δείχνει τη σαφή έλλειψη τρεξίματος στο κέντρο του ΠΑΟ: Δεν είναι ποδοσφαιρικά αποδεκτό το κεντρικό χαφ της ομάδας που αναπτύσσεται να μαρκάρεται από στόπερ της αντίπαλης ομάδας. Αυτών των θέσεων οι ποδοσφαιριστές (κεντρικά- αμυντικά χαφ) μαρκάρονται είτε από τους επιτελικούς μέσους είτε από αμυντικά χαφ.

Ο Παναθηναϊκός
Το σκεπτικό του 4-2-3-1 του Νίκου Νιόπλια ήταν να παρουσιάσει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο αφού θεωρητικά η παρουσία δύο αμυντικών χαφ (Σιμάο- Ζιλμπέρτο) σε συνδυασμό με το ότι σε θέση επιτελικού αγωνιζόταν ο Κατσουράνης θα έδινε στον ΠΑΟ αυτό που του λείπει από την αρχή της χρονιάς.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και σαν μην έφτανε αυτό ο ΠΑΟ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 3ο μόλις λεπτό, μετά από λάθος εκτίμηση και «ασσιστ» του Σαριέγκι στον Τζεμπούρ…
Το πολυπρόσωπο κέντρο της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την πίεση στην άμυνα του ΠΑΟ μπλόκαρε τους πράσινους που ουσιαστικά δεν είχαν τρόπο να αναπτυχθούν και να τροφοδοτήσουν τον απομονωμένο Σισέ. Έτσι ο ΠΑΟ κατέφευγε - μοιραία - σε επιθετικές ατομικές προσπάθειες απ τα άκρα του, όπου τα αβίαστα λάθη (κυρίως των Λουίς Γκαρσία και Σπυρόπουλου) παραχωρούσαν με ευκολία την κατοχή της μπάλας και έκαναν τη ζωή της ΑΕΚ πιο εύκολη αφού με το 1-0 υπέρ της το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να έχει για 90 λεπτά συγκεντρωμένους στο παιχνίδι τους παίκτες της.

Κλειδί ο Μάκος

Εδώ πρέπει να σταθούμε στην πληθωρική χθεσινή παρουσία του Γρηγόρη Μάκου σε θέση αμυντικού χαφ. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ήταν και το κλειδί του κέντρου και ο Χιμένεθ πρέπει να αισθάνεται πολύ άνετος για την επιλογή του.

Άλλωστε μόνο μετά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ ο κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει «μέτρα» στο κέντρο και να πλησιάσει την εστία του Σάχα

Ο διεθνής μέσος εκτέλεσε με επιτυχία τις ξεκάθαρες ανασταλτικές εντολές του αφού σκούπιζε οτιδήποτε περνούσε από τους Καφέ-Λαγό-Μπερνς και παράλληλα βοηθούσε με αλληλοκαλύψεις και ντουμπλαρίσματα στο μαρκάρισμα το Σισέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά την συνέντευξη τύπου ο Χιμένεθ στάθηκε στην απομόνωση στου Γάλλου στράικερ του Παναθηναϊκού.

Απομόνωση Σισέ = Ακίνδυνος Παναθηναϊκός

Ο Μανόλο Χιμένεθ διάβασε πολύ σωστά το ντέρμπι και έκανε τη μισή δουλειά για μας στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Εμείς απλώς παραθέτουμε το ξεκάθαρο. Η στατιστική του ματς δείχνει ότι ο Σισε κάνει συνολικά 3 σουτ σε όλο το 90λεπτο εκ των οποίων μόνο το 1 είναι εντός περιοχής. Διαβάζοντας λοιπόν πολύ καλά ο Ισπανός κόουτς της Ένωσης τον τρόπο που γίνεται ο Παναθηναϊκός επικίνδυνος, έκλεισε εντελώς την τροφοδοσία του Γάλλου και παράλληλα τον μάρκαρε συνεχώς με έναν επιπλέον παίκτη (συνήθως Μάκος) .

Ο Παναθηναϊκός δεν παρουσίασε επιθετικό plan b για να μπορέσει να λύσει τον γρίφο του ματς και το τελικό 1-0 ήρθε ευκολότερα απ’ όσο δείχνει.

Συμπέρασμα

Μετά από πολύ καιρό η ΑΕΚ παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάτασης φωνάζοντας δυνατά «παρών».

Ο Χιμένεθ καταφέρνει με επιτυχία μέχρι στιγμής να περάσει τη φιλοσοφία και το προφίλ που θέλει να έχει η ομάδα του και οι καλύτερες μέρες για τους οπαδούς της Ένωσης έρχονται κάθε μέρα και πιο κοντά. Έχοντας ένα εκπληκτικό 5-0 υπέρ της γκολ στα δύο πρώτα ματς του Ισπανού στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ δείχνει να θέλει, όσο ποτέ, να βγει από τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών.

Στο συμπέρασμα του post του ματς Παναθηναϊκός- Ρούμπιν Καζάν αναφέραμε:

¨Οποιαδήποτε ομάδα επιλέξει και αντέχει να πρεσάρει το κέντρο του ΠΑΟ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όσο οι παίκτες του κεντρικού άξονα έχουν τους ρυθμούς των φετινών Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη. ¨

Ο Μανόλο Χιμένεθ το έκανε πράξη και η Ένωση πήρε το ντέρμπι αρκετά εύκολα…

Όσο οι πράσινοι δεν βρίσκουν λύση στο θέμα του κέντρου και όσο δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ανάπτυξης ο Σισέ θα μένει άσφαιρος στα μεγάλα ματς αφού οι άμυνες προσαρμόζονται επάνω του με ευκολία. Ίσως η σταδιακή επαναφορά του Πετρόπουλου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό αφού ταιριάζει πιο πολύ στο στατικό ποδόσφαιρο των πρασίνων.

lefabian
www.overlap.gr

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΑΡΗ, η Καβάλα τον Εργοτέλη, ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο ενώ σημαντικη νίκη πέτυχε η Κέρκυρα στις Σέρρες επί του Πανσεραϊκού. Στα ματς του Σαββάτου είχαμε τρεις ισοπαλίες στα ματς Ατρόμητου-Skoda Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης-Ηρακλή και Ολυμπ. Βόλου-Λάρισας.


Αναλυτικά:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1
Σκόρερ: Περόνε (49'-πέναλτι) --- Έλινγκτον (69'-πέναλτι)
Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σαρμιέντο (35' Σφακιανάκης), Περόνε (75' Τάτος), Φαβάλι, Μπρίτο (79' Σαγκανόφσκι)
Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Στιούαρτ, Μπέρτος, Γκλέισον, Κατόνγκο (73' Κιντάνα), Φλίσκας, Βασιλακάκης, Πόι (90' Μπούγκα), Αντεφέμι, Μαρσελίνιο (62' Έλινγκτον)


ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0
Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντέγκρα, Φυτανίδης, Ουριμπαρί, Πουλίδο, Μπαρτολίνι (41' λ.τ. Ορόθκο), Λαδάκης, Κονσεϊσάο (71' Μπαστία), Αράς, Καρέρα, Ρομπέρτο, Ροζέιρο (58' Φορτούνης)
Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος (68' λ.τ. Μπαντής), Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσαμπής, Κανακούδης, Ντάνι, Καρλίνιο, Ιάκομπ, Μάρα (66' Κομπαγιάσι), Σολτάνι, Πίτου Γκαρσία (86' Κυριαζής)



ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ-ΛΑΡΙΣΑ 1-1
Σκόρερ: Μόνχε (21') --- Μετίν (80')
Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ούμπιντες, Ψυχογιός, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζαραδούκας (83' Καπετάνος), Αλβαρεζ, Μόνχε, Μπρέσκα (66' Πλιάγκας), Ντολεζάζ, Μάρτιν (77' Σολάκης)
Λάρισα (Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Σίμιτς, Κουζέν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (74' Αμπουχατζίρα), Πούρι (46' Γκέρεμι), Κατσιαρός (46' Μετίν)


ΚΑΒΑΛΑ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-1
Σκόρερ: Σασιασβίλι (28'-αυτογκόλ), Νταρσβίλ (53'), Ονουάτσι (60') --- Λεάλ (89')
Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Ντιε, Καρντόσο (68' Ντικρόκ), Αμπντούν, Ονουάτσι, Νταρσβίλ (84' Ναζλίδης), Ογκμπέτσε (73' Βουτσίτσεβιτς)
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης (46' Βίσιο), Ολίσε (65' Χαντί), Ρομάνο, Σασιασβίλι, Μπέτο (46' Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Αλεξόπουλος, Βερπακόφσκις, Χίμπλινγκερ, Λεάλ



ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-2
Σκόρερ: Επστάιν (25'), Ιωάννου (88')
Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (46' Γεωργιάδης), Αμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (74' Ανάκογλου), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο
Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (82' Μακρυδημήτρης), Φλαβίνιο (54' Ιωάννου), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής, Τσίγκας (75' Γιάντσης)


ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1
Σκόρερ: Μουσλίμοβιτς (8'), Σαλπιγγίδης (11'), Φωτάκης (35') --- Μανιάτης (77')
ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (66' Κριστιάνο), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (87' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς (31' λ.τ. Φιλομένο)
Πανιώνιος (Στόρε): Μάχο, Κοντοές, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο (38' Σιόβας), Ριέρα, Βαρό, Χίκα, Γουνδουλάκης (78' Σαλαλί), Κουμορτζι, Τσότσαλιτς (83' Μπάλαμπαν)



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-0
Σκόρερ: Ριέρα (2')
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (90' Γ. Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (68' Ρόμενταλ), Ριέρα (80' Χολέμπας), Μιραλάς
Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Κουλουχέρης, Τόχα, Κάλβο, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46' Χαβίτο), Τσεσνάουσκις, Ρουίς (60' Κόκε)


ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Σκόρερ:
Τζιμπούρ (4')
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Δέλλας, Αργυρίου, Καφές, Μάκος (66' λ.τ. Γκέντσογλου), Νταντόμο (82' λ.τ. Καράμπελας), Μπερνς, Γκερέιρο (74' λ.τ. Λεονάρντο), Τζεμπούρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (71' Μαυρίας), Σπυρόπουλος (84' Ιωαννίδης), Ζιλμπέρτο, Σιμάο (46' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ



Επόμενη αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10
ΑΡΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 17:15 NOVA
ΛΑΡΙΣΑ-SKODA ΞΑΝΘΗ 17:15 NOVA
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30 NOVA
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 15:00 NOVA
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 15:00 NOVA
ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 15:00 NOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΟΚ 17:15 NOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 19:30 NOVA


Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο "κλέβει" το ενδιαφέρον από τις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Καλό ματς και στο Καραϊσκάκη όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη, ενώ... επανέρχεται μετά από 20 χρόνια το Θεσσαλικό ντέρμπι, με τη σύγκρουση του Ολυμπιακού Βόλου με τη Λάρισα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

'Ολα τα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής

Ατρόμητος-Ξάνθη

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Προϊστορία: 1-1-2 (Γκολ: 6-7)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-0
Tip: Ένας βαθμός μόνο χωρίζει τις δύο ομάδες στη βαθμολογία, με τον Ατρόμητο να έχει 6 και την Ξάνθη 5.

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Τηλεοπτική κάλυψη: ----
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Προϊστορία: 0-1-2 (Γκολ: 1-6)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-4
Tip: Ίδιες επιδόσεις για τς δύο ομάδες στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Αμφότερες έχουν συγκεντρώσει 9 βαθμούς με ρεκόρ 2-3-1.

Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Προϊστορία: 1-2-1 (Γκολ: 5-4)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:---
Tip: Απόλυτη ισορροπία στα μέχρι στιγμής αποτελέσματά του έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στις 6 πρώτες αγωνιστικές.

Καβάλα-Εργοτέλης

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Προϊστορία: 0-0-1 (Γκολ: 1-3)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-3
Tip: Καβάλα και Εργοτέλης (όπως και οι δύο πιο... πάνω ομάδες) είναι στο τρενάκι των ομάδων (6 συνολικά) που έχουν 9 βαθμούς τη δεδομένη στιγμή.

Πανσερραϊκός-Κέρκυρα

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών
Τηλεοπτική κάλυψη: -----
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Προϊστορία: Πρώτη "μονομαχία" των δύο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία.
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-0 (Β' Εθνική)
Tip: Πιο πολύ... εκτός έδρας έπαιζε ο Πανσερραϊκός στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχοντας δώσει τα 4 από τα 6 παιχνίδια του μακριά από τις Σέρρες.

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 18:15
Γήπεδο: Γήπεδο Τούμπας
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Προϊστορία: 36-9-4 (Γκολ: 92-28)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-0
Tip: Από τις 4 νίκες του Πανιωνίου, οι τρεις είναι από τη δεκαετία του '60, ενώ η τελευταία επικράτηση των "κυανέρθρων" μέσα την έδρα του ΠΑΟΚ έρχεται από τη σεζόν 1985-86!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός


Ημέρα και ώρα: Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 21:00
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Προϊστορία: 20-13-18 (Γκολ: 58-56)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-1
Tip: Τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχουμε... επανάληψη αποτελέσματος σε παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, αφού έρχονται συνεχώς διαφορετικά σκορ: 2003-04: 2-2, 2004-05: 1-0, 2005-06: 3-0, 2006-07: 1-4, 2007-08: 1-1, 2008-09: 2-1, 2009-10: 0-1

Ολυμπιακός-Αρης

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 20:30
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Τηλεοπτική κάλυψη: NΕΤ
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Προϊστορία: 35-9-5 (Γκολ: 99-37)
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 2-1
Tip: Ο Αρης έχει να κερδίσει στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα από την περίοδο 1983-84. Από τότε μέχρι σήμερα οι Θεσσαλονικείς έχουν κερδίσει άλλες δύο φορές εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, αλλά στο ΟΑΚΑ (1986-87 και 2001-02).


Ισόπαλος ήρθε ο Άρης με την Μπάγιερν Λεβερκούζεν στο Κλεάνθης Βικελίδης και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Με το γνώριμο 4-4-2 παρέταξε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ την ομάδα που, που έχασε ευκαιρία να πετύχει το γκολ της νίκης στο 55' όταν έπειτα από κάθετη πάσα του Ρουϊζ ο Κόκε βγήκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Αρης (Έκτορ Κούπερ):
Σηφάκης, Γκιάρο, Κάλβο, Τόχα, Κόκε (70' Μενδρινός), Ρουίς, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγκέλι

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γιούπ Χάινκες): Άντλερ, Ράιναρτς, Φρίντριχ, Ρόλφς (76' Ντερντιγιόκ), Μπέντερ, Μπάλιτς (61' Βιδάλ), Βίντα, Κάντλετς, Καπλάν, Γιόργκενσεν (60' Μπαρνέτα), Χέλμες


Την ήττα με 1-0 γνώρισε στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ από την Βιγιαρεάλ. Με σύστημα 4-1-4-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο υπηρεσιακός του προπονητής Μάκης Χάβος. Ο δικέφαλος του Βορρά είχε σαφή αμυντικό προσανατολισμό και παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά έχασε το παιχνίδι λόγο μιας στιγμής αδράνειας που εκμεταλεύθηκαν οι Ισπανοί. Στο 38 έπειτα από μια κάθετη μπαλιά ο Ρούμπεν βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή και με χαμηλό σουτ νίκησε τον Κρέζιτς.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο, Άνχελ Λόπεζ, Καθόρλα (78' Μοντέρο), Ρούμπεν (82' Άλτιντορ), Κάνι, Καπντεβίλα, Βαλέρο, Σοριάνο, Ρόσι (70' Νιλμάρ)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (85' Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς (80' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ


Την ήττα με 3-0 γνώρισε η ΑΕΚ από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, κάνοντας απαγοητευτική εμφάνιση ενώ παράλληλα θα χάσει και τον Νάτσο Σκόκο για περίπου 3 εβδομάδες λόγο θλάσης. Με 4-3-3 παρέταξε τους κιτρινόμαυρους ο Μανώλο Χιμένεθ και με αρκετές αλλαγές στην 11άδα. Από την Βελγική ομάδα ξεχώρισαν οι Μπουσουφά και Λουκάκου που πέτυχαν γκολ στο 31' και 72' ενώ με τακουνάκι του Γιούχας στο 76 διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Γιάκομπς): Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66’ Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (80’ Τσαβαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ.

AEK (Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μάκος (46’ Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (63’Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (20’ Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου.

Φάσεις και γκολ:

Δίχως να πραγματοποιήσουν καλή εμφάνιση αλλά και με αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών τους οι πράσινοι έμειναν στο μηδέν με την Ρούμπιν Καζάν σε ένα παιχνίδι που απέκτησε ενδιαφέρον στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς οι Ρώσοι που είχαν περισσότερα σουτ προς την εστία του Τζόρβα αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα ενώ η Ελληνική ομάδα είχε υποτονικό ρυθμό στο παιχνίδι της με εξαίρεση το τελευταίο τέταρτο όπου θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ και να πάρει την νίκη. Με 4-1-4-1 παρέταξε τους πράσινους ο Νίκος Νιόμπλιας με σαφή αμυντικό προσανατολισμό, με τον Μπερντίεφ προτίμησε ένα κλασικό 4-4-2 για τους Ρώσους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61' Πλεσί), Κατσουράνης (61' Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79' Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (85' Μπιστρόφ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (66' Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Συνεχίζεται η παράδοση με σφραγίδα Χιμένεθ


Ο δικέφαλος του νότου πέτυχε μία επιβλητική νίκη και παρέμεινε αήττητος στο Χαριλάου για δωδέκατη συνεχή χρονιά, πραγματοποιώντας αναμφισβήτητα την καλύτερή του εμφάνιση στη φετινή σεζόν. Αντίθετα, η ομάδα του Κούπερ αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων προκαλώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με το «βάθος» της στον άξονα του κέντρου και την ικανότητα των παικτών στο δημιουργικό τομέα.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αμφότεροι οι προπονητές είχαν πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αφενός ο Κούπερ έχει εμφυσήσει αυτή τη νοοτροπία στην ομάδα του (γεγονός που αποδεικνύεται από τα μέχρι πρότινος αποτελέσματα) αφετέρου ο Χιμένεθ δεν επιθυμούσε να συνοδεύσει το ντεμπούτο του στη χώρα μας με μία ήττα. Το προαναφερθέν επιβεβαιώνεται από τα συστήματα που παρέταξαν και από τις τακτικές κινήσεις των παικτών τους μέχρι το 35ο λεπτό.

Ωστόσο η τελική έκβαση του αγώνα και η συνολική εικόνα των ομάδων δικαίωσε την τακτική προσέγγιση του Χιμένεθ, η οποία απέφερε «σκορ-μαμούθ» κυρίως λόγω της ποιότητας και της εξαιρετικής διάθεσης που επέδειξαν οι επιθετικογενείς παίκτες του δικεφάλου.

Η τακτική του Χιμένεθ «κλείδωσε» τον Άρη και «απελευθέρωσε» τους επιτελικούς της ΑΕΚ

Εάν μελετηθεί ενδελεχώς η παρελθούσα πορεία του νέου προπονητή της ΑΕΚ, θα διαπιστωθεί ότι ο Ισπανός αρέσκεται στο να δημιουργεί ένα δυσκατάβλητο, σκληροτράχηλο και πειθαρχημένο σύνολο στα 2/3 του γηπέδου και προσπαθεί να δώσει πρωτοβουλίες και ελευθερία κινήσεων στους εκάστοτε ταλαντούχους επιθετικογενείς παίκτες (δηλαδή σε αυτούς κινούνται στο υπόλοιπο 1/3 του γηπέδου). Επομένως, το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΕΚ ταιριάζει «γάντι» στη φιλοσοφία του Χιμένεθ ο οποίος κέρδισε το παιχνίδι με τις εξής τακτικές κινήσεις:

• Παρέταξε τρία αμυντικά χαφ στο κέντρο και ανέθεσε στον θηριώδη Ντιόπ «ρόλο σκούπας» και συνδετικού κρίκου μεταξύ αμυντικής και κεντρικής γραμμής: Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ επιβλήθηκε στο κέντρο, διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και εκμηδένισε τις δημιουργικές προσπάθειες Φατί, Τόχα και Κόκε.
• Έδωσε σαφείς εντολές στα πλάγια μπακ να μην προωθούνται συχνά ώστε να δώσουν έμφαση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και να «κλειδώσουν» τα άκρα του Άρη τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξής του.
• Ζήτησε από τον Καφέ να παίξει κυρίως το ρόλο δημιουργικού χαφ, καθώς κάθε διεκδικίσιμη μπάλα στο χώρο ευθύνης του θα αναχαιτιζόταν από τον Ντιόπ.
• Απελευθέρωσε τους Σκόκο, Λεονάρντο και Τζιμπούρ, ζητώντας τους απλά να επιδεικνύουν πνεύμα αλτρουισμού και να μην προβαίνουν σε περιττές ενέργειες.

Οι παίκτες της ΑΕΚ ακολούθησαν πιστά τα προαναφερθέντα, επέδειξαν πειθαρχία στις τακτικές εντολές και κατάφεραν να διεκπεραιώσουν άρτια τα ζητούμενα του Ισπανού εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ο Ντιοπ επιτηρεί τον Τσέζαρεκ ενώ η ΑΕΚ επιτίθεται

Ντιόπ: MVP ο μέχρι πρότινος «αποδιοπομπαίος τράγος» …με δικαίωση overlap
Μολονότι τα γκολ και το ταλέντο του Σκόκο προσέλκυσαν τα βλέμματα της φίλαθλης κοινής γνώμης, το «κλειδί» της νίκης της ΑΕΚ ήταν ο θηριώδης Ντιόπ. Το overlap είχε στο παρελθόν αναφέρει (βλέπε προγενέστερο άρθρο) ότι η σωματοδομή, τα χαρίσματα και η τακτική παιδεία του Ντιόπ δε μπορούν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά με δύο παίκτες στο κέντρο του γηπέδου. Ο Χιμένεθ διέγνωσε την εν λόγω παραφωνία και οδήγησε τον Σενεγαλέζο σε μία «αυτοκρατορική» εμφάνιση τοποθετώντας τον πίσω από τους Καφέ και Μάκο. Πράγματι, ο Ντιόπ κέρδισε κατά κράτος τη «μάχη του αέρα», έκοβε οποιεσδήποτε πάσες παικτών του Άρη προς τους επιθετικούς, παρείχε σωστή αλληλοκάλυψη οπουδήποτε κινούνταν η μπάλα και μεταβίβαζε άμεσα («με τη μία») και ορθά τη μπάλα προς τους συμπαίκτες του. Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι ο Ντιόπ έπαιζε με πρόβλημα στο πόδι καθ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου (κούτσαινε αισθητά) χωρίς να επηρεαστεί σημαντικά το επίπεδο της απόδοσής του, θεωρούμε την παρουσία του εξαιρετικά πολύτιμη στην οικονομία του παιχνιδιού.

Ο Ντιόπ δεσπόζει στον κεντρικό άξονα, μειώνοντας την απόσταση των γραμμών της Ένωσης


Ο Ντιόπ συνδέει την αμυντική γραμμή με τους αμυντικούς μέσους

Που χάθηκε η μάχη για τον Άρη
1) Ο Κούπερ επέλεξε να παρατάξει εκ νέου το αγαπημένο του 4-4-2 με αποτέλεσμα να χάσει «κατά κράτος» τη μάχη του κεντρικού άξονα και να αποκοπεί η επιθετική από τη μεσαία γραμμή (ο σχολιασμός της εμφάνισης του Τόχα είναι απλά περιττός).
Μετά τη λήξη του αγώνα. ο Κούπερ δήλωσε με νόημα ότι «όλοι κάναμε λάθη συμπεριλαμβανομένου και εμού» παραδεχόμενος έμμεσα τη λανθασμένη παράταξη της ομάδας δεδομένων των απουσιών του Άρη.
2) Η απειθαρχία του Κάλβο και ο εγωκεντρικό τρόπος παιχνιδιού του (από τον οποίο προήλθε άλλωστε και το πρώτο γκολ της ΑΕΚ) σε συνδυασμό με την αδυναμία του να συμβάλλει στον ανασταλτικό τομέα οδήγησαν σε σημαντική αδυναμία στην αριστερά πτέρυγα.
3) Το συνεχιζόμενο ντεφορμάρισμα του Νέτο επέτρεψε στον ταλαντούχο Σκόκο να κάνει επίδειξη των υψηλών ποδοσφαιρικών δυνατοτήτων του
4) Η απουσία ποιοτικών λύσεων από τον πάγκο σε συνδυασμό με τις απουσίες του Άρη δεν επέτρεψαν στον Κούπερ να αλλάξει από τον πάγκο τη ροή του παιχνιδιού
Σουτ εντός περιοχής από το galanis sports data

Σουτ εκτός περιοχής από το galanis sports data

Συνολικά σουτ και κεφαλιές από το galanis sports data

Επιτυχημένες σέντρες από το galanis sports data


Η ντροπιαστική ήττα αποτελεί αφορμή για βελτίωση των αδυναμιών της ομάδας του Άρη

Όπως δήλωσε ο Κούπερ, η ομάδα θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να υπερκαλύψει τις αδυναμίες της. Επομένως, κρίνεται σκόπιμο να παρουσιάσουμε ορισμένα από τα μειονεκτήματα των κιτρινόμαυρων σε αριθμούς.

Σουτ εντός περιοχής
• Μολονότι η ομάδα παρατάσσεται σε όλα τα παιχνίδια (πλην της πρεμιέρας στην Καβάλα) με σύστημα 4-4-2, κανένας εκ των επιθετικών της δε βρίσκεται στην πρώτη 25αδα.

Σουτ εκτός περιοχής
• Κανένας εκ των παικτών του Άρη δε βρίσκεται στη λίστα, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία των κεντρώων μέσων να απειλήσουν την αντίπαλη εστία

Συνολικά σουτ και κεφαλιές
• Κανένας εκ των παικτών του Άρη δε βρίσκεται στην πρώτη 15αδα με αποτέλεσμα η ομάδα να συγκαταλέγεται μεταξύ των λιγότερο «επικίνδυνων» στη Super League

Επιτυχημένες Σέντρες
• Παρόλο που ο Άρης επιλέγει να επιτίθεται από τα άκρα και όχι από τον άξονα (καθώς δε διαθέτει κεντρώο παίκτη με ικανότητα «κάθετης πάσας»), κανένας εκ των παικτών του δε βρίσκεται στην πρώτη 10άδα.

Είναι σαφές ότι η αξιοπρεπής πορεία της ομάδας συνδέεται άμεσα με την βελτίωση των άνωθεν τομέων.

Συμπέρασμα

Η ομάδα της ΑΕΚ εξέπληξε ευχάριστα το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό και δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες στους υποστηρικτές της. Ο Χιμένεθ κέρδισε πολύτιμο χρόνο ώστε να δουλέψει με ηρεμία την ομάδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιδιόρρυθμων παικτών (την οποία είχε χάσει προ πολλού ο Μπάγεβιτς), γεγονός που αποτελεί «κλειδί» για τη μελλοντική πορεία της ομάδας.
Αντίθετα, ο Κούπερ θα πρέπει να προβληματιστεί έντονα σχετικά με την αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων παικτών του (ειδικά Τόχα και Κάλβο) και να προσπαθήσει να υπερκαλύψει το έλλειμμα ποδοσφαιρικής ποιότητας με την τακτική πειθαρχία και την άρτια ψυχολογική προετοιμασία των παικτών πριν τα παιχνίδια.
Καμία εκ των δύο ομάδων δε θα πρέπει να σταθεί στο αποτέλεσμα παρά μόνο στην επί χόρτου αγωνιστική της συμπεριφορά. Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο θα σημειωθεί βελτίωση στο μαραθώνιο των μελλοντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Από xanthoss
www.overlap.gr

Νίκες για τους τρεις πρωτοπόρους είχαμε στην 6η Αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός νίκησε στα Πηγάδια την Skoda Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Μανουέλ Χιμένεθ νίκησε εντυπωσιακά τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τις εντός έδρας ήττες από τον Πανιώνιο και Λάρισα από τους Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα ενώ ισόπαλα ήρθαν τα ματς μεταξύ Ατρόμητου-Ολυμπ. Βόλου, Κέρκυρα-Καβάλα και Ηρακλή-Πανσεραϊκού.

Αναλυτικά:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1
Σκόρερ: Λεάλ (40')
Πανιώνιος (Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Φουνγκβάγιο (80' Γουνδουλάκης), Λάτκα, Βάρο, Κουμορτζί, Σιόβας, Κούρντι (46' Πούπο), Βαζ Τε, Ριέρα, Μπάλαμπαν (64' Σαλαλί)
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Βίσιο, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ρουμπάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ (82' Ορφανός), Μπέτο (91' Σαρρής), Ρομάνο (93' Καρέλης)


SKODA ΞΑΝΘΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Σκόρερ: Ριέρα (16'), Τοροσίδης (53'), Φετφατζίδης (75')
SKODA Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Γκλέισον, Βάλλας, Μπέρτος (57' Κομεσίδης), Τζάγκι, Μπόατενγκ, Φλίσκας, Στρμπα (35' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Πόι.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα (65' Χολέμπας), Ρόμενταλ (55' Φετφατζίδης), Μιραλάς (85' Πάντελιτς).


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ 1-0
Σκόρερ: Βύντρα (26')

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι , Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (66' Μαρίνος), Κατσουράνης, Λουίς Γκαρθία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ.
ΠΑΟΚ: (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ιβιτς (80' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 2-2
Σκόρερ: Μπρίτο (43'), Σαμπού (79') --- Μπρέσκα (57'), Ντολεζάι (82')
Ατρόμητος (Δώνης): Σάντκβιστ, Ολιβέιρα, Βινιάλ (60' Νάστος), Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης (85' Καραλής), Περόνε, Φαβάλι (68' Σαρμιέντο), Μπρίτο
Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Ρόκα, Ζέλεσι, Ντολεζάι, Σανκαρέ, Ζαραδούκας (82' Καμπάνταης), Ρόκας, Λεάντρο, Ουμπίντες, Μόνχε, Ρίκκα (46' Μπρέσκα), Μάρτιν (76' Φραντζιπάνε)



ΚΕΡΚΥΡΑ=ΚΑΒΑΛΑ 1-1
Σκόρερ: Έπσταϊν (20') --- Ονουάτσι (62')
Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (59' Ιωάννου), Φλαβίνιο (79' Μακρυδημήτρης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν, Μακρής, τσίγκας (71' Γιάντσης)
Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Βουτσίτσεβιτς (60' Νταρσεβίλ), Πετκάκης, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντιε, Ουνουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν



ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ 1-1

Σκόρερ: Σολτάνι (11') --- Παπάζογλου (93')
Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής, Κανακούδης, Κάρλος Σέζαρ, Ντάνι, Σίσιτς (65' Στσοτ), Σολτάνι (89' Βουτσιάς), Μάρα (71' Κομπαγιάσι), Ιάκομπ
Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αμο, Κάστρο, Μπέλιτς, Παντελιάδης (83' Ντιόγκο), Ντάλε, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (73' Τριανταφύλλου), Λεοζίνιο, Αμπουμπακάρι (46' Ανάκογλου)



ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2

Σκόρερ: Κρις (38'), Ρομπέρτο (41')
Λάρισα (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Nταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ (73' Βελάσκο), Σίμιτς, Γκέρεμι (46' Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Πούρι (46' Κανόμπιο)
Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (60' Φυτανίδης), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Κρις, Αράς (72' Φορτούνης), Καρέρα, Ρομπέρτο (89' Σκόνδρας), Ροζέριο



ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 0-4

Σκόρερ: Καφές (41'), Σκόκο (58'), (68'), Τζιμπούρ (90΄+2)
ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάρο, Λαζαρίδης, Κάλβο (71' Τσεσνάουσκις), Τόχα (64' Μενδρινός), Τσέζαρεκ (74' Πορτίγια), Κόκε, Φατί, Μίσελ, Χαβίτο
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς (59' Νασούτι), Δέλλας, Μανωλάς, Λαγός, Καφές, Ντιοπ (81' Γκερέιρο), Μάκος, Λεονάρντο (64' Μπερνς), Σκόκο, Τζεμπούρ


Επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 23/10
Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη 17:15 Nova
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 19:30 Nova
Ολυμπ. Βόλου-Λάρισα 19:30 Nova
Κυριακή 24/10
Καβάλα-Εργοτέλης 16:00 Nova
ΠAOK-Πανιώνιος 18:15 Nova
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 20:30 Nova
Ολυμπιακός-ΑΡΗΣ 20:30 NET





Οι μονομαχίες του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και του Αρη με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, ενώ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται και αυτός στη Βόρειο Ελλάδα, στην έδρα της Ξάνθης.

'Ολα τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής

Πανιώνιος-Εργοτέλης

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: Γήπεδο Νέας Σμύρνης
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Προϊστορία: 3-2-0
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-1
Tip: Γενικά δεν τα πάει καλά ο Εργοτέλης απέναντι στον Πανιώνιο, έχοντας μόλις μια νίκη σε 10 παιχνίδια.

Ξάνθη-Ολυμπιακός

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA
Τηλεοπτική κάλυψη: NΕΤ
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Προϊστορία: 6-2-13
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-1
Tip: Μερικά εντυπωσιακά σκορ "κρύβει" η προϊστορία των αγώνων στην Ξάνθη: 4-1 (1989-90), 5-2 (1991-92), 4-6 (1993-94), 3-5 (1996-97), 1-5 (2002-03). Χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος των γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις είχε φτάσει στα... 5(!) στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 1
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Προϊστορία: 34-13-4
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 2-1
Tip: 8 σερί νίκες μετράει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του επί του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" κέρδισε για τελευταία φρά την περίοδο 2001-02 (με 1-2 στη Λεωφόρο), ενώ γενικώς τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν σχεδόν παντελώς οι ισοπαλίες, με μόλις μια στα 20(!) πιο πρόσφατα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Αθήνα.

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Προϊστορία: 0-1-1
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:---
Tip: Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν στη μεγάλη κατηγορία από την περίοδο 1974-75!

Κέρκυρα-Καβάλα

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 3
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Προϊστορία: ----
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: -----
Tip: Πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για την κορυφαία κατηγορία και κατά πάσα πιθανότητα και το τελευταίο που δίνει η Κέρκυρα... "εντός" στο Παμπελοποννησιακό, εκτός φυσικά αν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα έργα που γίνονται στη φυσική της έδρα.

Ηρακλής-Πανσερραϊκός

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 18:15
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 2
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Προϊστορία: 13-8-1
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:----
Tip: Η μοναδική νίκη του Πανσερραϊκου μέσα στο Καυτανζόγλειο, ήταν την τελευταία φορά που συναντήθηκαν εκεί οι δύο ομάδες, στην πρεμιέρα της περιόδου 2008-09 και οι Σερραίοι είχαν επικρατήσει με 1-2.

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 18:15
Γήπεδο: Γήπεδο Αλκαζάρ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 3
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Προϊστορία: 2-1-0
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-0
Tip: Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Λάρισα, εντός ή εκτός έδρας, για το πρωτάθλημα.

Αρης-ΑΕΚ

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 20:30
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA 1
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Προϊστορία: 20-16-13
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-1
Tip: Η συνολική προϊστορία είναι με τον Αρη, αλλά η πρόσφατη σαφώς με το μέρος της ΑΕΚ, που έχει να χάσει στην έδρα του Αρη από την περίοδο 1998-99!

Σημαντική νίκη πέτυχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τα προκριματικά του Euro 2012. Εχθές στο Γ. Καραϊσκάκης η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο σε ένα ματς που είχε ρυθμό φάσεις και γκολ από τις δυο ομάδες. Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 όμως στο 15' αναγκάστηκε σε αλλαγή έπειτα από τον τραυματισμό του Νίνη και την είσοδο του Φετφατζίδη/ Το σκορ για την Εθνική άνοιξε ο Σαλπιγγίδης στο 22΄όταν έπειτα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Καφέ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με σκαφτό πλασέ πέτυχε ένα θεαματικό γκολ και έκανε το 1-0. Το Ισραηλ στην συνέχεια αντέδρασε και είχε δυο φάσεις για να πετύχει γκολ, η μια στο 24' όταν σε μια φάση στην περιοχή μας ο Παπασταθόπουλος απομάκρυνε την μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Σέχτερ ανετράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κατσουράνη με τον διαιτητή να θεωρεί πως ο επιθετικός των Ισραηλιτών υπέπεσε σε πέναλτι. Ωστόσο η ισοφάρρησε για τους Ισραηλίτες ήρθε στο 59΄ όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή μας και ο Σπυρόπουλος στην προσπάθεια να κόψει τον Σέχτερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.
Η Εθνική απάντησε άμεσα όταν στο 61 σε μια αντεπίθεση ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην μικρή περιοχή, πέρασε το τερματοφύλακα ο οποίος τον ανέτρεχε και ο διαιτητής κατελόγησε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Καραγκούνης πλασάρωντας τον Αουάτ στο 62΄.
Από εκεί και πέρα στον χρόνο που μεσολάβησε οι Ισραηλινοί πίεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τους έδινε το δικαίωμα να παραμείνουν σε υψηλή θέση στον όμιλο ενώ
το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλησε να κρατήσει το σκορ και δοκίμαζε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους με αντεπιθέσεις.

Φάσεις και γκολ:


Παίζοντας καλή μπάλα κατά διαστήματα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την νίκη απέναντι στην Λετονία με ένα όμορφο γκολ που πέτυχε ο Βασίλης Τοροσίδης στο 58' λεπτό. Με 4-3-3 παρέταξε την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος σε έναν αγώνα που ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την φανέλα της Εθνικής. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας ομάδα είναι το Ισραήλ το οποίο θα αντιμετωπίσουμε εντός έδρας την προσεχή Τρίτη.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Καφές), Σαμαράς, Νίνης (83' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78' Σαλπιγγίδης)

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντρ Στάρκοφς): Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεφς, Λάιζανς (82' Βερεπλότκινς), Ιβάνοφς, Καούνα, Βερπακόφσκις, Ρούμπινς (66' Ζιγκάγιεφς), Γκορκς, Ζίρνις, Ρούντνεφς (74' Κάρλσονς)

Γκολ και φάσεις:


Ο Μανουέλ Χιμένεθ είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ καθώς η διοίκηση της Ένωσης αποφάσισε να ενεργοποιήσει την συμφωνία με τον Ισπανό προπονητή, η οποία θα έχει διετή διάρκεια, Ο Χιμένεθ αναμένεται να έρθει τις επόμενες ώρεςστην Αθήνα με τους συνεργάτες του, οι οποίοι θα είναι ένας βοηθός προπονητής, ένας στατιστικολόγος ο οποίος έχει την ιδιότητα του ψυχολόγου και ένας γυμναστής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 46χρόνος τεχνικός αναμένεται να εισπράξει περί τις 725.000 ευρώ για την φετινή χρονιά, 800.000 ευρώ για τον δεύτερο χρόνο συνεργασίας ενώ προβλέπεται και πρίμ για κατάκτηση του πρωταθλήματος ή έξοδο στο Champions League το οποίο φτάνει τις 500.000ευρώ. Οι συνεργάτες του θα εισπράξουν περί τις 200.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.

O Μανουέλ Χιμένεθ και ο Πολ Λεγκέν είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Αν και αρχικά υπήρχε απόσταση στο οικονομικό με τον Ισπανό προπονητή, εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες έριξε τις απαιτήσεις του αξιώνοντας 750.000 το χρόνο για τον ιδιο (σ.σ. αρχικά ζητούσε 800.000) και έκοψε έναν από τους συνεργάτες του, για τους οποίους αξίωνε άλλες 250.000. Από την πλευρά της η ΑΕΚ πρόσφερε συνολικά 950.000 ευρώ, όπερ σημαίνει πως υπάρχει πλέον μικρή διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών.

Εναλλακτική λύση φέρεται να είναι ο Λε γκέν, ο Γάλλος προπονητής, αρχιτέκτονας της Λυών, ο οποίος το 2005 ήταν μια ανάσα από το να αναλάβει τον Ολυμπιακό όμως προτίμησε τους Ρεϊντζερς. Έκτοτε η καριέρα του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή καθώς έφυγε σύντομα από των πάγκο των Σκωτσέζων, στην συνέχεια ανέλαβε την τύχη της Παρί Σ.Ζ. Ενώ πρόσφατα ήταν εκλέκτορας της Εθνικής Καμερούν στο παγκόσμιο κύπελλο στην Ν.Αφρική. Σήμερα θα είναι το ραντεβού ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τον Λεγκέν και σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις του Γάλλου τεχνικού είναι λιγότερες από του Χιμένεθ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ οπότε θα υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις την 5η αγωνιστική της Superleague. Στα ματς του Σαββάτου, ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ολυμπ. Βόλου στο Γ. Καραϊσκάκης και η Καβάλα νίκησε τον Πανιώνιο. Την Κυριακή Κέρκυρα και Ηρακλής ήρθαν ισόπαλοι, η ΑΕΚ νίκησε την Skoda Ξάνθη, ο Εργοτέλης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, ο Πανσεραϊκός κατέκτησε τους πρώτους του βαθμούς με την νίκη του επί της Λάρισας και στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Άρης νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
Σκόρερ: Πουλίδο (16') --- Καραλής (53')
Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Ρούμπιλ (23' λ.τ. Λαμπρόπουλος), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Φυτανίδης, Λαδάκης, Κρις, Καρέρα (82' Ρίος), Αράς (72' Φορτούνης), Ροτζέριο, Ρομπέρτο

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίντσκι, Βινιάλ (80' Μελισσάς), Σαμπού, Ολιβέιρα, Καραλής (65' Σφακιανάκης), Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Σαγκανόφσκι (75' Καμαρά), Περόνε


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 3-1

Σκόρερ: Τοροσίδης (7'), Μιραλάς (21', 92'), Ούμπιντες (71΄)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (71' Γ. Παπαδόπουλος), Ριέρα (89' Χολέμπας), Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μιραλάς.
Ολ. Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρες, Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (53' Καπετάνος), Κάστρο (28' Μπρέσκα).


ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1
Σκόρερ: Ονουάτσι (45'+), Bουτσίσεβιτς (49') --- Βαζ Τε (52')
Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Τόμασιτς, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Αμπντούν, Καρντόσο, Ονουάτσι (83' Ονουάτσι), Νταρσεβίλ (62' Ογκμπέτσε), Βουτσίσεβιτς (66' Αλεξάντροβιτς)
Πανιώνιος (Στόρε): Μάχο, Κοντοές, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας (68' Πούπο), Μανιάτης, Κουμορτζί, Κούκετς (51' Βαζ Τε), Τσότσαλιτς, Μπάλαμπαν, Σαλαλί (82' Χίκα)

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0
Κέρκυρα
(Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, Στολτίδης(79' Χαμπλ), Μακρής, Επστάιν, Φλαβίνιο, Καλαντζής (60' Γιάντσης), Τσίγκας
Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσιαμπής, Χοσέμι, Κανακούδης, Ντάνι, Γκαρσία (90'΄Βέλλιος), Σίσιτς (67' Βουτσιάς), Μάρα(58' Παπαστεριανός), Σολτάνι, Γιάκομπ

ΑΕΚ-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
Σκόρερ: Λεονάρντο (4')
ΑΕΚ (Κόλα): Σάχα, Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός, Λεονάρντο (73' Γιάχιτς), Ντιόπ, Καφές, Μπερνς (46' Τζιμπούρ), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (61' Γκέντζογλου)
Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Βάλλας, Γκλέισον (74' Λέιτε), Τζάγκι (57' Σουάνης), Στρμπα, Μπόατενγκ, Βασιλακάκης (69' Μπούγκα), Κατόνγκο, Στιούαρτ, Πόι



ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-4
Σκόρερ: Μπούντιμιρ (56') --- Σπυρόπουλος (35'), Σισέ (39', 44'), Κατσουράνης (78')
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης (53' Χρυσοφάκης), Χίμπλινγκερ, Ορφανός, Τζούνιορ (72' Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (85' Βερπακόφσκις), Ρομάνο
Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι (82' Σιμάο), Μπουμσόνγκ, Γκαρσία (74' Δημούτσος), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Λέτο (62' Μαρίνος), Σισέ



ΠΑΝΣΕΡΑΪΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 1-0
Σκόρερ: Ντάλε (44')
Πανσερραϊκός
(Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι (63' Γεωργιάδης), Αμο, Κάστρο, Σουμπίνιο (82' Ανάκογλου), Μπέλιτς (80' Ντιόγο), Ντάλε, Μαβένε, Λεοζίνιο
Λάρισα (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (81' Φαλάγγας), Ταλ, Γκέρεμι (72' Σίμιτς), Κουζέν, Μετίν (61' Πούρι), Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μπλάζεκ


ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 0-1
Σκόρερ: Χαβίτο (76')
ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο (70' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (75' Παπάζογλου)
Αρης (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65' Κάλβο), Ρουίζ (55' Κόκε), Σέζαρεκ (92' Φατί)



Επόμενη Αγωνιστική:
Σάββατο 16/10
Πανιώνιος-Εργοτέλης 17:15 Nova
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 19:30 ΝΕΤ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:30 Nova
Κυριακή 17/10
Ατρόμητος-Ολυμπ. Βόλου 16:00 Nova
Κέρκυρα-Καβάλα 16:00 Nova
Ηρακλής-Πανσεραϊκός 18:15 Nova
Λάρισα-Αστ. Τρίπολης 18:15 Nova
Άρης-ΑΕΚ 20:30 Nova


Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Εντός έδρας αποστολές για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στην Κρήτη κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός, ενώ ο πρωτοπόρος Ηρακλής παίζει με την Κέρκυρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

'Ολα τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 1-0-1
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-2
Tip: Στις 4 αναμετρήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες -και στις δύο έδρες- για τη Σούπερ Λίγκα, οι γηπεδούχοι έχουν σημειώσει μόλις ένα γκολ.

Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 17:15
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Τηλεοπτική κάλυψη: NΕΤ
Προϊστορία: 8-0-0
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:----
Tip: Μεγαλύτερη νίκη των Πειραιωτών επί των Θεσσαλών είναι το 7-2, στο ΟΑΚΑ, την περίοδο 1988-89.

Καβάλα-Πανιώνιος

Ημέρα και ώρα:
Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 19:30
Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 5-5-7
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 1-1
Tip: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκορ στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας "εμφανίστηκε" σε αναμέτρηση της Καβάλας με τον Πανιώνιο και αναφερόμαστε στη νίκη του Πανιωνίου με 3-7 μέσα στη Μακεδονική πόλη τη σεζόν 1999-00.


Κέρκυρα-Ηρακλής

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 0-1-1
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:---
Tip: Την περίοδο 2004-05 ο Ηρακλής παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία κερδίζοντας στην τελευταία αγωνιστική μέσα στην Κέρκυρα.

ΑΕΚ-Ξάνθη

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 16:00
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 17-4-0
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 3-1
Tip: Οι δύο πρώτες επισκέψεις της Ξάνθης στην έδρα της ΑΕΚ, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ήταν απλώς... εφιαλτικές, χάνοντας με 8-0 και 6-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 18:15
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 1-0-4
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 0-3
Tip: Το... περίεργο με τον Εργοτέλη είναι ότι τα πάει καλύτερα εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό παρά μέσα στο σπίτι του. Στην Κρήτη έχει μια νίκη επί των "πράσινων" και απολογισμό 2 γκολ, ενώ εκτός έδρας έχει δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού έχοντας σημειώσει 5 τέρματα.

Πανσερραϊκός-Λάρισα

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 18:15
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Σερρών
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 5-5-3
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα:----
Tip: Από τις πέντε ισοπαλίες των δύο ομάδων στις Σέρρες, οι τέσσερις είναι χωρίς γκολ, 0-0.

ΠΑΟΚ-Αρης

Ημέρα και ώρα:
Κυριακή 3 Οκτωβρίου, 20:30
Γήπεδο: Τούμπα
Τηλεοπτική κάλυψη: NOVA
Προϊστορία: 28-13-8
Αποτέλεσμα περσινού αγώνα: 4-1
Tip: Τέσσερις συνεχόμενες νίκες μετράει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του επί του Αρη, ενώ έχει να χάσει στην Τούμπα από τον "αιώνιο" αντίπαλο από το 1-4 του 1998-99.


Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι το νέο πρόσωπο ανάμεσα στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια με Λετονία και Ισραήλ στις 8 και 12 του Οκτώβρη. Σχεδόν ένα χρόνο έπειτα από την ανακοινωση του Καλαματιανού μέσου πως θα αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Φερνάντο Σάντος και θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η υπόλοιπη αποστολή:
Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κονέ, Σαμαράς, Πρίττας και Λυμπερόπουλος

Μεταμορφωμένος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο ευρωπαϊκό του ματς σε σχέση με την εικόνα που έχει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη αν και δεν βρέθηκαν στην καλύτερου τους μέρα ωστόσο κατέθεσαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και το εισέπραξαν με ένα γκολ που πέτυχε ο Ίβιτς στο 55'.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (15' Σακελλαρίου), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (62' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς):
Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλτζ, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι).


Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέ (Γαλλία)

Δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Νορβηγία ο Άρης που φάνηκε άτολμος και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το συγγεκριμένο ματς. Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 36' με τον Μολνσκρέντ για να ισοφαρρήσει ο Άρης στο 43' με τον Ρουϊς ενώ το νικητήριο γκολ για τους Νορβηγούς πέτυχε ο Πρίτσα στο 68'.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Άναν, Μπιάρσμιρ, Μόλντσκρεντ (90’ Όλσεν), Ντεμίντοφ, Ίβερσεν, Σκίελμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα (85’ Χάμτφαλ) .
ΑΡΗΣ (Κούπερ):
Σηφάκης, Ρονάλντο, Κάλβο (82’ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (62’ Τσέζαρεκ), Φατί (70’ Τόχα), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βαγγέλη, Πρίττας.
Διαιτητής: Έρικ Μπράμχααρ



Παρουσιάζοντας μεγάλα προβλήματα στην μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ δέχθηκε δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο από τον Χούμποτσαν στο 1' και τον Μπρούνο Άλβες στο 13' και ο αγώνας φάνηκε να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στην συνέχεια όμως η Ελληνική ομάδα ανέβηκε ψηλά και κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον Λυμπερόπουλο στο 37' όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Σέρβος διαιτητής Μάζιτς έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Ζενιτ και απέβαλλε τον Νασούτι αφήνωντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Ο Λάζοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνωντας το 3-1. Στην επανάληψη η Ζενίτ κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα με τον Λάζοβιτς στο 57' και το μόνο που κατάφερε η ΑΕΚ ήταν να μειώσει σε 4-2 με γκολ του Καφέ στο 83' έπειτα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόπ.

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (67' Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74' Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67' Ρόσινα), Μπουκάροφ

ΑΕΚ (Μπλένταρ Κόλα):
Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46' Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58' Ντιοπ), Σκόκο (82' Μπλάνκο)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίρολαντ Μάζιτς (Σερβία)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ