Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο "Emirates" απέναντι στην Άρσεναλ όμως οι παίκτες του Ζίκο με κορυφαίο τον Αντώνη Νικοπολίδη είχαν καταφέρει να κρατήσουν στο μηδέν τους παίκτες του Βενγκέρ έως το 78ο λεπτό.

Τόσο ο Αρτούρ Ζίκο όσο και ο Αρσέν Βενγκέρ παρέταξαν τις ομάδες τους με το ίδιο σύστημα, 4-1-4-1. Η Βρετανική ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο δεκάλεπτο η πίεση που άσκησε στο μισό του γηπέδου ήταν εξουθενωτική. Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με σαφή αμυντικό προσανατολισμό και είσαι σε εξαιρετική μέρα τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος με σωστές τοποθετήσεις κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός ήταν ότι η μεσάια του γραμμή με εξαίρεση τον Τοροσίδη, ο οποίος κατάφερε σε ορισμένες περιπτώσεις να βγάλει τους ερυθρόλευκους μπροστά, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ο Ντουντού δεν θύμιζε σε τίποτα το παλιό καλό ευατό του, ενώ ο Λεντέσμα αν και είχε σωστές τοποθετήσεις και έκανε κάποια κοψίματα, δεν κατάφερνε να περιορίσει την δράση των αντιπάλων του με αποτέλεσμα οι παίκτες της Άρσεναλ να φτάνουν εύκολα μέχρι την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να πούμε ότι το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών τα πήγε εξαιρετικά. Τόσο ο Όλοφ Μέλμπεργκ όσο και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κατάφερναν να κόψουν μπαλιές και είχαν τον έλεγχο στον αέρα. Επίσης η παρουσία του Ζαϊρί σε πρώτο πλάνο και του Λεονάρντο σε δεύτερο ήταν κάτω από του μετρίου. Ο Μαροκινός με εξαίρεση μια σέντρα που έβγαλε προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν αρνητικός και δίκαια αντικαταστάθηκε ενώ ο Λεονάρντο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του έδειξε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του αρ. χαφ.
Στην επανάληψη ο Ζίκο πέρασε το Ιεροκλή Στολτίδη στην θέση του Ζαϊρι και ο Τοροσίδης μετατέθηκε στο δεξί άκρο. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο σοβαρός ενώ φάνηκε πως η είσοδος του Στολτίδη απελευθέρωσε το παιχνίδι του Ντουντού ο οποίος στην επανάληψη ανέβασε την απόδωση του.
Οι παίκτες της Άρσεναλ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και η είσοδος του Εντουάρντο στπ 66' βελτίωσε ακόμα περισσότερο την παρουσία των Λονδρέζων στον χώρο του κέντρου όπου μετα το 70ο λεπτό άρχισαν να κάνουν μαζικές επιθέσεις προς την εστία των ερυθρολεύκων. Το γκολ για την Άρσεναλ ήρθε στο 78ο λεπτό όταν ο Εντουάρντο εβαλε πλάτη τον Ζεβλάκοφ γυρίζωντας την μπάλα προς την εστία των ερυθρολεύκων και ο Φαν Πέρσι από κοντά άνοιξε το σκορ.
Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περάσει μπροστά με τον Μήτρογλου να παίρνει την θέση του Λεντέσμα και τον Όσκαρ στην θέση του Λεονάρντο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στην εστία του Μανόνε. Το σκορ έκλεισε στο 86' όταν ο Αρσάβιν από καθαρή θέση οφσαϊντ-κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Βενγκέρ στην συνέντευξη τύπου, πέτυχε το δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ.
Παρά την ήττα τους οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έπειτα από την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Αλκμάαρ και της Στάνταρντ Λιέγης.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Άρσεναλ(Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Ντιαμπί, Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Ροζίτσκι, Γκαλάς, Φαν Πέρσι, Σονγκ, Κλισί, Αρσάβιν, Έμπουε

Ολυμπιακός(Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Τοροσίδης
τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Την Άρσεναλ στο "Emirates Stadium" θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι οι κανονιέρηδες είναι το φαβορί για την σημερινή αναμέτρηση, ταξίδεψαν όμως στο Λονδίνο με σκοπό να αντιπαρατάξουν ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο απέναντι στους αντιπάλους τους.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τις απουσίες των Μπέντερ, Ντενίλσον, Αλμούνια, Φαμπιανσκί, Τζουρού και Νάσρι και σκέφθεται να παρατάξει την Άρσεναλ με 4-3-3 με τον Μανόνε κάτω από τα δοκάρια, τους Σανιά, Γκαλάς, Βερμάλεν και Κλισί στην άμυνα, τους Σόνγκ, Φάμπρεγκας και Ντιαμπί στο κέντρο ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελούν οι Έμπουε, Αρσάβιν με τον Φαν Πέρσι στην κορυφή της επίθεσης.
Όσον αφορά την 11άδα που θα παρατάξει ο Ζίκο, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Στον χώρο του κέντρου ο Κριστιάν Λεντέσμα θα έχει ελεύθερο ρόλο και μπροστά του θα βρίσκονται ο Ντουντού Σεαρένσε με τον Βασίλη Τοροσίδη. Στο αριστερό άκρο στα χαφ θα υπάρχει ο Λεονάρντο με τον Ζαουάντ Ζαϊρί στην δεξιά πλευρά ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Ντιόγκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μαρέσκα, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Μήτρογλου.
Την αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 21:45 θα διευθύνει ο Γάλλος διαιτητής Στεφάν Λανουά με βοηθούς τους Ερίκ Ντανσό και Λοράν Ουγκό.

Τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε ο Παναθηναϊκός που νίκησε την τυπικά γηπεδούχο ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός συνέχισε το νικηφόρο σερί του από την προηγούμενη Κυριακή και νίκησε τον Πανιώνιο, ενώ και ο Άρης διατήρησε το αήτητο στο Κλεάνθης Βικελίδης νικώντας την Skoda Ξάνθη. Σημαντικές νίκες πέτυχαν ο Εργοτέλης επί του Πανθρακικού, ο Αστέρας Τρίπολης επί το Λεβαδειακού και η Καβάλα επί του Ηρακλή. Ισόπαλα ήρθαν τα ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννενα.

αναλυτικά:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 4-0
To σκορ της αγωνιστικής πέτυχε ο Εργοτέλης απέναντι στον Πανθρακικό ο οποίος δεν έχει καταφέρει να συγγεντρώσει ούτε βαθμό στο πρωτάθλημα. Τα γκολ πέτυχαν οι Τζούνιορ 36’ (πεν), Μπούντιμιρ 63’, Μπέτο 87’, Λεάλ 88’

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1
Αήττητος παραμένει ο Αστέρας Τρίπολης στο πρωτάθλημα που πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη. Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ναπολεόνι στο 59’ δεν κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ και δέχθηκαν τέρματα από τον Μπαστιά στο 65’ και Σέζαρεκ στο 80’.

ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
Τις τρεις νίκες σε τρια ισάρριθμα ματς στο γήπεδο του έφτασε ο Άρης και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Αμπρέου που με κεφαλιά στο 92’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκμπούρνινκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Ένα καλό 20λέπτο έφτανε στον Ολυμπιακό για να πάρει την νίκη επί του Πανιωνίου. Το τέρμα των ερυθρόλευκων πέτυχε ο Ζαίρί στο 17’ με σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τους πράσινους και δεύτερη σερί ήττα για την ΑΕΚ σε ντέρμπι σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Οι φιλοξενούμενοι δίχως να εντυπωσιάσουν πήραν την νίκη με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 48’.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΟΚ 0-0
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Ατρόμητος με τον ΠΑΟΚ. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ του Βιερίνια στο 22.

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ έδωσε το τρίτο της εντός έδρας παιχνίδι, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΣ. Περισσότερες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε ένα γκολ.

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
Σημαντική νίκη πέτυχε η Καβάλα επί του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι που μοιράζονται την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος με τον Άρη έχωντας συγγεντρώσει 10 βαθμούς, έφτασαν στην νίκη με γκολ του Φερεϊρα στο 68’.

επόμενη αγωνιστική:
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 16:45 ΝOVA
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 ΝOVA
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ - Α.Ε.Κ. 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 21:15 ΝOVA


Στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στρέφετε το ενδιαφέρον της 5ης αγωνιστικής. Θα καταφέρουν οι κιτρινόμαυροι να συνέλθουν από την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη τετάρτη, θα συνεχίσουν το σερί τους οι πράσινοι; Διαβάστε την ανάλυση του Hellas Football Data για το ντέρμπι της αγωνιστικής.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
(Κυριακή 27/9, 21:15)

Το ματς: Ότι αποτελεί το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτονόητο. Είναι όμως πολλά παραπάνω, κυρίως για την ΑΕΚ. Η Ένωση έφερε ισοπαλία στα Γιάννενα την προηγούμενη Κυριακή, έχασε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη και δίνει πολύ νωρίς χρονικά ένα παιχνίδι... Χωρίς επιστροφή. Σε... απλά μαθηματικά, αν η ΑΕΚ ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό τότε θα βρεθεί από την 5η μόλις αγωνιστική 8 πόντους μακριά από την κορυφή, έχοντας ήδη φιλοξενήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ως γνωστόν τέτοιες διαφορές δύσκολα ανατρέπονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κοιτάει τα... δικά του, δηλαδή να συνεχίσει το σερί του και να κάνει το 5Χ5 στο πρωτάθλημα. Είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ρίχνει και... ματιές όμως στο τι κάνει ο Ολυμπιακός που βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του έχοντας βγάλει όμως ένα σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα. Οι Αλβες, Καράμπελας και Ενσαλίβα θα είναι οι απόντες για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Χωρίς σημαντικές απουσίες ο Παναθηναϊκός, ο Χενκ τεν Κάτε θα παρατάξει την... κλασική ενδεκάδα, τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά.

Η προϊστορία: Στο κλασικό Αθηναϊκό ντέρμπι όλα είναι... ρευστά. Η παράδοση «γέρνει» λίγο προς την ΑΕΚ, οι αριθμοί όμως συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό. 20 νίκες για την Ένωση, 17 για τον Παναθηναϊκό και 13 ισοπαλίες, με τα τέρματα να είναι 58-55 υπέρ της ΑΕΚ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο για μεγάλο αριθμό αγώνων ενώ και στο σκορ η κατάσταση δεν... ξέφυγε παρά ελάχιστες φορές. Χαρακτηριστικό πως τόσο οι μεγαλύτερες νίκες του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ είναι με διαφορά τριών τερμάτων και αυτές δεν εμφανίζονται και τόσο συχνά. Για τη ΑΕΚ υπάρχει το 4-1 το 1983 και το 3-0 της σεζόν 2005-06, για τον Παναθηναϊκό το 0-3 του 1986-87 και το πρόσφατο 1-4 το 2006-07. Τα τελευταία τρία παιχνίδια υπάρχει απόλυτη ισορροπία, με μία νίκη για κάθε ομάδα και μία ισοπαλία.

Το ερωτηματικό: Το απόλυτο των βαθμών του Παναθηναϊκού συνεχίζεται ή παίρνει τέλος;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ του Γιώργου Δώνη τότε, είχε επικρατήσει με 2-1. Η Ένωση προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με ένα καταπληκτικό σουτ του Εντίνιο στο 20ό λεπτό και το πέναλτι του Μπλάνκο στο 45, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο τελικό 2-1 με το τέρμα του Καραγκούνη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για τα πλαίσια του εξ' αναβληθέν αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. Στον άλλο αγώνα που προηγήθηκε Πανιώνιος και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι στην Νέα Σμύρνη.

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Οι ερυθρόλευκοι έχωντας στην σύνθεση τους έναν Βασίλη Τοροσσίδη σε καταπληκτική μέρα κατάφεραν να κερδίσουν την ΑΕΚ σε έναν αγώνα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, όμως οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 41 με μια κεφαλιά του Βασίλη Τοροσσίδη, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με μια εκπληκτική ενέργεια στο 55 παίρνωντας την μπάλα πίσω από την σέντρα και αφού διένυσε απόσταση 30 μέτρων με την μπάλα νίκησε όλη την άμυνα της ΑΕΚ και κρέμασε τον Σάχα κάνωντας το 0-2. Οι γηπεδούχοι απάντησαν δέκα λεπτά αργότερα με σουτ του Νέμεθ από την μεγάλη περιοχή. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρία να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ 0-0
Λίγες φάσεις και μέτριο θέαμα είχε ο αγώνας του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Οι κυανέρυθροι αν και γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Χαλκιά ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ του Βιερίνια στο 73', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Παπάζογλου είδε την κόκκινη κάρτα.


Ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η 4η αγωνιστική για τους 16 μονομάχους του πρωταθλήματος καθώς σημειώθηκαν 23 τέρματα. Σε ότι αφορά την αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας ενώ ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές απουσίες πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα όπου αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ. Σημαντικές νίκες πέτυχαν ο Αστέρας Τρίπολης επί του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη, η Νέα Καβάλα επί του Ατρομήτου, ο Ηρακλής επί της Λάρισας και η Skoda Ξάνθη επί του Πανθρακικού. Ισόπαλα έληξαν τα ματς ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Εργοτέλη και ΠΑΣ Γιάννενα-ΑΕΚ.

αναλυτικά:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-2
Παρά το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός προηγήθηκε με 2 τέρματα απέναντι στον Εργοτέλη, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μοιρασμένο παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπάρκογλου 18’, 57’ και για τον Εργοτέλη οι Χίμπλίνγκερ στο 69’ και Μπούντιμιρ στο 75’.

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0
Ένα γκολ του Στρμπα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ήταν αρκετό για να χαρίσει την νίκη στους Ακρίτες που βρίσκονται σε αναζήτηση τεχνικού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-3
Συνεχίζει την μέχρι στιγμής εκπληκτική πορεία του ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε ένα σημαντικό διπλό εκτός έδρας απέναντι στον Πανιώνιο. Νωρίς ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους που δέχθηκαν τρια γκολ στο ημίχρονο Σέζαρεκ 6’, Έντερ (39’, 42’) και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ χάρη σε γκολ του Όμο στο 69’.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-1
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του πρωταθλήματος διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άρης που αδικείται από το σκορ καθώς δεν του καταλογίστηκε πέναλτι στο 90’. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Ρονάλντο στο 36’ για να ισοφαρίσει με αυτογκόλ ο Αμπρέου στο 42, ενώ στο 83 ο Κώστας Κατσουράνης χάρισε την νίκη στους πράσινους.

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2
Σκληρό ματς διεξήχθει στην Τούμπα όπου ο Ολυμπιακός παρά τις σημαντικές απουσίες του κατάφερε να φτάσει στην νίκη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Βιερίνια στο 10’. Ο Ολυμπιακός ισοφάρηρε στο σκορ στο 41’ με τον Ντιόγκο που έπιασε καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βασίλη Τοροσσίδη, ενώ στο 90’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπειτα από κεφαλιά πάσα του Τοροσίδη με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 1-1
Ματς σε αργούς ρυθμούς διεξήχθη στα Γιάννενα όπου ο τοπικός ΠΑΣ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να κερδίσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Το σκορ άνοιξε ο Νέμεθ με τέρμα που πέτυχε στο 51’ ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρρησε ο Κοντογουλίδης στο 81’

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε η Καβάλα που επιβλήθηκε του Ατρομήτου. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος του αγώνα. Τα γκολ πέτυχαν οι Ονουάτσι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου για να ισοφαρίσει τρια λεπτά αργότερα ο Φαβάλι. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Σουλτανίδης στο 56.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 2-1
Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε ο Ηρακλής που επιβλήθηκε της Λάρισας με 2-1 χάρη στα τέρματα των Επσταϊν στο 65 και Ιακόμπ στο 71. Για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά στο σκορ ο Αμπουχατζίρα στο 70.

Η επόμενη αγωνιστική:
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16:45 ΣΚΑΪ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΝΕΤ
ΑΡΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 ΝOVA
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA
Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 ΝOVA

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.


Το κλασικό ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού δεσπόζει στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Ο δικέφαλος του Βορρά προέρχεται από μια ισοπαλία στην Τρίπολη ενώ ο Ολυμπιακός από μια νίκη επί της Αλκμάαρ που του ανέβασε την ψυχολογία. Διαβάστε τις προβλέψεις του Hellas Football Data.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Κυριακή 20/9, 21:15)

Το ματς: Σίγουρα το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ένα παιχνίδι που θα το ήθελε για... αργότερα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» «τρέχουν» ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα, με Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχόμενα ντέρμπι (μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η ΑΕΚ, την Τετάρτη), ενώ μέσα σε όλα υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Πάντως η νίκη επί της Αλκμααρ και η έλευση του Ζίκο έχει άλλάξει την ψυχολογία στο Ρέντη. Ο ΠΑΟΚ προερχεται από την ισοπαλία της Τρίπολης, δίνει και αυτός παιχνίδι την Τετάρτη (στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο) και γνωρίζει πως οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια θα του επιτρέψουν να έχει επαφή με την κορυφή. Πάντως και ο «δικέφαλος» έχει τα προβληματάκια του, θα έχει μαζί του όμως τον κόσμο του αφού το sold out είναι δεδομένο.

Η προϊστορία: Μπορούμε να τη χωρίσουμε σε τρία... μέρη. Από το 1959 έως το 1970 όταν και τα αποτελέσματα ήταν μοιρασμένα ανάμεσα στις δύο ομάδες, από το 1971 έως το 1991 όταν και ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε και ο Ολυμπιακός έχανε από το... αεροδρόμιο και από το 1999 έως τις μέρες μας, όπου ο Ολυμπιακός έχει το «πάνω χέρι» και μάλιστα παραμένει αήττητος στην Τούμπα για 11 σερί παιχνίδια. Όλο αυτό «βγάζει» μια προϊστορία όπου ο ΠΑΟΚ έχει 26 νίκες, ο Ολυμπιακός 11 ενώ 13 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Υπέρ του ΠΑΟΚ και τα τέρματα, με 77-48. Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει ένα εκπληκτικό σερί 19 αγώνων στους οποίους είχε... 18 νίκες και μία ισοπαλία και σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός υπέστη και την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του στην Α Εθνική, το 6-1 του 1987 που μάλιστα δεν έγινε στην Τούμπα, αλλά στο γήπεδο των Σερρών καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με το σερί που τρέχει, 6 νίκες και 5 ισοπαλίες στα πρόσφατα 11παιχνίδια, η μεγαλύτερη νίκη του στην Τούμπα όμως κρατάει από το 1965-66 και το 0-4 που είχε σημειώσει η τότε ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι.

Το ερωτηματικό: Σε τι κατάσταση θα είναι ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας μετά τις� διορθώσεις που του έχουν γίνει;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Το ντέρμπι της Τούμπας είχε ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, 0-0.

Την ήττα γνώρισαν και οι δυο εκπρόσωποι του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Uefa Europa League. Απαγοητευτικός ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε με 1-3 από την Γαλατάσαραϊ στο ΟΑΚΑ, δίχως αρχή και τέλος η ΑΕΚ που γνώρισε την συντριβή με 4-0 από την Έβερτον στο "Γκούντισον Πάρκ".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑϊ 1-3
Πολλά προβλήματα παρουσίασαν οι πράσινοι στην αμυντική τους γραμμή αλλά και στην ανασταλτική λειτουργία τους στον χώρο του κέντρου, κάτι που εκμεταλεύθηκε η Τουρκική ομάδα και πήρε την εκτός έδρας νίκη. Τα γκολ πέτυχαν οι Ελάνο στο 5, Μπάρος στο 47'και ο Σαριέγκι με αυτογκόλ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελάνο στο 55'. Για τους πράσινους μείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 77.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης (Νίνης 47'), Σίλβα, Καραγκούνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (Πετρόπουλος 47'), Σαλπιγγίδης.

Γαλατάσαραϊ (Ράικαρντ): Λέο Φράνκο, Εμρέ Γκονκούρ (Ουκάρ 24'), Ελάνο (Αρντά Τουράν 62'), Κεϊτά (Μπαρίς Οζμπέκ 72'), Μεχμέτ Τοπάλ, Μπάρος, Σαρπ, Κιούελ, Εμρέ Ασίκ, Χακάν Μπαλτά, Σαμπρί.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο

Π.Θ.



ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΕΚ 4-0
Την συντριβή γνώρισε η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα για το Europa League. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς ήταν απών από το γήπεδο και δεν κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση απένατι στους "εφοπλιστές" και γνώρισε την συντριβή με 4-0. Αρνητικός προταγωνιστής ο Αραούχο που με μια αντιαθλητική κίνηση άφησε με 10 παίκτες την ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του δευτερου ημιχρόνου. Τα γκολ πέτυχαν οι Γιόμπο στο 9', Ντίστεν στο 17', Πιένααρ στο 37' και Ζο στο 82.

Έβερτον (Ντέιβιντ Μόγες): Χάουαρντ, Μπέινς, Γιόμπο, Ντιστέν, Γκόσλινγκ, Φελαϊνί, Πίενααρ (68΄ Σαχά), Ρόντγουελ, Μπιλιαλετντίνοφ (52΄ Αγεγκμπένι), Κέιχιλ (46΄ Οσμαν), Ζο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Ζεράλντο Αλβες (13΄ Ενσαλίβα, 46΄ Μαντούκα), Άρτσε, Γιάχιτς, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο (71΄ Γιαχάγια), Σκόκο, Μπλάνκο

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάλεκ

Κ.Α.


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τα αγωνιστικά του προβλήματα και με κατάθεση ψυχής έκανε ένα ιδανικό ντεμπούτο στον πρώτο αγώνα του στους ομίλους του Champions League επικρατώντας της πρωταθλήτριας Ολλανδίας ΑΖ Αλκμάαρ με 1-0 χάρη στο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 79'λεπτό.
Ένα ματς ειδικών συνθηκών διεξήχθει εχθές στο "Γ.Καραϊσκάκης". Ο Ολυμπιακός που είχε σημαντικές ελλείψεις σε έμψυχο υλικό και στα προηγούμενα ματς για το πρωτάθλημα είχε παρουσίασει εικόνα ομάδας με πρόβλημα στην φυσική κατάσταση, κατάφερε να ξεπεράσει τις δυνάμεις, τις απουσίες και την ψυχολογία του και υπό το βλέμα του νέου του τεχνικού Άρτουρ Κοϊμπρα Ζίκο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόζιο της ΑΖ Αλκμάαρ και να ξεκινήσει με νίκες τους αγώνες στους στους ομίλους. Σε ότι αφορα΄τα αγωνιστικά τώρα, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 με τον Νικοπολίδη στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα τους Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο ο οποίος πήρε την θέση του Ντομί που τραυματίστηκε στην προθέρμανση, Λεντέσμα-Τοροσίδης οι αμυντικοί μέσοι με τον Ντουντού σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, στα άκρα τους Λεονάρντο-Ζαϊρί και μοναδικό προωθημένο τον Ντιόγκο. Από την πλευρά του ο Ρόναλτ Κούμαν παρέταξε την Αλκμάαρ με σύστημα 4-4-2 με τον Ρομέρο στο τέρμα, τους Γιάλενς και Ποκονιόλι στα άκρα και τους Μοισάντερ-Μορένο στο κέντρο της άμυνας. Οι αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μέντες και Σχάαρς, τους Χόλμαν και Μάρτενς στα άκρα και στην επίθεση τους Ελ Χαμνταουί και Ντέμπελε. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και υπό την παρότρυνση των οπαδών τους έμπαιναν δυνατά σε όλες τις φάσεις. Έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο η Ολλανδική ομάδα πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες όμως οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να παίζουν δυνατά και προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις κυρίως από τα άκρα με τον Ζαϊρί και παίζοντας υπομονετικά απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης δίχως να ρισκάρουν επιθετικά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με το παιχνίδι να κυλά στους ίδιους ρυθμούς, με λίγες φάσεις και δυνατές κόντρες. Την πρώτη του αλλαγή ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς την πραγματοποίησε στο 75' όταν ο Κώστας Μήτρογλου πήρε την θέση του Ντιόγκο που απαγοήτευσε. Παράλληλα οι οπαδοί των ερυθρολεύκων συνέχισαν να επεφημούν την ομάδα τους και οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν κατάθεση ψυχής. Το αποτέλεσμα ήταν να πετύχουν ένα γκολ στο 79' με τον κορυφαίο του γηπέδου Βασίλη Τοροσίδη. Όταν σε μια σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά ο Τόρο με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομέρο. Ο Μπάντοβιτς έπειτα από το τέρμα των ερυθρολεύκων έκανε αλλαγή τον Λεονάρτο με τον Στολτίδη, περνώντας αριστερά τον Ζαϊρι και δεξιά τον Τοροσίδη ο οποίος αργότερα έγινε αλλαγή του Όσκαρ Γκονζάλες. H Ολλανδική ομάδα προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν με το ίδιο αγωνιστικό πάθος και έφτασαν στην νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κορυφαίο του γηπέδου Βασίλη Τοροσσίδη που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Ολυμπιακού, στους υπόλοιπους παίκτες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά προβλήματα και στον υπέροχο λαό του Ολυμπιακού που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας και της έδωσε δύναμη.
Κ.Κ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς/4-2-3-1): Νικοπολίδης-Ζεβλάκοβ, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντομί-Λεντέσμα, Τοροσίδης (85' Όσκαρ)-Ζαϊρί, Ντουντού, Λεονάρντο (82' Στολτίδης)-Ντιόγκο (75' Μήτρογλου).

Αναπληρωματικοί: Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Όσκαρ, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Πάντος.

Άλκμααρ (Ρόναλντ Κούμαν/4-4-2): Ρομέρο-Γιάλιενς, Μοισάντερ, Μορένο, Ποκονιόλι-Μέντες (72' Λούικ), Σχάαρς, Χόλμαν, Μάρτενς (81' Λενς)-Ελ Χαμνταουί (77' Πελέ), Ντεμπέλε.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Βοηθοί διαιτητές: Γκαμπόρ Έρος (Ουγγαρία), Τίμπορ Βάμος (Ουγγαρία)

Τέταρτος διαιτητής: Φέρεντς Μπέντε (Ουγγαρία)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 37' Μέντες, 84' Σχάαρς (Άλκμααρ)


δείτε το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη:

Ο Ζίκο θα είναι ο νέος τεχνικός των ερυθρολεύκων. Ο Βραζιλιάνος προπονητής ήρθε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα και αφού συνομίλησε με τους ερυθρόλευκους υπέγραψε το συμβόλαιο του διάρκειας δυο ετών.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: "Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της, για δύο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Αρτούρ Αντούνες Κοίμπρα (Ζίκο)."
Κ.Κ.


Ένα νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ την Ολλανδική Αζ Αλκμαάρ στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.
Η Ολλανδική ομάδα αγωνίζεται με σύστημα 4-4-2 και αισιοδοξεί για ένα καλό αποτέλεσμα στο «Γ.Καραίσκάκης». Η ενδεκάδα που έχει επιλέξει ο Ρόναλτ Κούμαν είναι Ρομέρο κάτω από τα δοκάρια, Γιάλενς, Ποκογκνιόλι στην θέση του δεξιού και αριστερού μπακ αντίστοιχα, στο κέντρο της άμυνας οι Μοϊσάντερ και Μαρένα, στο κέντρο της μεσαίας γραμμής οι Μέντες ντα Σίλβα και Σχάαρς, δεξί χαφ ο Χόλμαν, ο Μάρτενς στο αριστερό ενώ στην επίθεση βρίσκονται ο Ελ Χαμνταουϊ και ο Ντεμπέλε. Ο Κούμαν δεν υπολογίζει τις απουσίς των Ντιντούλιτσα και Βέρνμπλουμ.
Από την πλευρά του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δίχως να υπολογίζει τους τραυματίες Γκαλέτι, Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ και Σοιλέδη προσανατολίσεται σε ένα σχήμα 4-2-3-1 με τους Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, Ζεβλάκοφ δεξί μπακ, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο στα κεντρικά μπακ και Ντομί σαν αριστερό μπακ. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Λεντέσμα, Τοροσίδης έχωντας στα άκρα τους Ζαϊρί από την δεξιά πλευρά και Λεονάρντο στα αριστερά, ο Ντουντού θα έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Ντιόγκο.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδωθεί από την ΝΕΤ, Ο διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κάσσαί με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γκάμπορ Έρος και Τίμπορ Βάμος ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο επίσης Ούγγρος Φέρενς Μπέντε.
K.K.

Παρελθόν αποτελεί επίσημα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή ανέλαβε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Η φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες έγινε πράξη σήμερα. Έπειτα από την συνάντηση του Σωκράτη Κόκκαλη με τους αρχηγούς των συνδέσμων η απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από τον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν βέβαιη. Πλέον ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με υπηρεσιακό προπονητή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση για την διάδοχη κατάσταση.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης.
Κ.Κ.

Νικηφόρα πέρασε ο Παναθηναίκός από την Κομοτηνή όπου αντιμετώπισε τον Πανθρακικό, ενώ ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Δεύτερη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή τη φορά επί του Ηρακλή ενώ ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος στο γήπεδο του με την Νέα Καβάλα. Σημαντικές νίκες πέτυχαν ο Εργοτέλης επί της Skoda Ξάνθης, ο Άρης επί του ΠΑΣ Γιάννενα και ο Λεβαδειακός επί του Πανιωνίου. Η δεύτερη ισοπαλία της αγωνιστικής σημειώθηκε στον αγώνα Λάρισας-Ατρομήτου όπου σημειώθηκαν συνολικά τέσσερα τέρματα.


αναλυτικά:
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0
Με ένα γκολ του Λεάλ από τα αποδυτήρια στο 2’ λεπτό της αναμέτρησης ο Εργοτέλης πήρε μια πολύτιμη εντός έδρας νίκη. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να διπλασίασουν τα γκολ τους με τον Μπούντιμιρ, ενώ η Ξάνθη έπαιξε καλύτερα στο β’ και μπορούσε να φτάσει σε ένα γκολ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Σημαντική νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός που νίκησε τον Πανιώνιο με ένα γκολ του Μπάρκογλου στο 71’. Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν πέναλτι στο 69, έχασαν ευκαιρίες όμως η ομάδα της Λειβαδιάς κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Την αποβολή του Κανωτίδη στο 58’ εκμεταλλεύτηκαν οι πράσινοι και πήραν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα με ένα γκολ του Λέτο στο 78’.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 1-1
Δυνατό παιχνίδι έγινε στην Τρίπολη όπου ο Αστέρας κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με ένα σουτ φωτοβολίδα του Φωτάκη στο 48’, ενώ στο 62 ένα λάθος του Μπρούνο Τσιρίλο, έδωσε την ευκαιρία στον Σέζαρεκ να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους.

ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0
Αν και προηγήθηκε στο 3’ λεπτό ο Άρης με τον Ναφτί, στο υπόλοιπο παιχνίδι οι παίκτες του Μαζίνιο δεν είχαν συνέχεια στην απόδοση τους. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σηφάκη και έδειξε καλύτερη εικόνα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού όμως δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 0-0
Παιχνίδι χωρίς λόγια ήταν το σαββάτιατικο ματς των ερυθρολεύκων με την Καβάλα. Λίγες φάσεις, λίγα σουτ και έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Καλύτερη η Νέα Καβάλα που θα μπορούσε να πάρει την νίκη στο 85 αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε σουτ των φιλοξενούμενων.

ΑΕΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
Δυο πρόσωπα παρουσίασε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και προηγήθηκε στο σκορ με τον Παντελή Καφέ, ενώ στο 21ο ο Μπλάνκο έχασε πέναλτι. Στην επανάληψη η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες έπειτα από την αποβολή του Σκόκο ο ρυθμός έπεσε. Προβλημάτισε η απόδοση του Ηρακλή που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απείλησε την εστία του Σάχα.

ΛΑΡΙΣΑ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2
Εντυπωσιακός από πλευράς εξέλιξη του σκορ ο αγώνας στο Αλκαζάρ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχαν γκολ με τους Μετίν στο 24’ και Ρομέου στο 38’ ενώ από αυτό το σημείο και έπειτα ο Ατρόμητος πέρασε στην αντεπίθεση και σκόραρε με τον Καλαντζή στο 45’. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ισοφάρισαν νωρίς στο σκορ με τον Φαβάλι στο 49’ ενώ είχαν και ευκαιρίες να πάρουν ακόμα και το διπλό.

η επόμενη αγωνιστική:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝΕΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 19:00 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:15 ΝOVA

Η απαγοητευτική εμφάνιση της ομάδας με την Καβάλα, γέμισε προβληματισμούς το ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Η ομάδα δεν τραβάει, οι υποχρεώσεις και το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι βαρύ, παίκτες απουσίαζουν λόγο τραυματισμών, το ρόστερ είναι ελλειπέστατο και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε στα διοικητικά ούτε και στις δυνατότητες της ομάδας. Τι γίνεται λοιπόν; Αισθάνομαι μεγάλη απαγοήτευση, όπως και οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού άλλωστε. Προσπαθώ να σκευθώ κάτι αισιόδοξο αλλά δεν μου βγαίνει. Η χθεσινή εμφάνιση μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω. Και δεν είναι το αποτέλεσμα, στατιστικά δηλαδή να το πάρεις, κάποια στιγμή θα σου κάτσει και η στραβή που λέμε στα εντός έδρας παιχνίδια, τον χρόνο για να γυρίσεις το παιχνίδι το έχεις. Δυο αγώνες έχεις δώσει στο πρωτάθλημα και σου μένει και το ντέρμπι. Αλλά πως να αισιοδοξείς για κάτι καλύτερο όταν επί 95 λεπτά δεν κάνεις μια ευκαιρία βρε αδερφέ, δεν πατάς στην περιοχή του αντιπάλου.
RedArmy

Διαβάστε το σχόλιο του RedArmy


Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Δείτε την ανάλυση του παιχνιδιού όπως την προσφέρει το Hellas Football Data.

ΑΕΚ-Ηρακλής
(Κυριακή 13/9, 21:15)

Το ματς: στην ΑΕΚ ασχολήθηκαν μέσα στην εβδομάδα με διοικητικά, με τον... Ζόνας και με πολλά ακόμα, ε , ήρθε η ώρα και για μπάλα. Εξάλλου η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα... έντονο, με Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά και δύο μεγάλα ντέρμπι μέσα στο Σεπτέμβριο και το παιχνίδι με τον Ηρακλή είναι απλώς η αρχή. Για αυτό και ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη που θα κρατήσει την ΑΕΚ ψηλά και θα της δώσει «άλλο αέρα» ενόψει των κολλητών αναμετρήσεων (μέσα σε 4 μέρες) με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από την ο Ηρακλής δεν πάει σαν... πρόβατο στη σφαγή. Ο «γηραιός» ξεκίνησε καλά, με διπλό στην Κομοτηνή και ισοπαλία στο τοπικό ντέρμπι με τον Αρη και ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ θα ήταν η καλύτερη απόδειξη για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί.
Η προϊστορία: Αν κοιτάξουμε την προϊστορία τότε οι φίλοι του "γηραιού" πρέπει να... τρομάξουν. Οι αριθμοί καταδεικνύουν συντριπτική υπεροχή της Ένωσης, που έχει κερδίσει σε 42 παιχνίδια, έχει φέρει ισοπαλία μόλις σε 3 παιχνίδια και έχει ηττηθεί άλλες τόσες φορές. Όσο για τα τέρματα... κρατηθείτε... 127-27 για την ΑΕΚ που αν κερδίσει σήμερα θα ξεπεράσει το τριψήφιο νούμερο διαφοράς τερμάτων στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Για να γίνουν όλα αυτά είχε χρειαστεί η... καλή αρχή, με την ΑΕΚ να κερδίζει και τα 13 πρώτα παιχνίδια στην έδρα της από τη θέσπιση της Α εθνικής κατηγορίας το 1959, ενώ να σημειώσουμε πως οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων από τότε είναι 47 και όχι 49. Αυτό διότι ο Ηρακλής την περίοδο 1980-81 έπαιζε στη Β' εθνική ενώ το 1986-87 ο αγώνας των δύο ομάδων δεν έγινε ποτέ, ούτε κάποια από τις δύο ομάδες πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, καθώς τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ηρακλής αλλά και οι περισσότερες Ελληνικές ομάδες απεργούσαν!

Το ερωτηματικό: Θα «μιλήσει» η ισχυρή παράδοση;

Πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι: Ένα γκολ του Σκόκο στο 14ο λεπτό είχε δώσει τη νίκη 1-0 στην ΑΕΚ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η μεταγραφική περίοδος είχε κλείσει για τους "πράσινους", με μια αιφνιδιαστική κίνηση της τελευταίας στιγμής επήλθε συμφωνία με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Από τα τέλη Μαϊου είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον των δυο πλευρών για συνεργασία, δίχως όμως να βρεθεί η χρυσή τομή. Νωρίς το μεσημέρι ο 28χρόνος διεθνής μπακ συναντήθηκε με τον πρόεδρο των πρασίνων και ήρθαν σε συμφωνία δίχως να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Σεϊταρίδης υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με αρκετά μπόνους.
Π.Θ
.

Ισόπαλο ήρθε 1-1 το αντιπροσωπευτικό μας συγρότητα στην Μολδαβία και εκτός απροόπτου αποχαιρετά την 1η θέση. Πλέον το ενδιαφέρων επικεντρώνεται στον αγώνα με την Λετονία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που θα οδηγήσει στα μπαράζ.

Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο 33 με ένα γκολ του Σπυρόπουλου. Οι Μολδαβοί φάνηκαν αρκετά διστακτικοί με αντίπαλο την Εθνική μας στο πρώτο μέρος του αγώνα, αλλά εκμεταλεύτηκαν την χαλαρώτητα των διεθνών μας στην επανάληψη, δημιούργησαν φάσεις και κατάφεραν να σκοράρουν με ένα σουτ του Άντρονιτς στο 89. Πλέον ο ρεαλιστικός στόχος για την 2η θέση στον αγώνα απέναντι από τους Λετονούς στις 10 Οκτώβρη με σκοπό να οδηγηθούμε στα μπαράζ. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ, Καλίνκοφ, Σ. Ναμάσκο (57' Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46' Σοφρόνι).
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58' Αβρ. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (75' Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς.


Την ήττα με 2-0 γνώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγγρότημα από την Ελβετία και πλέον ο στόχος της απευθείας πρόκρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το προσεχές καλοκαίρι απομακρύνεται. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε τον αγώνα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς ενώ απειλούσε την εστία των Ελβετών με αντεπιθέσεις. Το σημείο κλειδί του αγώνα ήταν η αποβολή του Βύντρα στο 42', που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Στην επανάληψη το εθνικό μας συγκρότητα, έπαιξε με αρκετό αγωνιστικό πάθος όμως μια άτυχη στιγμή στο 83' λεπτό όταν από εκτέλεση φάουλ, οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Γκρίχτινκ. Στα λεπτά που απέμεναν έγινε η ύστατη προσπάθεια για αντεπίθεση όμως αυτοί που κατάφεραν να πετύχουν τέρμα ήταν οι Ελβετοί στο 88' με κεφαλιά του Πανταλίνο.

Διαιτητής: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Ελβετία (Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Νεφ (61' Ντερτιγιόκ), Φον Μπέργκεν, Γκρίχτινγκ, Μανέν, Χούγκελ, Μπαρνέτα, Πανταλίνο, Φερνάντες (67' Γιακίν), Φράι, Ενκούφο (81' Φονλάντεν)

Ελλάδα (Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Πατσατζόγλου, Χαριστέας (73' Α. Παπαδόπουλος), Αμανατίδης (81' Γκέκας), Σαλπιγγίδης (46' Σαμαράς)

Η Βαθμολογία του ομίλου:
1. ΕΛΒΕΤΙΑ 16
2. ΕΛΛΑΔΑ 13
3. ΛΕΤΟΝΙΑ 13
4. ΙΣΡΑΗΛ 9
5. ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 6
6. ΜΟΛΔΑΒΙΑ 2

Ηταν τέλος Ιουλίου του 2005. Στηθήκαμε και μεις στην τηλεόραση να δούμε την επιστροφή του Ζιοβάνι στην «Βίλα Μπελμίρο». Αντίπαλος η μισητή Κορίνθιανς. Το ματς ήταν το όνειρο κάθε «σαντίστα» που περίμενε καρτερικά την επιστροφή του «Μεσσία». Με τον Ζιό να κάνει μαγικά και να σκοράρει δυο φορές η Σάντος διέσυρε με 4-2 την Κορίνθιανς και οι φίλοι της ομάδας του λιμανιού το γιόρτασαν ως το πρωΐ.
Η χαρά όμως κράτησε λίγο. Λίγες μέρες μετά ο ρεπόρτερ του περιοδικού «Βέζα», Αντρέ Ριζέκ, αποκαλύπτει πως το ματς ήταν στημένο...Οχι από κάποια από τις δύο ομάδες αλλά από τον διαιτητή Εντίλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο που μάζι με τον συνάδελφο του Πάουλο Ζοζέ Ντανελόν «μαγείρευαν» ματς, με ανύπαρκτα πέναλτι, εκνευρίζοντας και στην συνέχεια αποβάλλοντας ποδοσφαιριστές και με άλλα τρυκ που φαίνονταν καθόλα νόμιμα στην ροή του αγώνα. Ολα αυτά για λογαριασμό ομάδας «επενδυτών» που με πόνταραν «χοντρά πακέτα» σε ξένες εταιρείες καθώς την Βραζιλία το στοίχημα είναι απαγορευμένο. Για κάθε ματς οι δύο διαιτητές είχαν κέρδος 10.000 ρεάις (περίπου 4.000 ευρώ) έκαστος ενώ τα ποσά που κέρδιζε «η Μαφία της σφυρίχτρας» όπως έμεινε γνωστή η οργάνωση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα.

Η Μαφία κατάφερε αποδεδειγμένα να στήσει έντεκα ματς ενώ υπάρχουν υποψίες για πολλά ακόμα. Η CBF αποφάσισε την επάναληψη όλων των αγώνων και έβγαλε δια παντός από τους σχετικούς πίνακες τους δύο διαιτητές που παραμέμφθηκαν στην δικαιοσύνη. «Κερδισμένη» της όλης ιστορίας η Κορίνθιανς που στην επανάληψη του ματς με την Σάντος κέρδισε με 3-2 και την ήττα από την Σάο Πάουλο 3-2 την έκανε 1-1. Πρωταθλήτρια για το 2005 λοιπόν η «Τιμάο» του Τέβεζ, του Μασκεράνο και του Μαρσέλο Μάτος με έναν βαθμό περισσότερο από την Ιντερ που ακόμα φωνάζει.

Τώρα, τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά από αρκετές αναστολές η απόφαση βγήκε. Και τι είπε; Οτι δεν βγαίνει άκρη και μπορεί να πάει στο αρχείο. Είπε πως το να φτιάχνεις αποτελέσματα, να εξαπατάς τον απλό φίλαθλο που πληρώνει εισητήριο ακόμα και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν είναι έγκλημα. Στην Γερμανία, σε παρόμοια περίπτωση και κατά την ίδια περίπου περίοδο, ο διαιτητής Ρόμπερτ Χόιζερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και πέντε μηνών. Αλλό Ευρώπη και άλλο Λατινική Αμερική θα μου πείς... Οπως και να έχει πάντως, νίκησαν για μια ακόμα φορά «αυτοί».

Στη σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο που συμβολίζει την πλούσια φύση, κίτρινο για το χρυσάφι, το μπλε του ουρανού και τα αστέρια του νότιου ημισφαιρίου όσα και οι πολιτείες της χώρας. Στην μέση μια κορδέλα γράφει «ordem e progresso» δηλαδή «τάξη και πρόοδος». Δυστυχώς είμαστε ακόμα μακριά από αυτό.
Nordestino από Hellas Brazil

Έκτακτη συνεδρίαση θα έχει σημέρα η Σούπερ Λίγκα όπου και αναμένεται να πάρθεί μια απόφαση για την αναβολή της 6ης αγωνιστικής που συμπίπτει την ίδια ημερομηνία μαζί με τις Εθνικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση για το πότε θα γίνει η συγκεκριμένη αγωνιστική -αφού η μη ματαίωσή της είναι μάλλον αναπόφευκτη-, σε μια χρονιά που λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Αφρική τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαίου...παράλληλα, οι αγώνες της εθνικής στις 10 και 14 Οκτωβρίου κάνουν ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση την εύρεση ημερομηνίας διεξαγωγής της 6ης αγωνιστικής και κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα θα διακοπεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου, δηλαδή για σχεδόν έναν μήνα.



ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ 23

GOAL ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


powered by Agones.gr - livescore

ΡΟΗ

ΣΤΗΛΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ